Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (340)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kluse moc nemusím ale i tak je pro mě první bambitka jednou z nejlepších novodobých pohádek. Ale kudla z pudla co mělo být tohle? Podívat se na to dalo(jednou) i tak si ale myslím, že je to naprosto zbytečný pokračování. Druhej díl sice nabízí tři dějový linie-první Ferenc a Lorenc, druhá Karaba a třetí Klus, jeho zrzka a jejich dcerka která lítá mezi nimi a Vetchý(m) dědkem. Ani jedna dějová linie mi ale nepřišla nikterak zajímavá. Nelíbila se mi ani hudba pod kterou je podepsanej Václav (para)Noid Bárta(takže se ani není čemu divit). Ani texty písniček nejsou tak chytlavý jako v jedničce. Slabší 3 ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka nestála na vykradených týpcích Vladykovi a Lábusovi, kteří kujou pikle už v Šíleně smutné princezně, nestojí ani na Klusovi, kterému fakt jde jen to zpívání a bohužel ani moc na ději. Stojí ale jednoznačně na dvojici Vetchý a Kubařová a na té malé princezně Valentýnce, která má podle mého opravdový talent. Jen ty pohádky prosím začněte dělat aspoň trochu lepší. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Dvě za Vetchého a Kubařovou, přestože nemají skoro žádnou látku, ušili z ní slušné šaty. Za zmínku stojí i postava služebné. Ostatní  stálo za starou Bélu v čele s přechytralou princezničkou, stále stejně hrající rádci a stáĺe stejně nehrající hlavy pomazané. Zděšením byl pro mě závěrečný revoluční pochod Sluníčkáře s Husity za zády , fakt hnůj. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako si nie som istý, či som vlastne pôvodné "Tajemství Staré Bambitkyvidel, no pravdou je, že mi to nijako nebránilo si pokračovanie pozrieť a celkom príjemne užiť. "Tajemství Staré Bambitky 2" síce v určitých aspektoch ide trošku ruka v ruke s tohtoročným Havlíkovým filmom "Prezidentkaale našťastie to nie je to jediné čo sa do tohto dostalo. Za najlepšie momentky vďačím asi primárne Lábusovi s Vladykom, ktorí si svoje role zloduchov vyslovene užívajú a vedeli ma pobaviť počas celého času. Ondřej Vetchý je tradične skvelý a vie sa so svojou rolou dobre popasovať. Je to skutočne talentovaný herec. Problémom je pre mňa fakt, že sa to snaží nejako skombinovať do seba príbeh, ktorý je reálne podstatný a nejakým spôsobom ukázať, že sme nezabudli ani na postavy z predošlého filmu, ktorí tu pôsobia miestami tak trošku nasilu. Muzika je ale fajn a pesničky sa mi celkom páčili. Nejde podľa mňa o žiadny prúser a film ako taký funguje, no mohol reálne predviesť aj niečo zaujímavejšie. Na druhú stranu to mohlo asi dopadnúť aj oveľa horšie. Hodnotenie: B- ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

A mě to tak strašně hezky česky řečeno sralo, že jsem to po dvaceti minutách prepájal na Kyselkovou. Naserte si už s těma novejma nesmyslama, kde království není království, králové a královny nemají ani zbla důstojnosti a ústřední postavy jakéhokoli pohlaví jsou právě leda na ženské pohlaví. Loupežník se ještě ani nesetkal s královnou a už je jasný, kam to povede. Nic proti Vetchýmu, ale v pohádce nechci vidět chlapa brát si holku věku sotva jeho dcery. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Po celou stopáž filmu chybí ve staré loupežnické bambitce křesadlo, resp. křesací kámen. Bambitka by tak v žádném případě nemohla vystřelit, přesto ve filmu vystřelí. (Aporol)
  • „Pokračování je jiné v tom, že příběh je mnohem vrstevnatější, má více linek, je výpravnější. Šli jsme do větších exteriérů, máme víc koní, písničky jsou dělané víc filmově. Mělo by to být takové plnotučné,“ řekl režisér Ivo Macharáček. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy se loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) s Johankou (Valentýna Bečková) plaví v neckách po zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, tak necky nejsou žádným stabilním plavidlem, proto musí stabilitu necek řídit potápěč, který pod vodou posouvá necky správným směrem. (heczot)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama