Reklama

Reklama

Minuta věčnosti

Trailer 2

Obsahy(1)

Špičkový kardiochirurg Petr (Jiří Langmajer) je velmi uzavřený a introvertní muž. Jeho jednadvacetiletá dcera Lucie (Martina Babišová) má vrozenou srdeční vadu a Petr se ji rozhodne operovat sám při plánované operaci. Po operaci se společně vydají na dobrodružnou výpravu na nádherný severský ostrov. Tady mají dost času, aby k sobě opět našli cestu, protože Lucie se s ním už moc nestýká a stále ji trápí, že její matku opustil. Petr musí během dobrodružné výpravy přijít na spoustu věcí, které mu unikly a neustále je nucen odpovídat své dceři na všetečné otázky. Petr si uvědomuje, že mu Lucie chybí, že by měl některé věci ve svém životě změnit a naučit se nebýt tak velkým egoistou jakým je. Jednoho dne však Lucie náhle uprostřed divoké přírody zkolabuje. Petr si náhle není jistý, jestli neudělal někde chybu. Navíc má pocit, že je uprostřed nekonečné přírody ztracený a začne se mu stírat rozdíl mezi realitou a fikcí. Opravdu se plánovaná operace podařila? Opravdu Petr vyrazil s Lucií na dalekou výpravu? Není to všechno jen výplod jeho fantazie, která s ním hraje podivnou hru? Ocitá se v situaci, ve které poprvé v životě není jejím pánem, a musí podstoupit tvrdou zkoušku a souboj se svým svědomím a vědomím, aby přišel na to, co se doopravdy přihodilo, a jak se ocitl tam, kde je. (Cinemart)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Aby se filmaři vešli do skromného rozpočtu, zřekli se někteří svých honorářů. Mezi ty, kteří to udělali, patří i Rudolf Havlík a Jiří Langmajer (Petr). Tato velkorysost odrážela i situaci, kdy tvůrci seděli kvůli pandemii doma zavření a stýskalo se jim po práci. (sator)
  • Strašidelný vrak letadla je havarovaný Douglas C-117D amerického námořnictva v Sólheimasandur na jižním pobřeží Islandu. Letoun letěl z letiště Hofn Hornafjördur na námořní leteckou stanici Keflavik poté, co dodal zásoby pro radarovou stanici ve Stokksnes. Na cestě se letadlo setkalo se silnou námrazou a posádka byla nucena přistát na zamrzlé řece v Sólheimasandur. Všech 7 členů posádky přežilo a byli zachráněni vrtulníkem. (sator)
  • Roli Lucie měla původně hrát Aneta Kernová, která se částečně podílela i na scénáři k filmu. Den před odletem na Island jí ale vyšel falešně pozitivní test na covid-19, a tak roli narychlo získala Martina Babišová. Další testy následně Kernové potvrdily absenci nákazy covidem-19, k natáčení se už ale z časových důvodů nestíhala připojit. (Komiks)
  • Island byl jako lokace pro natáčení zvolen i proto, že v době koronavirové pandemie to bylo jediné místo, kam se mohlo odcestovat. (vyfuk)
  • Scénář se upravoval natolik, že finální verzi si štáb a herci přečetli až v letadle směrem na Island. (vyfuk)
  • Štáb používal během natáčení jak kamery, tak i filmové telefony, jejichž obrazy se museli skloubit, aby obraz vypadal celistvě. (vyfuk)
  • Titulní píseň „100 Years“ složila kapela November 2nd. Ve filmu zazněly také další jejich písně, a to „Thle Blue Land“ a „Beyond The Sea“. (SONY_)
  • Režisér Rudolf Havlík o filmu: „Minuta věčnosti je staromilský thriller, který dávkuje napětí až do poslední minuty a ve chvíli, kdy přijde první zlom, se v příběhu vše rázem změní a pravidla hry jsou náhle rozdaná jinak a vše spěje k nevyhnutelnému dramatickému konci. Společně s kameramanem Václavem Tlapákem jsme si předem jasně vymezili obrazový a pracovní prostor tak, abychom mohli vyprávět nádhernými obrazy a zároveň se soustředit plně na herce a dát jim prostor.“ (SONY_)
  • Film Minuta věčnosti se natáčel na Islandu. „Zjistili jsme, že bychom mohli natáčet na Islandu, protože tam panovaly příznivé podmínky a k tomu všemu byl ostrov zcela opuštěný a tudíž extrémně bezpečnou lokací. Sehnali jsme si veškeré písemnosti, zjistili si podmínky příletu a pustili se do plánování toho, jak to vůbec natočit a jak se vypořádat s extrémními podmínkami a způsobem natáčení. Krajina totiž byla třetí hlavní postavou našeho filmu a museli jsme se vypořádat s technickými překážkami, které při normálním natáčení vůbec neřešíme. Island v sobě snoubí divokost a syrovost. Ve vnitrozemí se nacházejí lávová pole, gejzíry, vodopády a ledovce, ale také louky a pohoří, která mají díky klimatickým podmínkám jedinečnou barvu, jaká není nikde na světě. A doslova mystická je hora Helgafell,“ uvedl režisér Rudolf Havlík. (SONY_)

Reklama

Reklama