Reklama

Reklama

Ghosts

  • USA Michael Jackson's Ghosts

Obsahy(1)

40minutový muzikál, ve kterém hraje Michael hned několik rolí sám. Využívá k tomu speciální make up a speciální efekty, mění hlas. Film Ghosts byl i kritiky přijat jako film, který mění zaběhnuté standardy ve filmové práci. Děj: Maestro žije v Normálním údolí a nikomu neubližuje. Nelíbí se ale místnímu starostovi, který ho chce s pomocí lidí z vesnice vyhnat. Nakonec se starosta a Maestro domluví, že kdo dřív uteče, odejde. Film vlastně satiricky ukazuje Michaelův život v posledních letech. Je plný duchů, strašidel a velmi zvláštních situací. (bublajsa)

(více)

Recenze (83)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl úplnou náhodou na Nově, kdy tehdy byla ve svém rozkvětu a pořádala hudební hody, během nichž byl vysílán i tento snímek. Dokonce jsem viděl i takový "film o klipu", jak jednotlivé scény vznikaly. I když mám na Michaela Jacksona svůj názor, tohle mu nelze upřít a rozhodně jsem se při této duchařině bavil. Je do posledního záběru našlapaný velmi precizními trikovými efekty. Že Michael hraje i starostu, jsem věděl, ale o dalších třech rolích jsem neměl ani ponětí. Proto jsem se k němu po 14 letech vrátil a podíval se na něj znovu. Ještě teď nevycházím z úžasu. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Lístek z premiérového uvedení tohoto filmu, která se u nás konal 25 června 1997, mám dodnes schovanou. Tehdy vycházelo nové album Michaela Jacksona - Bool on the dance floor a některé písničky tento film prezentoval. Vstupenky v Opavě rozdávalo dnes již neexistující rádio Attack. Pamatuji si ten horký slunečný den a jak jsem se na film těšil. Nezklamal. Efekty, ztvárnění, choreografie, masky, vůbec vše, co Michael Jackson vymyslel a dovedl zrealizovat, bylo ve své době na špičkové úrovni a jedinečné. Posouval hranice nejen videoklipů, ale i písní a vůbec použitého zvuku. Film je fantastický a nemá srovnání s jiným. Proto je obrovská škoda, že MJ již nic nového nenapíše, nevymyslí, nezazpívá ani nezatančí. Bohužel. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento snímek rozhodně není postavený na bůhvíjak skvělém ději, ale o ten tady vůbec nešlo. Především se opíral o skvělé taneční kreace a choreografii samotného Jacksona a jeho tanečníků. Přestože jsem krále popu neměl nikdy moc v lásce, tak musím uznat, že jeho hudba a taneční styl nemá konkurenci. Jeho ladné a místy až nadpozemské pohyby lahodí oku i těch nejzarytějších odpůrců. Docela jsem byl překvapený, že si zde dokázal udělat srandu i sám ze sebe. Nešlo nepostřehnout narážky na svou osobu v podobě toho, že si zde hraje s dětmi, nebo scénka kdy se mu začne rozpadat obličej. Navíc ve spolupráci s Winstonem to vypadalo opravdu skvěle. Tím bych chtěl přejít k tomu co mě zaujalo nejvíc. Tím jsou samozřejmě masky, které byly opět dokonalé a mistrova práce musela rovněž potěšit všechny jeho fanoušky. Ať už šlo o masky tanečníků, kteří zde představovali nejrůznější pekelná stvoření, nebo i samotnou proměnu Maestra, který se na chvíli producíroval jako kostlivec a za chvíli z něj byla zombie. Tenhle hororový muzikál mě doslova očaroval. Přestože trvá jen chvíli, tak si myslím že to bylo akorát. Diváci si v něm užili jak dostatek tance a zpěvu, tak i nápadité vizuální efekty a perfektní masky. Rozhodně si myslím, že tento snímek si zaslouží vaší pozornost a každý z vás by ho měl alespoň jednou vidět. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Milujem Jacksonov perfekcionizmus a zmysel pre detail. V spojitosti s majstrom Stanom Winstonom vytvorili zábavné dielko s množstvom digitálnych efektov, ktoré sú úžasné ešte aj dnes. Michael sa evidentne vyžíval v atmosfére a hororovosti snímku, a nebolo to vôbec na škodu. 4/5* "Did I scare you?" ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Napriek neoddiskutovateľným produkčným kvalitám nemôžem ísť s hodnotením vyššie. Samotné divadlo ktoré rozpúta MJ so svojimi tanečníkmi je výborné, ale tá banda očumujúcich blbcov mi pila krv. Ich reakcie boli totálne nevierohodné a neustále prestrihy na fascinované tváre tých deciek mi pili krv. 6/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Film natočil přeborník v maskách Stan Winston. (Halloween9)
  • Ve filmu byly použity skladby z alba „Blood On The Dance Floor“, konkrétně songy Ghosts, Is It Scary, 2 Bad. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama