Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Mistrovský kousek Johna Woo z prostředí hongkongské mafie, kde na opačných stranách zákona stojí dva bratři, jejichž sourozenecké pouto dostává pořádně zabrat. Mezi bratry stojí nejen tiskárna falešných peněz a obchod s drogami, ale i krutá životní rána a nelítostný šéf podsvětí. Režisér v tomto snímku teprve rozjíždí své pověstné kousky, ale i tak valí do diváka dramatické scény podbarvené trefnou hudbou, monstrózní přestřelky s efektními výbuchy i jistou dávku decentního humoru typického pro hongkongskou akční produkci. Vše toto snímá nádhernou kamerou a opravdu se nebojí vymalovat interiéry na rudo v nezapomenutelné vendetě Yun-Fat Chowa v místním pajzlíku za pomocí nezapomenutelné finty s květináči. Právě gangster Yun-Fat Chow doplňuje ústřední trojici snímku a jeho postava je stejně nezapomenutelná, jako výše zmíněné květináče. Lung Ti zde představuje bratra na „špatné“ straně zákona, a když kráčí ve sněhově bílém obleku s očima zakrytýma slunečními brýlemi, divák nemá žádných pochyb proč si John Woo do role vybral. Trojici uzavírá postava výbušného mladšího bratra, kterou ztvárnil Leslie Cheung. Woo dává svým postavám dostatek prostoru, aby se divákovi představily. Nechává si je sáhnout doslova na dno svých možností, aby vzápětí heroicky povstaly a předvedly mistrův pověstný krvavý balet. Na tomto snímku neshledávám prakticky nic, co by se dalo zkritizovat. Za pochvalu by ovšem stála ještě pěkná řádka věcí…nezbývá než si tento pětihvězdičkový epos pustit znovu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Alebo ako schovať do vrecka hollywoodske trháky. Woo svoj osobitý štýl - spomalené zábery v hustých prestrelkách (a je ich požehnane) a k tomu nemenej dôležitá hlavná dejová línia - dáva divákom na vedomie už vo svojich prvých akčných peckách. Aj keď tu je dej až na druhej koľaji, určite nezaostáva a nestáva sa z neho klišé. A predsa mi to príde ešte trošku nevyzreté. Spolu s hercami. 80%. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jestliže ze srdce zbožňujete hongkongskou školu (moje jediné setkání v životě bylo na Islandu, kde jsem se studentky z Hong Kongu, co natáčí zvuk mlaskání krávy, zeptal, odkud je, podívala se na nás jen očima, zpoza svých brýlí a řekla "HONG-KONG") 'Lepší zítřek' vás určitě bude bavit. Je tu Yun-fat Chow nebo Chow Yun-fat, pořád to přehazujou, takže člověk nikdy neví, co je jméno a co příjmení. Kosící akce jako vždy. Kvalit 'Killera' nebo především ikonického 'Hard Boiled' to nedosahuje a poněkud se to vleče i přestože je to jen hodina a půl, ale dívat se na to i dnes určitě dá. Vyloženě žánrovka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První velký film Johna Woo, kde se snažil kombinovat hloubku postav se silnými hodnotami a tradičně přepálené a teatrální emoce, ruku v ruce s krvavým baletem. Není to úplný průser, avšak někdy to nechtěně osciluje mezi parodií na rodinné vztahy a divadlem, v kombinaci s až splatterovskou akcí plnou svištících kulek a litrů krve. Časem se podařilo uhladit a vybalacovat oboje. Zatím jediný snímek mistra, který bych nemusel vidět znovu. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

John Woo roztáčí krvavý epos s poetickým příběhem o dvou bratřích, stojících každý na opačné straně zákona. Chow Yun-fat ve vedlejší roli a jeho dvě Beretty sypou olovo v akčních scénách rychlostí kulometu, za doprovodu zpomalovaček, 80s hudby, hodně krve a pověstného Asijského humoru. Tentokrát ubylo akčních scén ve prospěch příběhu. Příznivci Johna Woo budou vrnět blahem. Pro ostatní to bude kýčovitá slátanina. 83% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Postava Marka Gora (Chow Yun-Fat) se ukázala být tak populární, že mnoho mladistvých v Hong Kongu přijalo jeho styl (černý trenčkot, sluneční brýle, sirka v ústech). Obchody po celém městě byly vyprodány včetně slunečních brýlí značky Ray-Ban za necelý týden po premiéře filmu. To vše vedlo k tomu, že filmoví kritici a vládní úředníci obvinili režiséra Johna Woo, že glorifikuje životní styl triád. (tequilla)
  • Keď sa film dostal v roku 1989 do distribúcie, zmenili mu meno na Better Tomorrow: Rapid Fire II a vydávali ho za pokračovanie filmu Rapid Fire (1989), ktorý sa stal veľkým hitom v tejto krajine. Pritom s ním nemal nič spoločné. (beso74)

Reklama

Reklama