Reklama

Reklama

Gentlemani

(seriál)
  • USA The Gentlemen
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(8)

Eddie po otci zdědí šlechtické sídlo, které ale slouží jako zástěrka pro milionový byznys s marihuanou. A jeho majitelé se vůbec nemají k odchodu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (136)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

V životě bych nevěřil, že po perfektně propracovaném filmu se můžeme dočkat stejně libově naservírovanému kousku v seriálovém podání. Tohle je vtipné, strhující, nesmírně  jsem do děje a postav zažraný a jen z dálky pozoruji exhibici Guye Ritchieho. Je to zkrátka storyteller par excellance, který vytváří moc působivé kulisy, kde věci na sebe navazují, diváka neustále něčím překvapuje a ty jeho výhybky jiným směrem prostě jinde nenajdeme. Do toho, nezastírám, mám moc rád anglické prostředí, nebo spíše filmové prostředí, akcenty, takže tohle je jednoduše něco, na co jsem po konci Sex Edu, nebo Top Boyi čekal. Moc si to užívám a posílám děkuji do světa. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Takže Guy vzal 5 let starý film a z bez mála dvou hodím (ze kterých mě mimochodem cca 1/3 stopáže svou zbytečnou teatrálností srala) nafoukl obsah na ČTYŘNÁSOBEK!? Tak tohle fakt nevím jestli dám… (uvidíme za nějakých 8 hodin). Bohužel to dopadlo jak jsem se bál. Teatrální trapnost a debilita většinu času (2/3 až 3/4 stopáže). Chování některých postav je tak vypatlané, že až bolí to sledovat. Zbytek funguje (myšleno obsahem i zpracováním) fantasticky. Bohužel ve výsledku tohle 2x (na rozdíl od filmu) vidět nemusím. A dojem “ne” i podtrhuje to nestálé (jakože atmosféricky stylové) krákoráni pěveckého sboru místo podkreslující hudby. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ritchie je tam cítit hlavně v pro něj nejtypičtějších tématech, ne už tak moc ve zpracování - jeho filmy uhání tempem kterému se seriál ani nepřibližuje, a k jeho ikonicky stylové režii je tohle spíš jako dílo nadšených napodobitelů... takže se nemůžu zbavit dojmu že seriálové zpracování je prostě zbytečné, když mu to ve filmových gangsterkách vždycky funguje líp. Tedy hlavně v těch starších a povedenějších, Ne že by seriál byl utahaný ve srovnání s jinou televizní konkurencí, bavil jsem se, hlavně v první polovině. Je příjemné že většina dílů se drží rozumné délky, a že každý díl funguje víceméně jako standalone příběh. Které se sice ke konci trochu svážou dohromady, ale to už je docela drhnoucí a křečovité - ne jako gradující vyvrcholení, ale jako snaha tomu dát aspoň nějaké finále. 7/10 ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Slibný start oddechové podívané, kterou vystřídá recyklační cyklus “Ritchieovek”, kterému někdy před polovinou spadne řetěz. A jak řekl můj kamarád, pokud jste viděli dva filmy Guye Ritchieho, viděli jste všechny. Je tu všechno. Rusáci. Arabové. Boxeři. Cikáni. Neustálé propadání se do většího a většího průseru s tím rozdílem, že tentokrát je to o několik hodin delší a bez konce. Meh ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, čo mám čakať od seriálu, pretože filmoví Gentlemani sú pre mňa jedným z najlepších filmov za pekných pár rokov. A hneď ma zarazilo to, že dej seriálu nenadviaže na žiadnu z pôvodných postáv. A tie boli skutočne fantastické. Ritchie to ale celé ukočíroval tak, že je to opäť dobra obsadená, elegantné podaná a vizuálne zaujímavá gangsterka s neobvyklými parametrami. Nedosahuje to výšin pôvodného filmu, ale zase ho to ani nedehonestuje. Uvidíme čo prinesie prípadná ďalšia séria a aj keď finále bolo tak trochu bez šťavy, po väčšinu času som sa veľmi dobre bavil. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • V scéne na party u Johnstona sa rozpráva Suzie so Stanleym o hodinkách Patek Philippe, ktoré mal Churchill, keď podpísal nemeckú kapituláciu. Lenže za Britániu podpísal dokumenty Arthur Tedder. Churchill už v tej dobe ani nebol premiér Británie. Tým bol Clement Attlee. (Drozdo57)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama