Reklama

Reklama

Zloději

  • Hongkong Zong heng si hai (více)

Obsahy(1)

Trojice špičkových zlodějů Joe (CHOW YUN-FAT), Jim a Sherry se živí krádežemi vzácných uměleckých děl. Užívají si luxusu, ale jen do chvíle, kdy dostanou za úkol ukrást z dokonale střežený vzácný obraz od Modiglianiho. Situace se jim vymkne z rukou a během riskantní akce je Joe smrtelně zraněn. Svou smrt však přežije a vrací se s myšlenkou na loupež století a ďábelskou pomstu v jednom. Režisér John Woo ve své akční komedii dokazuje, že dobře střílet se dá i z invalidního vozíku, s výbušninou můžete hrát kopanou a míčem zabíjet lidi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

nash. 

všechny recenze uživatele

John Woo a Chow Yun Fat v dobrém rozmaru a nejlepší formě... uvolněná akční komedie o trojici zlodějů, skvělýb koktejl přestelek, honiček a ujeté komiky... včetně řady gagů, které si střílejí z filmových klišé... znovu už po několikáté jsem se skvěle bavil (zejména vyloupení trezoru v budově aukční síně, je plný skvělých perliček)... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: fanoušci Johna Woo chtějí mimořádně násilný obsah, chtějí vidět padouchy padat k zemi až specificky zvráceným způsobem a rozhodně nechtějí sledovat připitomělé pitvoření herců před kamerou. Ústřední trio se dlouhá léta „živí“ krádežemi vzácných uměleckých děl. Slušný výdělek jim přeju, jenže nějaká slušná hongkongská akce je tím pádem k vidění až po dlouhých čtyřech desítkách minut. Do té doby, jestli akční klasik vidí něco vtipného na té rozjařené hudbě, kterou cpe do každé druhé scény, se dle mého skromného diváckého mínění mýlí. První loupež obrazu je provedením směšná, zbytečně komplikovaná (druhý zloděj je tam úplně k ničemu), podobných akcí navíc nejsme ušetření ani s přibývajícím dějem. Ten sice nabízí i profláknutou scénu, kterak Chow Yun-Fat likviduje protivníky z invalidního křesla, obávám se ale, že už to nahoru vytáhnout nedokáže. Navíc jsem viděl v angličtině a to je slušné peklo na zemi. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhsej dobe sa Woo pokusil o nieco odlahcenejsie, ale komedie mu podla mna nikdy prilis nesli a ani tento film nie je prilis vtipny. Srandovne su len akcne sceny, ktore su odlahcene drsnymi forkami, takze nepôsobia tak brutalne ako v ostatnych Wooovych filmoch. Prestrelky su len tri, ale su absolutne spickove. Nadherne natocene, vynaliezave a obsauju pôsobive kaskaderske kusky. Chow Yun-fat aj na voziku predvedie, ze je neprekonatelny akcny hrdina. Hlavne kvôli nim sa ooplati film vidiet. O dost horsie pôsobia sceny v ktorych prebieha nejaka lupez. Technicky su sice znova bezchybne, ale prilis zmysluplne nepôsobia. Proste take samoucelne blbiny. No a samotna zapletka je taka priemerna. Pribeh o troch zlodejoch, ktory sa poznaju od detstva a striedaju jednu lupez za druhou. Netypicke je snad len to, ze jednym z nich je zena a tak tu ma priestor aj romanticka linia. Ale k naruseniu priatelstva medzi nimi nedôjde, kedze Chow tu hra nezreleho chlapika, ktoreho vazne vztahy nezaujimaju. Vlastne tomu chyba nejaka poriadna zapletka, ktora by gradovala. Cely cas sa len tak blbne. Zapletka so zlym otcimom je slaba. Herecky tu ani nikto prilis neexceluje. Najviac ma nakoniec zaujal Kong Chu ako ten dobry otcim. Vysledok je vdaka spickovej akcii solidny nadpriemer, ale ziadna slava to nie je. 6/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

John Woo se rozhodl si trochu zakomediovat a bylo to nejlepší rozhodnutí v jeho životě. Takováhle podívaná se fakt vidí jednou za pár let. Chow Yun-Fat a Leslie Cheung dělaj neuvěřitelný tríčky (jak bojový tak komediální) a do toho skvěle hraje taky Cherie Chung. Závěrečná přestřelka no to se musí vidět. Jedna z nejlepších akčních komedií co jsem kdy viděl. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Komedie Johna Woo, která je nejen parodie na vlastní vysoce stylizovaný subžánr heroic bloodshed, ale především žánrovým kompilátem, v němž obratně kombinuje zlodějský film s vychytanými loupežnými plány na krádeže obrazů, variuje na Truffautův snímek o přátelství dvou mužů a jedné ženy Jules a Jim, vzdává hold Hitchcockovým filmům Chyťte zloděje a Na sever severozápadní linkou, připomene road-movies a celý film koncipuje jako pubertální hongkongskou komedii (ve které Chow Yun-Fat hází dětmi a odpaluje granáty během zběsilé jízdy na kolečkovém křesle). Chow Yun-Fat i Leslie Cheung parodují vlastní hrdiny ze svých předchozích heroicbloodshedových filmů natočených s Johnem Woo. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama