Reklama

Reklama

Minuta věčnosti

Trailer 2

Obsahy(1)

Špičkový kardiochirurg Petr (Jiří Langmajer) je velmi uzavřený a introvertní muž. Jeho jednadvacetiletá dcera Lucie (Martina Babišová) má vrozenou srdeční vadu a Petr se ji rozhodne operovat sám při plánované operaci. Po operaci se společně vydají na dobrodružnou výpravu na nádherný severský ostrov. Tady mají dost času, aby k sobě opět našli cestu, protože Lucie se s ním už moc nestýká a stále ji trápí, že její matku opustil. Petr musí během dobrodružné výpravy přijít na spoustu věcí, které mu unikly a neustále je nucen odpovídat své dceři na všetečné otázky. Petr si uvědomuje, že mu Lucie chybí, že by měl některé věci ve svém životě změnit a naučit se nebýt tak velkým egoistou jakým je. Jednoho dne však Lucie náhle uprostřed divoké přírody zkolabuje. Petr si náhle není jistý, jestli neudělal někde chybu. Navíc má pocit, že je uprostřed nekonečné přírody ztracený a začne se mu stírat rozdíl mezi realitou a fikcí. Opravdu se plánovaná operace podařila? Opravdu Petr vyrazil s Lucií na dalekou výpravu? Není to všechno jen výplod jeho fantazie, která s ním hraje podivnou hru? Ocitá se v situaci, ve které poprvé v životě není jejím pánem, a musí podstoupit tvrdou zkoušku a souboj se svým svědomím a vědomím, aby přišel na to, co se doopravdy přihodilo, a jak se ocitl tam, kde je. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (86)

ANTYCHRYST odpad!

všechny recenze uživatele

Timhle chtěl básník říci co jako??? Tvl.. dokument kde jsou 2 herci a jedou lejnorozhovory... vše tam je úplně k hovinku... mohli natáčet Islandskou přírodu a bylo by to lepší... nejzbytecnejsi film co jsem viděl.. Film je silný výraz.. Jako dokument o přírodě bych nejakou hvězdu dal..ale jako film to je žumpa žump.. ten Langos uz hraje v kdejakem hovnu.. a že tohle je Majstrštych vsech hoven! 0% ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Seš morous.....nejsem.....seš bručoun....nejsem ! toto opakujte asi 50 x...Vezmite si špičkový 4K Dron , vezmite ho na Island s dvojicou hercov, doma zabudnite jazvu ( kto videl pochopí ) spravte komornú atmosféru a priam dokonalú hudbu a máte film...vo filme je spomenutá " nuda v Brne " , mňa napadla nuda na Islande...ale tie zábery na prírodu nemali chybu ! je to skoro ako cestopis kde dvom kráčajúcim hercom zabudli vypnúť mikrofón. A koniec je zmätočný, neviem teda ako čo skončilo. Seš morous ! né nejsem ! fakticky ! ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Staromilský thriller (Havlík)? Spíš nepřesvědčivé drama. 1)  Zajímavé téma hned se dvěma pointami je zpracováno dost nudně. Snímek stojí na nezajímavě napsaných dialozích, které jsou navíc i dost nevěrohodné, pokud jde o jeho dceru._____ 2)  Islandská krajina tvoří podle Havlíka třetí hlavní postavu filmu. Je fakt, že vyznění jalových rozhovorů na pozadí Českomoravské vysočiny by dopadlo ještě hůře. Metaforické propojení putování Islandem a putování chirurga dívčinným srdcem je nasnadě, ale nepůsobí přesvědčivě._____ 3)  Schopnost předat emoce, tak výrazně přítomná v Havlíkových povídkách z cest po Číně a Indii, se v jeho filmech někam vytratila. Inu, film není jenom řemeslo._____ 4)  46letého Rudolfa Havlíka kromě scénáře a režie uvádí filmový přehled rovněž u kostýmů a výtvarné spolupráce (ať už to znamená, co to znamená)._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k roku natáčení - 2020._____ 6)  54letý Jiří Langmajer (otec a chirurg) předvedl svou obvyklou hereckou kvalitu._____ 7)  Zaujalo mě, kolik komentátorů závistivě píše o jakési dovolené zdarma, kterou si na Islandu dopřáli tvůrci filmu. Mám pro ně jediný vzkaz: Udělejte to stejně. Dopřejte si také podobnou dovolenou, natočte tam film a dosáhněte alespoň těch dvou hvězdiček, které dílu dávám. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Je osvezujici videt Langmajera zase jednou hrat neco jinyho nez dementni "romanticke" komedie. Vyzdvihl bych i vysokou technickou uroven snimku, kamera, zvuk, hudba - coz u ceskych filmu rozhodne neni pravidlem. K tomu samozrejme atraktivni lokace a pro me i zajimavy pribeh. Ja se bavil, i kdyz se tam toho ve skutecnosti moc nedeje. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Vlastně na české poměry dosti vystupující film. Tvůrci ho dokonce proklamovali jako netradiční, což se nakonec ukázalo hlavně spíše v rámci scénáře. Ten totiž je těžko identifikovatelní ve fundamentálních věcech jako třeba body obratu a podobně. Skoro se zdá, že film si jede nějakou svoji flow a v těchto více hlubších filmařských věcech se někdo někde asi zapomněl. Nic to nemění na tom, že film dosti vystupuje už jenom v tom, že se odehrává ve velice líbivé lokaci a je to celé nějaký jeden velký jinotaj. Jsou zde především věci, které vykukují jako hudba mezinárodních rozměrů, ale poté také dialogové přešlapy, kdy scénář trochu zní jako divadelní hra, někdy zní, že do role dcery měla být v rámci chování spíše obsazena desetiletá holčička, která dokáže být během filmu dost upřímně otravná, což mrzí protože Babišová není špatná herečka. Taky je nutno říct, že když už někdy už po padesáté slyšíme kolovrat ohledně toho, že táta je bručoun, tak Langmajer je schopen to zahrát do autu, až je z toho vtip. To v celku fungovalo, ale není to bohužel vždycky a strašně to filmu ubližuje. Taky si šlo někdy více pohrát s prolnutím Islandu a reality v rámci monologů a hlášek, ale to jsem hnidopich. Film zajímavý, Havlík neustále nabízí něco nového a snaží se projít do jiné a zajímavější zóny z českých zajetých kolejí. A to jsem schopen respektovat. Asi nebude průkopníkem nového českého filmu, ale alespoň bude ten, kdo někoho inspiroval a odstartoval to. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Aby se filmaři vešli do skromného rozpočtu, zřekli se někteří svých honorářů. Mezi ty, kteří to udělali, patří i Rudolf Havlík a Jiří Langmajer (Petr). Tato velkorysost odrážela i situaci, kdy tvůrci seděli kvůli pandemii doma zavření a stýskalo se jim po práci. (sator)
  • Roli Lucie měla původně hrát Aneta Kernová, která se částečně podílela i na scénáři k filmu. Den před odletem na Island jí ale vyšel falešně pozitivní test na covid-19, a tak roli narychlo získala Martina Babišová. Další testy následně Kernové potvrdily absenci nákazy covidem-19, k natáčení se už ale z časových důvodů nestíhala připojit. (Komiks)

Reklama

Reklama