Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

lamps 

všechny recenze uživatele

Pořád je to klasika, jakou už dneska nikdo nenatočí. Akční mág John Woo, Van Damme s koňským ohonem, zajímavá zápletka a jeden z nejlepších a nejbezcitnějších záporáků v dějinách v podání fenomenálního Henriksena. Jenom mi postupem času už strašně lezly na nervy ty Van Dammeho nadpřirozené schopnosti, které během všech akčních scén projevoval. A navíc jsem urputně fandil Henriksenovi, takže ty 4* prostě udělit nemůžu :-) 65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenár Hard Target je síce klasické vandamovské béčkové s miestami blbými klišé, ale John Woo robí zázraky. Van Dammeho dlhé vlasy lietajú vzduchom rovnako coolovo ako on sám po náraze motorkou do džípu, Lance Henriksen v čiernom kabáte a so štýlovou brokovnicou je najbezcitnejší a najarogantnejší záporák, milujúci hru na klavír, a Yancy Butler je bohyňa divokého ONS sexu. Najlepší Van Dammeho film! ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film s mým oblíbeným hercem Jean-Claudem Van Dammem.Děj je originální – skupina lidí,která organizuje lov bezdomovců pro bohaté a zvrácené lidi.Také záporáci jsou slušní Arnold Vosloo (Imhotep z Mumie), Lance Henriksen.Van Damme je samozřejmě sám zneškodní.Pamatuji si jak asi 15 minut před koncem řekne Henriksen „štvali jsme pana Buroa dlouhé hodiny, je unavený a zraněný nás je 20 a on je sám“.Pro mě jednoznačně nejlepší Van Dammovo film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Tvůj přítel tu zřejmě buduje nové vchody." John Woo goes to the Hollywood a my poprvé na plátně registrujeme ďábelského Arnolda Vosloo. Průměrný scénář v první polovině mírně nudí a nezabrání tomu ani mazlení se s každým záběrem, wooovské zpomalovačky a úsměvná heroizace-romantizace hrdiny. Nezapomenutelná akční smršť, která se ale strhne v druhé půlce, udělala z Živého terče jeden z nejzásadnějších akčňáků mého života. Perfektní, luxusně nasnímaná choreografie honičky na motorce a finále ve skladu alegorických vozů, van Damme přebírající pistoli od umírající policistky, střelba vestoje na jedoucí motorce, sfouknutí prachu z brokovnice, zpomalovačky, holubice, střelba obouruč, skvělí záporáci, to byly důvody proč jsem si obě akční scény pouštěl pořád dokola. A shodou okolností byla upoutávka na Živý terč i v prvním Kinoboxu, který jsem viděl. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Jo honit bezdomovce po hřbytovech a sem tam si na ně vystřelit když je zasáhneš tak si skončil a máš prachy když ne no co se dá dělat máš je stejně...náplň práce dobrá jen se to vymklo z rukou ---pátračka po zabitém otci nějáké ty slzy--TO SOU VŠECHNO SRAČKY KETRÉ MĚ UŠ NUDÍ SE OPAKOVAT. Je to samá nepochopitelná cukrovinka prostě Vandam udělá ze žvejkačky bombu tak to u něj bylo a bude ... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (20)

  • Filmem si Van Damme vysloužil na MTV Movie Awards svou druhou nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama