Reklama

Reklama

Ztracené město

  • USA The Lost City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Loretta Sageová (Sandra Bullock) píše úspěšné romány, které se odehrávají na těch nejexotičtějších místech. Že prakticky nevystrčí paty ze svého bytu, je vedlejší. Dalším paradoxem je fakt, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan (Channing Tatum). Je sice sexy, ale k ničemu, a to ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář (Daniel Radcliffe) spisovatelku unese přímo před jeho očima. Tenhle člověk si totiž vzal do hlavy, že Loretta ve své poslední knize detailně popsala cestu k mýtickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad nedozírné hodnoty. Než se Loretta naděje, sedí v letadle, které ji převáží na exotický ostrov kdesi v Atlantiku. „Kluk z obálky“ Alan se rozhodne svou autorku zachránit, ale vědom si svých limitů, přibere na cestu osobního trenéra, opravdového dobrodruha (Brad Pitt). Společnými silami se jim sice podaří vyprostit Lorettu ze spárů únosců, ale tím jejich dobrodružství uprostřed tropické džungle zdaleka nekončí. Naopak, právě začalo. A bude stokrát šílenější než ta, o kterých se Loretta rozepisuje na stránkách svých bestsellerů. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (465)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Znalý divák si vzpomene na starší a mnohem lepší filmy, které tenhle snímek vykradl, ale i tak se sem tam podaří z omleté matérie vykřísnout nějaký drobný vtípek. Putování tuponě a indoorové spisovatelky džunglí sice není žádná velká zábava, a už vůbec ne žádná velká kinematografie, ale na volné odpoledne, když se člověku do ničeho nechce a nemá zájem se na film moc soustředit, to stačí. SHRNUTÍ: Honba za diamantem po letech, v hodně vyvařeném vydání. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Možná se mi to jenom zdá, ale přijde mi, že si tenhle film všichni neskutečně užívají. Od Tatuma, který už několikrát dokázal, že žádná "ultimate humiliation" pro něj není dost ultimate, přes geniálního Pitta, který si (opět) ukradl film pro sebe, až po stále krásnou Sandru a netradičního, ale překvapivě zábavného, Radcliffa. Je sice pravda, že ve druhé polovině film ztrácí tempo a kloní se více k té romantice (nutné zlo, za které strhávám hvězdu), ale v závěru to zase nakopne, takže v pohodě. Tyhle dobrodružné oddychovky můžu.;-) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že zahyniem. V tom filme nie je NIČ. Ani humor, ani akcia, ani zábavní herci, ani ten správny feeling exotického dobrodružstva s hľadaním pokladu. A ani ako "romantika so Sandrou" to vôbec nefunguje, ona už by mala pomaly hrať staré matere, nie rozjuchané dievky, čo sa počas pobehovania v štúdiovej džungli zamilujú do Tatuma. Mierny závan niečoho zábavného predstavuje Brad Pitt, ale dlho to nevydrží a bohato to vyváži (haha) tá neznesiteľne otravná postava v podaní obéznej černošky, ktorá má tvoriť odľahčenú, komickú líniu príbehu, ale je úplne na odstrel (tá dejová línia, ehm). ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudný a nezáživný dobrodružný film. Sandra spolu s Channingom sa do svojich úloh vôbec nehodili a ich "kvázi vtipné" hlášky mi neprišli ani trochu zábavné, počas filmu som sa zasmial presne jedenkrát. Taktiež Daniel Radcliffe bol neuveriteľne trápny a v každej scénke, kde sa vyskytol ma neskutočne iritoval. Ďakujem Bohu aspoň za vždy výborného Brada Pitta, ktorý si síce dlho nezahral, ale vďaka jeho výkonu som Stratenému mestu nedal o ďalšiu hviezdu menej. Aby som to zhrnul, myslím si, že tento film je nevkusnou stratou času, ktorá sa hrá na napínavé dobrodružstvo, ale vôbec ním nie je... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka až veľmi pripomína film Honba za diamantom. Klasický žánrový film Roberta Zemeckisa z prvej polovice 80.rokov pripomenie už východiskovou situáciou, kedy sa autorka červenej knižnice nedobrovoľne stane protagonistkou veľkého dobrodružstva, ktoré skoro ako by vypadlo z niektorého z jej diel. A počas ktorého nájde lásku svojho života. Stratené mesto ale rozhodne nie je žiadnym otrockým plagiátom spomínaného hitu, v ktorom herecky zažiarili Michael Douglas a Kathleen Turner. Keď totiž pominieme podobnosť ústrednej zápletky, ide si snímka svojou vlastnou a dostatočne svojbytnou cestou. Predovšetkým v zmysle, že film o niečo viac ako k staromódnemu romantickému dobrodružstvu o hľadaní bájnych pokladov inklinuje k rozpustilej komédii s prvkami paródie. Sebauvedomelosť a podvratnosť, ktoré tvorcovia dávajú v sympatickej miere najavo hneď od prvých momentov, sa naplno prejaví vo chvíli, keď zo scény radikálne zmizne najväčšia herecká hviezda filmu (Brad Pitt), ktorá je pritom do tej doby vehementne (a úplne bezchybne) prezentovaná ako superhrdina. V danom momente film dokonca môže pôsobiť ako satirický výsmech publiku očakávajúcemu iba ďalšie hlúpe a nenápadité naplnenie tradičnej naratívnej šablóny. (17.6.2022) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Scéna s táčkami bola natočená na prvý pokus. (megajalec)
  • V jedné scéně nazve Abigail (Daniel Radcliffe) Alana (Channing Tatum) Fabiem. Je to odkaz na herce Fabia Lanzoniho, který stejně jako Chaningova postava pracoval jako model a pózoval s dlouhými blond vlasy na přebalech románů pro ženy. (Ganka)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama