Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět potvrzuju, že mě u filmu ovlivnily různý faktory okolo... Zaprvé manželka. Zadruhé děti. Zatřetí rodinná idylka. Začtvrté blížící se čas Vánoc a rozsvícenej stromek u nás v obýváku. Zapáté jsem u toho srkal vřelý kafíčko a soukal do sebe konzervu salka (když nepiju alkohol, je to moje z mnoha dalších vášnivých neřestí). Zašesté jsem měl dovolenou a nikde jsem ráno nevstával. Kolem a kolem za tu celkovou pohodu tu čtvrtou stár přisolím. Jinak čistě průměrná pohádka.  70% ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Netlixovka napasovaná na Vianoce, ktorá od priemeru nevyskočí ani o piaď vyššie. Na Vianočné nič nerobenie okej, no nebyť charizmatickej Maggie Smith, tak prah 1 hviezdy film nepreskočí. Už samotná zápletka je menej kreatívna, veľmi sa nepodarilo ani vyvrcholenie v podobe magickej krajiny. Vhodných námetov na rozvinutie bolo pritom viac, no potenciál ostal nevyužitý. ()

Reklama

cernymotylek 

všechny recenze uživatele

Velice milý Vánoční příběh, který mi učaroval. Kdo má v sobě kousek dítěte, jistě pochopí. Vysvětlení, jak vznikly Vánoce a dárky, je kouzelné, doslova. A mnohem hezčí a poetičtější než americký Santa Claus. Má to, co má správný vánoční příběh mít. Kouzla, podněcuje dětskou představivost. Krásný příběh, krajina, víly, elfové. Za mě pět hvězdiček ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Už rok mám tento film v seznamu na Netflixu. Minulý rok jsem chtěl tento film zhlédnout, ale nějak na něj nedošlo a byla to chyba. Naštěstí letošní nabídka v televizi byla jako téměř vždy nic moc, tak došla řada na tento film a musím říct, že jsem byl nesmírně překvapen. Výborný vánoční film s krásnou atmosférou a s velmi povedeným příběhem. První větší role Henryho Lawfulla a myslím si, že ten mladý herec je celkem talentovaný. Uvítal bych klidně druhý díl. Za mě určitě 4* a vánoční film, jak má být. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ako rozprávka pre deti je to fajn. Farebné, dostatočne dobrodružné, chvíľkami vážnejšie a pochmúrnejšie, no stále príjemné na sledovanie. Hlavná postava si ma získala takmer okamžite, no tam to pre mňa asi konči. Scenár je naivný a klišoidný, bez poriadneho zvratu a všetko je kvôli tomu predvídateľné od začiatku do konca. Vizuál často gýčový jak sviňa a drvivá väčšina postáv stereotypných. Typický príklad filmu na jedno pozretie, bez závanu originality, no našťastie aj bez niečoho čo by výrazne naštvalo. Osobne mi tu ale najviac chýbalo viac humoru. Myslím že by potom výsledok bol lepší. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Laponsku, Finsku (Kilpisjärvi), Anglii (Londýn), Slovensku (Vysoké Tatry) a v České republice (Hrad Křivoklát, Středověký skanzen Řepora a Barrandov Studio). (GASTON73)
  • Film vznikl na základě knihy „Kluk jménem Vánoce“ od britského spisovatele Matta Haiga. (Teres)

Reklama

Reklama