Reklama

Reklama

Gentlemani

(seriál)
  • USA The Gentlemen
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Eddie po otci zdědí šlechtické sídlo, které ale slouží jako zástěrka pro milionový byznys s marihuanou. A jeho majitelé se vůbec nemají k odchodu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ak si pozriete prvú epizódu, budete hltavo čakať na ďalšie diely. Prečo? Lebo má dobre rozložené načasovanie - mix ostrého humoru, intríg a charizmatického hereckého obsadenia. Stretnutie sveta staroanglickej aristokracie a súčasného londýnskeho drogového gangu prispieva k zábavnej stránke príbehu. Výstižnejšie je povedať, že tieto dva svety sa nestretnú, ale priam zrazia - v štýle Big Bangu. Vyniká Theo James v úlohe Eddieho (dedič drogového impéria), vo svojej novej pozícii sa vyžíva, aj keď si to nechce priznať. Brat Freddy (Daniel Ings) zahral „čiernu ovcu“ (ktorá sa nájde skoro v každej rodine) tak dobre, až vám úprimne lezie na nervy. Aj všetky ostatné postavy dokázali pritiahnuť na seba pozornosť v správnom čase. Z nich ma najviac bavil Jimmy - svojou neuveriteľnou naivitou a hippiesáckym postojom. Lenže vyzerá to tak, že budeme mať aj druhú sériu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně nevyvážené, co se týká kvality jednotlivých dilů. Jeden byl v pohodě a v dalším se to zase vezlo. Možná to bylo více režiséry, vážně nevím, ale nesedl mi i třeba hlavní hrdina a jeho filmový bratr, ten jakby smet.  Co mě naopak potěšilo byla místy celkem vtipná atmosféra, starý lišák Vinie Jones a pak hlavně gang z Liverpoolu. Ten jejich šéf neměl totiž absolutně žádnou chybu a nevim, jestli náhodou neuhranul fotbalisty Sparty. Já bych se totiž po jejich výkonu během prvních patnácti minut tomu ale vůbec nedivil! Čtyři mínus za seriál a jasná pětka za Priskeho výběr. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

I když tu je pár neduhů, které brzdí děj, celkově jde o solidní podívanou. Je jen škoda, že rafinovaná story ve filmu je tady více přímočará a občas zbytečně zdlouhavá. Je znát, že Ritchie vykrádá sám sebe a především těží z nápadů Sbal prachy a vypadni, než původního filmu. To je ale dobře, nakonec v seriálu se děj zaměřuje na vznik drogového impéria, které ve fimu už bylo vybudované. Také zde jsou nové postavy a to seriálu svědčí. Je také fajn, že příležitosti tu dostal dvorní herec Ritchieho prvotních filmů Vinie Jones. Jen děj se mohl trochu více odvázat, dynamičtějších scén tu je málo a na konečném výsledku to je znát, kdyby se vynechaly dvě epizody, nic by se nestalo. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie rozjíždí svou vlastní šachovou partii se spoustou, pro něj tak typických, bizarních figurek, se kterou však zbylý dozor na režisérských židlích nezvládne po zbytek udržet ten správný rytmus. Začátek je parádní a okamžitě nás přesvědčí o tom, že převzetí rodinného sídla a zisk šlechtického titulu nebude žádné leháro. Zvláště když to obnáší slasti a (především) strasti spojené s pěstováním mariánky, utužování napjatých rodinných vztahů, neustálého útěku ze spárů vyšinutých gangů i zběsilý tanec ve slepičím kostýmu… to vše pod dozorem ostříleného kmotra ze staré školy, pro kterého je stále přednější holubí korespondence než ta mailová. Znalost skvělého filmu je zcela nepotřebná, střih je řádně dravý, hudba to mohla klidně více osolit, černý humor se ždíme pomalu za každé situace a postavy umí britský pisálek napsat bravurně… jen v závěru to už trošku skřípe. A koho by to dříve vůbec napadlo, že Vinnie Jones se z neúprosného vymahače dostane k dobrosrdečnému správci, jenž se stará o zatoulanou zvěř („To je liška?“). Ale je fakt, že respekt si dokáže sjednat i v této poloze. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie si natočil podle svého filmu i seriál, je to taková snobská gangsterka.Je to vtipný, svižný a Ritchiem to smrdí skoro v každém záběru a to já rád. Hlavní dvojice je sympatická a Susie Glassová je tu sexy a narovinu jsem herečku hned nepoznal. Doufám, že se dočkáme další série protože na tohle se fakt dobře kouká a tohle téma neomrzí, včetně toho humoru. 85% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • V scéne na party u Johnstona sa rozpráva Suzie so Stanleym o hodinkách Patek Philippe, ktoré mal Churchill, keď podpísal nemeckú kapituláciu. Lenže za Britániu podpísal dokumenty Arthur Tedder. Churchill už v tej dobe ani nebol premiér Británie. Tým bol Clement Attlee. (Drozdo57)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama