Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiste, Woo ma lepsi kousky a to i mezi americkejma filmama, ale Zlomeny sip se s nicim nesere, jde o jednoduchej akcnak, ale spojenej dostacujicim pribeh a diky tomu mel Woo prostor se predvest a misty to paradne vyuzil. Film je totiz v podstate nepretrzita jizda v paradnim prostredi, na prestrelky, vybuchy a honicky neni nouze a jsou tu prakticky celou dobu filmu. K tomu si pripoctete paradni hudbu a uzasnyho psychopatickyho Travoltu. Slater se sice tvari furt stejne a vypada mezi ostatnima jak chlapecek, ale nijak zvlast film nerusi, az teda na to, ze jsem fandil Travoltovi, ale zaroven mi stejne bylo jasny, jak to dopadne. Proste solidni akcni narez. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

John Woo? Ne, opravdu ho nemám rád, ale tenhle snímek se mu povedl, hodně povedl. Možná za to může změna jeho stylu, nejsem sice žádný znalec, ale tohle mi opravdu jako typická Woovka nepřipadalo. Operace: Zlomený šíp je ale od začátku do konce úžasnou podívanou, která chytí za vlasy a až do samotného konce vás nepustí. Úchvatně vyprávěný příběh se celý odehrává na poušti, která však není tak ošklivá jako tomu bylo v případě Hor co nemají oči, ale má svou vizuální krásu a propracovanost. Též oba hrdinové jsou velmi dobře napsaní, téměř maniakálního Deakinse považuji za jednu z nejlepších rolí Johna Travolty... Samozřejmě nesmím zapomenout na jednu věc, hudební doprovod. Už jsem to říkal nesčetněkrát, ale klidně to zopakuji Hans Zimmer je naprosto geniální a rozhodně se řadí mezi největší hudební komponisty, které můžeme ve filmu najít. Jeho klidné tóny přesně rezonují s příběhem a dodávají mu tu pravou atmosféru. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si paradoxně vybavuji situaci, že jakmile jsme s bráchou na Broken Arrow na HBO viděli ukázku, a byli nadšení, že se podobná akční smršť vůbec do televize chystá, nemohli jsme dospat do premiéry a odpočítávali jsme každý den hodiny, jen aby už byla neděle v osm večer! Když kdysi Home Box Office konečně startovala i v ČR, hned se jí úspěšně povedlo formovat můj filmový vkus a mou cestu sem, na ČSFD... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

"Fuck them if they can´t take a joke." Dr. Divnoláska á la John Woo aneb Boys will be boys. Travolta se prohání se Slaterem utažskou pouští a dokazují si, kdo má větší koule. Je to možná hloupé, ale rozhodně zábavné a nejspíš je to můj nejvíckrát viděný Woo. Akce naprosto parádní a stylovějšího kuřáka a padoucha než je Travolta taky hned tak nenajdete. Škoda jen, že si Mistr víc nevyhrál s motivem přátelství. A Zimmerův soundtrack z hlavy zaručeně nedostanete. Zatraceně podhodnocený film. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká něco víc než akci, akci a pořád jenom akci, pak bude asi zklamán. John Woo nám připravil akční lahůdku s krásně se vztekajícím parchantem Travoltou, sympatickým hrdinou Slaterem a s několika dopravními prostředky jako bonus (stíhačka, helikoptéry, terénní hummery a vlak). Hodně velkým pozitivem je Zimmerova "akční" hudba (podobnou známe třeba ze Skály), která dodává švih celému tomuhle akčnímu divadýlku, které nabízí slušnou porci zábavy a pyrotechnických vychutnávek. Ale nic jiného raději nečekejte. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)
  • John Travolta si mohol vybrať, či chce hrať Deakinsa alebo Halea. Rozhodol sa pre záporáka Deakinsa. Za svoju úlohu vo filme dostal 7 miliónov USD. (matt6)

Reklama

Reklama