Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

choze 

všechny recenze uživatele

"Tvůj přítel tu zřejmě buduje nové vchody." John Woo goes to the Hollywood a my poprvé na plátně registrujeme ďábelského Arnolda Vosloo. Průměrný scénář v první polovině mírně nudí a nezabrání tomu ani mazlení se s každým záběrem, wooovské zpomalovačky a úsměvná heroizace-romantizace hrdiny. Nezapomenutelná akční smršť, která se ale strhne v druhé půlce, udělala z Živého terče jeden z nejzásadnějších akčňáků mého života. Perfektní, luxusně nasnímaná choreografie honičky na motorce a finále ve skladu alegorických vozů, van Damme přebírající pistoli od umírající policistky, střelba vestoje na jedoucí motorce, sfouknutí prachu z brokovnice, zpomalovačky, holubice, střelba obouruč, skvělí záporáci, to byly důvody proč jsem si obě akční scény pouštěl pořád dokola. A shodou okolností byla upoutávka na Živý terč i v prvním Kinoboxu, který jsem viděl. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie i obsazení tradičně béčkové (byť pod záštitou Johna Woo a v 90. letech, kdy pojem "béčko" měl svou váhu), ale jakmile Woo zhruba v půlce filmu nasadí své klasické propriety, neodtrhnete od toho oči, poněvadž Van Damme kope a střílí ostošest a dvojice záporáků Vosloo/Henriksen jsou dostatečně slizcí. Jen těch zpomalovaček snad nemuselo být tolik a Van Damme nemusel při každém výstřelu protivníka dorazit svou typickou otočkou. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

I po letech má Wooův hollywoodský debut své kouzlo. Je to samozřejmě béčko jako řemen, ale režisér ze sračkoidního scénáře vykřesal maximum. Začátek, kdy se snaží vyprávět příběh, docela dře, jenže pak přijde místy až surrealistický akční nářez v tradici toho nejlepšího, co Woo kdy natočil. Van Damme mrká jako o život, skáče jak gumídek a roznožuje, seč mu síly stačí - zjevně mu bylo jasné, že točí svůj opus magnum. Docela mě láká pořídit si o dvacet minut delší workprint, který koluje po internetu. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Jo honit bezdomovce po hřbytovech a sem tam si na ně vystřelit když je zasáhneš tak si skončil a máš prachy když ne no co se dá dělat máš je stejně...náplň práce dobrá jen se to vymklo z rukou ---pátračka po zabitém otci nějáké ty slzy--TO SOU VŠECHNO SRAČKY KETRÉ MĚ UŠ NUDÍ SE OPAKOVAT. Je to samá nepochopitelná cukrovinka prostě Vandam udělá ze žvejkačky bombu tak to u něj bylo a bude ... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenár Hard Target je síce klasické vandamovské béčkové s miestami blbými klišé, ale John Woo robí zázraky. Van Dammeho dlhé vlasy lietajú vzduchom rovnako coolovo ako on sám po náraze motorkou do džípu, Lance Henriksen v čiernom kabáte a so štýlovou brokovnicou je najbezcitnejší a najarogantnejší záporák, milujúci hru na klavír, a Yancy Butler je bohyňa divokého ONS sexu. Najlepší Van Dammeho film! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Jean Claude Van Damme navrhoval k režii Johna Woo, protože se společně s producenty podívali na videokazetu s nesestříhanou verzí Killera, a po shlédnutí filmu Van Damme řekl: "Tak tento člověk bude režírovat tento budoucí hit." (tequilla)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama