Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jako zřejmě většině, i mně se zdá dvojka ještě chlup lepší než jednička. Samozřejmě zde teče více krve a vrší se více mrtvol, ale příběh se mi zdá ještě vynalézavější a lépe natočený. Když se smíříte s tím, že se dá pistolkou zlikvidovat kulomenté hnízdo a mečem tlupa ostrostřelců, a uznáte, že to patří k žánru, uznáte i to, že je to hezký film o přátelství a touze po harmonickém životě. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Kdyby chtěl ještě někdy někdo natočit Maxe Payne - musel by vidět tenhle film plný heroického patosu a krve. Při vší dynamice, hustotě přestřelek i občasných pekelných fórcích je to neskutečně smutný příběh o snaze vymanit se z minulosti, která se vždycky objeví. Vskutku dual berreta, spousta úžasných scén a záběry na vybité bouchačky jsou vedle emociálního nátlaku tím krásným. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem asi hodně a dostalo se mi velmi málo. Od Johna Woo čekáte řežbu a zde se vám první povedenější přestřelky dostane až po hodině filmu a film se celkově více soustředí na emoce, které jsou v mnoha scénách spíše směšné. Je sice pravda, že závěrečný masakr je povedený, nepřekryje nudu, která mě celý film provázela. Jeden z nejslabších Johnových film. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dvojka je taková svižnější. V prostředku filmu má sice akční scény hlavně Chow Yun-Fat (což mi neva), ale ta konečná přestřelka... takovej hardcore nebylo ani Hard Boiled s Killerem dohromady. Všichni tu hrají stejně jako v jedničce tzn. dobře, ale Chow Yun-Fat jelikož hraje svý dvojče je strašnej showman (když se chystá vybouchnout tu vilu a dává granáty na tu miniváhu). Prostě super a ještě jednou musím pochválit závěrečnou přestřelku (a granátovku). ()

charge 

všechny recenze uživatele

Jelikož oba díly na sebe navazují, nedá se s určitostí říct, který z nich by byl lepší nebo horší, avšak u obou se vyloženě táhne nezáživný děj o nesnázích gangsterů, jejich rodinných problémech, polepšení a následném pronásledování minulostí, navíc se skoro až fádními dialogy. Tuhle zřetelnou prázdnotu zabalenou v dramatu se režisér snaží akorát zamaskovat trochou bojového umění, střílením, krví, hromadou mrtvol a okatě lacinými triky jak u céčkového filmu s Dudikoffem, protivníci téměř nikdy netrefí svůj cíl a když už, tak při naprosto nevhodných pózách, vybuchující auta, nebo bezpečnostní autosklo rozpadající se jak sklo tabulový atd. Plus vidím akorát v rozumné stopáži a v Yun-Fat Chow. Sledovat se to dalo, ale výsledek je spíš tragický nad tolik chválami opěvovaným snímkem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je scéna, kde vidíme skupinu mladých teenagerů, co nosí na sobě dlouhé kabáty. Předchozí film byl tak populární, že mladí lidé v Hongkongu se oblékali jako hlavní postava prvního dílu Mark Gor (Chow Yun-Fat) a tato scéna tento trend v podstatě komentuje. (tequilla)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Film byl proslulý kaskadérskými nehodami. Chow Yun-Fat (Ken Gor) byl téměř vyhozen do povětří, když výbuch za dveřmi sídla byl silnější, než se očekávalo. Herec si při tom spálil některé vlasy. Záběr ve filmu je jeho skutečnou reakcí. Režisér Ronny Yu ve filmu dělal kaskadéra ve scéně ve skladu. Vykroutil si záda poté, co uklouzl na vodní louži, když nesl herce Deana Sheka (Johnny Lung). Pak kaskadér, který zaskakoval za Leslieho Cheunga (Kit) ve scéně, kdy provádí skok na motorový člun, dopadl špatně a zlomil si nohu. (tequilla)

Reklama

Reklama