Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (739)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie pro pamětníky co jsem viděl, navíc dobře lechtivá. Dvojice nadržených parťáků prchá v přestrojení za ženský na nadrženou Floridu, dokonale přitom přehrává a narazí na dokonalou Marilyn. Smyslnou, svůdnou, kouzelnou, kozy, sexy... Myslím, že až teď jsem konečně pobral tu věčnou mánii kolem ní. P.S. Ten proslov generálního ředitele mafie v závěru byl hahaaaa. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tuším že první film, kde se chlapi převlékali za ženské. A nejlepší. Film má neskutečné tempo, kde ani na sebemenší chvíli není jakýkoli náznak nudy a skutečně povedený a kvalitní situační humor se nadmíru vkusně kloubí s nádechem romantiky na pozadí gangsterské prohibiční Ameriky dvacátých let dvacátého století. No, řekněte, jak to ten Billy Wilder dělal. Tony Curtis a Jack Lemmon jsou výborní, stejně tak Merylin Monroe. Jedna z těch největších světových klasik a po "Prázdninách v Římě" asi nejlepší americká komedie. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekto to rád horúce je príjemná, nezáväzná letná komédia. Dnes táto fráza pôsobí skôr ako nadávka, lenže niekedy veľmi dávno v Hollywoode to znamenalo skutočne výbornú zábavu. No a to je môj jediný problém s týmto filmom, že ničím viac nie je. To by nevadilo, ak by nebol film tak slávny a nebol považovaný za najlepšiu komédiu všetkých čias. U mnohých filmov som sa bavil viac. Pozriem si ho hocikedy v tv (čo bolo zatiaľ iba raz, prečo ho nedávajú častejšie?), ale adorovať ho nebudem. U mňa zatiaľ vedie Wilder Poistkou smrti. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejvíce si zde asi cením zachycení MM na vrcholu její krásy. Její role je ale bohužel dost hloupá, ostatně ona podle mě nikdy neměla moc štěstí hrát nějakou skutečně zajímavou postavu (snad s výjimkou jejího předposledního snímku Mustangové). Jinak mně osobně komedie Some Like It Hot zase tak moc vtipná nepřijde, z filmu je podle mě hodně znát doba jeho vzniku, u některých vtipů se ale zasmát dá. Billy Wilder prostě uměl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to už dvacet let, co jsem se zvolil šéfem týhle organizace. A můžu snad říct sám, že jste zvolili dobře." Mně tedy nepřipadá ani trochu vtipné, když se muž převlékne za ženu, ale v tomto případě to prchajícím hudebníkům odpustím. Oni mě totiž nechtěli rozesmát svými převleky, ale konfrontací mužského myšlení v ženském světě a to jim jde velmi dobře. Tady se zkrátka střílí ostrými a i když jsem nebyl každým výstřelem zasažen, tak nejedna hláška si neomylně našla cíl v mé bránici. A to to ani nemám rád příliš horké. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (97)

  • Billy Wilder tvrdil, že s Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) neudělal první záběr dřív než v 15:00, ovšem její tehdejší manžel Arthur Miller tvrdil, že Monroe na natáčení odcházela ze svého hotelového pokoje již v 7:00. Záhada ztracených hodin se nikdy nevysvětlila. (Pavlínka9)
  • Poté, co policisté v úvodu filmu dokonale prostřílejí pohřební vůz, je prostřelena i rakev s alkoholem, který z rakve vytéká. Díry v rakvi jsou ale ve víku a navíc v takové výšce, že by z nich nic vytékat nemohlo, obzvláště poté, co se rakev otevře a jsou v ní jen střepy. (Jedza)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama