Reklama

Reklama

VOD (1)

Je ze speciálních jednotek a vyrazil si s přítelkyní z Londýna do Paříže. Když ale vlak ovládnou nemilosrdní ozbrojení žoldáci, musí rychle do akce. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (74)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Keby to natočil za svoje Seagal v Rumunsku tak by to bolo za 3* s možnosťami Netflixu je to za 1 a ako sa to tu spomína ten dej je primitívny. Ak budú pokračovať takýmto tempom v chrlení množstvo na úkor kvality je otázkou času kedy začnú hošani a predovšetkým mladé sebavedomé ženy konkurovať Asylum. A to nedokážu ani legendárne inscenácie na našej Dvojke. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že v případě tohoto akčního béčka se zde na něj valí až zbytečně přísná kritika. Tím samozřejmě netvrdím, že je to nějaká super zábavná jízda, nicméně v rámci možností tvůrců, herců a rozpočtu se jedná o snesitelnou a záživnou podívanou. Vše je zde tedy prakticky ve všech ohledech opravdu docela naivní, hlavně co se zápletky a akce týče, ovšem divák s tolerantnějším přístupem, který na to bude navíc připraven, se nudit rozhodně nemusí. Celé to má totiž svěží spád, nějaký ten zvrat a akce je poměrně dostatek. Jak jsem ale již zmiňoval, především na oné akci je znát výrazně slabší rozpočet, nehledě na to, že i bez financí se dá zpracovat daleko dynamičtěji, přehledněji a nápaditěji, než se tomu stalo zde, a vzhledem k tomu, že se tu tvůrci vzhledem ke komerčním ambicím nemuseli ohlížet ani na rating, tak minimálně mohla být daleko nekompromisnější. Další filmové prvky, jako napětí, emoce, či atmosféra tu každopádně nefigurují vůbec, no a co se podrobněji postav a herců týče, tak za mě obstála snad jen Ruby Rose, a to jak svým výkonem, tak zajímavostí své postavy, ostatní působí opravdu ryze béčkově, nevýrazně. Jinak stejně jako mnozí ostatní příliš nechápu tu přemrštěnou stopáž, spousta scén je tam úplně zbytečně, takže jejich vynecháním by se to klidně mohlo dostat na klasických snesitelných devadesát minutek a mnohé dojmy a následné reakce by to též jistě změnilo k lepšímu. V rámci akčních béček si každopádně stojím za tím, že se o až tak nepovedený snímek nejedná a já se v rámci možností zkrátka docela i bavil. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie štyri, ale predsa. Súhlasím s vegetol.mp, že sa jedná o jedno z najviac wtf hodnotení na ČSFD. Buď si tu tupci pozreli iný film, alebo sú riadne mimo, pretože snímok síce žiadne mega scény neobsahuje, ale zato je svižný, má viac ako len slušnú akciu a letmý pohľad na psychopatov v hlavných úlohách (aj v zápornej aj v kladnej úlohe) bol určite originálny. Potešila menšia úloha aj Toma Hoppera. Sam Heughan je správny sympaťák a zároveň kus chlapa, takže mu človek celkom veril tie jeho výkony a zhodou okolností som si deň predtým pozrel po roku znovu aj Bloodshota, kde hral na opačnej strane síl. Hannah John-Kamen poznám najviac z Killjoysov aj napriek tomu, že samozrejme si strihla výraznejšie úlohy aj v Ant-Manovi 2 či Ready Player One. Ruby Rose netreba predstavovať, jediné, čo mi na nej vadilo, tak ten jej zostrih, to bolo na strelu do hlavy. Inak to malo aj zaujímavú linku týkajúcu sa pohľadu na politiku, ktorá verím, že nemusí byť ďaleko od pravdy. A čerešnička na torte samozrejme Andy, ktorý je správny "bezškrupulózny" týpek, ktorý rieši všetko a počet obetí ho vlastne nezaujíma. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vetou: 40 kg hrniec je bek in ekšn, som mal pôvodne v pláne odbiť tento film na ktorý som sa nijak extra netešil. Nakoniec to ale žiadna katastrofa nie je. Je to mix politického thrilleru, tupej variácie na Die Hard vo vlaku a psychologického rozboru mysle psychopata. Hlavný hrdina je taký dobrácky klon Dextera, ktorý nemá žiadne emócie. Hrniec je tentokrát za zloducha, takže moja averzia k je(j)ho predstaviteľkovi sedela aj k postave. Skôr ma štvalo obsadenie hlavného hrdinu. Jednak bol dosť nevýrazný a zároveň sa mi často plietol s bratom hrnca. Keď sa tí dvaja mlátili, tak som už vôbec netušil, kto je kto. Jediný poriadny herec tu je slizký Serkis. Cameo Wilkinsona nepočítam. Aspoň že na Hannah a Johna z Kameňa sa dobre pozerá. Viac sa mi páčila prvá polovica filmu. Jak tie politické čachre, tak aj celkom dobrá akcia. Akonáhle sa film prepol do Die Hard módu, tak sa postavy začali správať nezmyselne a akcia bola len tuctová. Chcelo by to štýlovejšie a krvavejšie prevedenie. Finále bolo už dosť naťahované. No a ten psychologický rozbor psychopatov bol síce len naťuknutý, ale za mňa tak akurát. Celkovo to je solídna jednohubka, ktorá sa drží pri zemi, čo ma v dnešnej komixovej CGI dobe a totálnom suchu na novinky, potešilo. 6/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tvl John McClane a Smrtonosná past se aspoň nebere tak vážně a dělá si z tohohle žánru sice s úctou, ale prdel. Takže tam nad nelogičností jednání postav nepřemýšlím, psychologii chladnokrevných vrahů mi tam nikdo necpe, na náhody typu drsný maník zruší letadlo, jede vlakem a náhodou tím vlakem jede i hlavní psychopatka bych u Smrtonosné pasti kašlal, ale tady se to celé tváří tak strašně vážně, až je to směšné. Celé to nesmyslné zachraňování holčičky (aneb jak se co nejrychleji a nejlépe padouchům prozradit... a stejně je divné, že psychopatka sejme otce, ale holčičku ne, když předtím s tím problém neměla), celý ten souboj u plynového potrubí, celé to zdlouhavé vysvětlování lásky ve francouzštině (!) holčičce na střeše vlaku, když by měli zdrhat, celá ta honička zasněženým lesem, to bylo fakt jak pěst na oko a podobně příjemně se na to koukalo. Navíc scény jako bad girl posílá hrdinovi smsky a do toho jeho snoubenka křičí: Pozor, je to past! Si fakt myslela, že ji přes smsku uslyší? Ale asi nejvíc mě dostala jízda plynovým potrubím, to kam se hrabe James Bond, že? Fuj, dlouhé to bylo, nudné, předvídatelné scénu za scénu, už nikdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Druhý film společnosti Netflix z roku 2021 s termínem Red Notice v názvu. Tím druhým je Red Notice. (gavosh)
  • Vila, ve které se na konci filmu koná „svatba“, je opravdu na Mallorce. Konkrétně je to Muzeum Son Marroig u vesnice Deià a běžně se tu svatby pořádají. (Ficik)
  • Andy McNab, autor knihy, podle které je tento film natočen, je bývalým členem britské SAS. Byl zajat a mučen iráckými vojsky ve válce v Zálivu. Také byl velitelem osmičlenné skupiny s názvem Bravo Two Zero, podle které je natočen film Nebezpečná mise (1998). (gavosh)

Reklama

Reklama