foto

Ivo Macharáček

  • nar. 12.5.1976 (41 let)
    Rýmařov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ivo Macharáček (1976, Jiříkov) vystudoval Střední průmyslovou školu dopravní v Praze a režiii dokumentárního filmu na FAMU (2000). Už během studia natočil pro společnost Febio krátké cestopisné snímky Borneo – za lovci lebek (1999) a Polsko – duše, která zpívá (2001) a krátký dokument Jak se žije stavitelům hudebních nástrojů (2000). Na svém režisérském kontě má i televizní dokumentární snímky Cesta ke svobodě (1999), Petr Bezruč (bez záruky) (2001), Rumunsko: hledání minulosti (2002). Pro televizi režíroval i hranou povídku Pošťácká z celovečerního projektu Trosečníci (2002), epizodu Jeskyně běsů ze seriálu Strážce duší (2004) a retrokomedii Podvraťáci (2005).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Intimity
2011 Tajemství staré bambitky (TV film)
2006 Panic je nanic
2005 Podvraťáci (TV film)
2002 Trosečníci (TV film)

TV seriály

2017 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Návrat (S02E10)
Rozvod (S02E09)
Opičí láska (S02E08)
další epizody (10)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Děti jsou moje (S01E39)
Zásnubní papoušek (S01E38)
Až se vdáš (S01E37)
další epizody (18)
2012 Helena (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Porod nepočká (S07E44)
Den otevřených dveří (S07E43)
Krotitel duchů (S07E42)
další epizody (4)
2009 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Peklo nebo ráj, ale napořád (S04E60)
Budeme zas rodina (S04E59)
Všichni tu na tebe čekáme (S04E58)
další epizody (4)
2003 Strážce duší (TV seriál)

Dokumentární

2014 Fenomén Českého designu
2011 Na hranicích impéria (TV film)
2006 Náš venkov: Srnčí hody (TV film)
2005 Náš venkov: Zapomenutý revír (TV film)
2004 Můj stan, můj hrad (TV film)
2003 Těšínsko - divné století (TV film)
2001 Petr Bezruč (bez záruky) (TV film)
Zánik městečka Branná? (TV film)
2000 Babička z hor (TV film)
Samotáři z Černé Vroble
1999 Cestománie (TV seriál)

TV pořady

2017 Kočka není pes (TV pořad)
2016 Vaříme s Vendy (TV pořad)
2013 Artefakta (TV pořad)
2011 Vrabci v hrsti (TV pořad)
2003 Pomeranč (TV pořad)
1998 Jak se žije (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2006 Panic je nanic

Producentská filmografie

Filmy

2014 Intimity

Scenáristická filmografie

Dokumentární

1999 Cestománie (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace