Reklama

Reklama

VOD (1)

Je ze speciálních jednotek a vyrazil si s přítelkyní z Londýna do Paříže. Když ale vlak ovládnou nemilosrdní ozbrojení žoldáci, musí rychle do akce. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (74)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Problémem tohoto filmu je to, že je překombinovaný. Posuďte sami jakýsi teroristé přepadnou vesnici v Gruzii co nechce plynovod chlapi a muže povraždí a ženské nechají žít někdo to natočí na mobil a zveřejní. Vláda Anglie co je na to najala nechce dopustit , aby na ně přišly tak nařídí jakémusi chlápkovi, aby je zabil oni to mezitím zjistí unesou vlak s lidmi na místě kde je ten samý plynovod co v té Gruzii tehdy a chce po té firmě 500 milionů nebo to zveřejní a jako bonus tam odpálí plynovod. V tom vlaku je, ale i ten chlap a jeho nastávající. Nemyslím si, že je to horší akční film než cokoliv od Seagala nebo Willise z poslední doby a hodnocení je uvalené. Druhý díl bych klidně bral. Díky za titulky Vegetol. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu, jak se mohlo stát, že z tak slibného námětu, naprosto ideálního pro akční béčko, se nakonec vyklubala taková odpudivá slátanina. Začnu u herců, casting je naprosto tragický, jednotlivé postavy nepůsobí vůbec uvěřitelně, nehledě na jejich absolutně nelogické chování. Film má zbytečně dlouhou stopáž, jeho scénář a zpracování ve všech ohledech působí jako levnější televizní produkce, snaha o nějakou dramatizaci působí směšně až trapně, stejně jako nevhodné používání digitálních efektů. Vrchol všeho byl závěr, tak strašné zakončení jsem už dlouho neviděl. Kladně hodnotím snad jen akční scény a přestřelky, ty vypadají docela solidně, jinak ale ve všech ohledech hrozná záležitost. 3/10. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Scenár obsahuje výlučne B-čkové prvky, ale to všetko pán Magnus Martens sa snaží zakryť pomocou šiat, ktoré majú „príbuzné“ filmy, avšak operujúci s trochu väčším rozpočtom. Úvodná scéna (vyvraždenie dediny) aj napriek minimalistickým riešeniam pôsobí silne a divákovi zdvihne žalúdok. Následné akčné scény, dominante odohrávajúce sa vo vlakovom tunelu, sú na úrovni lepšieho B-čka. Na poli hercov sú tu spíš klasické a predpovedateľné výkony (Ruby Rose v roli bezcitnej záporáčky je presvedčivá). Avšak je potrebné dodať, že najväčšiu zmenu charakteru postavy je vidieť na konci filmu v podaní Hannah John-Kamen – od doktorky počuť niekoľkokrát za sebou to, že „kill her/him“, je viac ako divný. Film na jedno videnie s niekoľkými nedostatkami, ale z hľadiska B-čkovej kategórii je to jeden z tých, ktoré sa držia nad vodou. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ruby Rose a její komando přepadlo vlak, který mířil z Londýna do Paříže. Naštěstí je mezi cestujícími člen SAS Tom Buckingham. Naneštěstí pro diváky je to celé dost nepovedený film. SAS: Red Notice se nemůže rozhodnout, jestli bude seriózním politickým thrillerem, nebo béčkovou variací na Smrtonosnou past. Bohužel zklamává jak v práci s postavami a napětím, tak i v samotné akci a většinu času balancuje mezi trapností a směšností. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Béčko se vším všudy blbou zápletkou počínaje a legračně namalovanými postavami konče. Ale i přesto je to zábavné. Předně film jede ve slušném tempu a daří se mu ho držet i přes kapánek přetaženou stopáž. Dalším pozitivem je notná dávka akce. Samozřejmě se nejedná o něco hodné zapamatování, ale těch přestřelek a rvaček je tu víc než dost. Škoda, že při ní neteklo víc krve, ale to se dalo překousnout. A konečně je ttu solidní obsazení. Ruby Rose sice nenavazuje na hitmanku z Johna Wicka, ale i tak jí to tady sedí.  Heughan je sympaťák, Serkis nezklame nikdy a slečna Kámen se mi prostě líbí. Nízké hodnocení, které se tu filmu dostalo, mi přijde docela mimo. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Andy McNab, autor knihy, podle které je tento film natočen, je bývalým členem britské SAS. Byl zajat a mučen iráckými vojsky ve válce v Zálivu. Také byl velitelem osmičlenné skupiny s názvem Bravo Two Zero, podle které je natočen film Nebezpečná mise (1998). (gavosh)
  • Vila, ve které se na konci filmu koná „svatba“, je opravdu na Mallorce. Konkrétně je to Muzeum Son Marroig u vesnice Deià a běžně se tu svatby pořádají. (Ficik)
  • Druhý film společnosti Netflix z roku 2021 s termínem Red Notice v názvu. Tím druhým je Red Notice. (gavosh)

Reklama

Reklama