Reklama

Reklama

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

  • Kanada The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Trailer

Obsahy(1)

Britská armáda naverbuje malou skupinu vysoce vycvičených vojáků, aby během druhé světové války zaútočili na nacistické jednotky za nepřátelskými liniemi. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Guy toho produkuje v týchto dňoch celkom dosť. Nechcem tým naznačiť, že by tým mala utrpieť kvalita jeho diel, ale mohol sa so scenárom pohrať možno o čosi viac. Odhliadnuc od toho, servíruje nám celkom priamočiaru špionážnu rezačku (občas kde tu sa nájde aj nejaký luk a šíp), ktorá vážne neurazí. Nemá to ale dostatočný Guyov rukopis. Mohol by som to rozoberať hlbšie, ale tento film si to až tak nepýta. Je to primárne zábavná odrhovačka, kde stačí vedieť a nakoniec si odniesť, že nejak takto kariéru štartoval najbo(nd)mbovejší špión. ()

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelný film. Ansábl nezklamal. Bylo vidět, že si to pánové a dáma užívali. Cavilla v téhle poloze nevídáme, ale šlo mu to. :) Co mi vadilo, že o hrdiny se v podstatě nemáte šanci bát. Žádná velká kolize se záporáky, žádný velký problém, všechno se jim tak nějak prostě daří... Ale mám Richieho styl rád, a film mě bavil. Navíc doprovázený skvělou hudbou. Nemůžu, než mu tam ty 4* dát. ()

Reklama

meatball odpad!

všechny recenze uživatele

Ritchie fakt není Tarantino. Většinou je sotva Ritchie. Že se ani maličko nesnaží zůstat věrný "true story", kterou se na začátku velkohubě ohání, mi vadí zdaleka nejmíň. Hranatý tlučhuby taky zkousnu. Ale za scénu s kufrem ve vlaku sem se nedostal. Bude to novej rekord. Náckové mluvěj německy, černoch a mexičanka anglicky, vzájemně si skvěle rozuměj, a to na náckama okupovaným území. Těm jejich přítomnost přijde ok, páč černoch asi není Žid a Mexiko je plný opálenejch árijců. Jak může někdo takhle zbytečně zkurvit jinak zajímavej námět je mi záhadou. ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Je to v podstate "wannabe" Inglourious Basterds, ale bez všetkého pozlátka, umných dialógov a  pamätných scén/hlášok. Herecké výkony sú celkom dobré, akcia je zaujímavá ale miestami dosť hekticky a neprehľadne natočená (najmä niektoré nočné scény, neustále sa skáče zo skupiny na skupiny, alebo z jednotlivca na jednotlivca, človek má v tom guláš). Príbeh sa zo začiatku snaží hrať na strunu historických udalostí (based on the true events) ale následne je nám predostrená groteska, ktorá ani nie je dosť vtipná a tak umne humorná (Ritchiemu to jednoducho nevyšlo a veľa vtipov vyznie do prázdna a pôsobí to celé dosť sucho až miestami "cringe"). Na konci je nám ukázané, čo sa stalo so skutočnými osobami, ktoré boli v tomto počine vyobrazené, čo potom dáva človeku zmiešané pocity, malo to byť niečo, ako IB od Tarantina? alebo sa to snažilo byť aj historicky presné? = skôr to pôsobí dosť nijako. Mala to byť taká typicky béčková "dumb fun" akčná kravinka, ale namiesto toho, je to dosť podpriemer a od Ritchieho by som čakal niečo o najmenej dve triedy lepšie. Bohužiaľ ma to sklamalo, malo to potenciál ale, ako sa hovorí = "vyšumelo to do prázdna" (podobne, ako väčšina vtipov v tomto filme). Vôbec sa nečudujem, prečo to ledva niečo zarobilo, aj ak by to vydali celosvetovo, absolútne by to nepomohlo. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa, skvělý tvůrčí tým a dobré obsazení, ale bohužel výsledek je trochu zklamání. Eiza González coby Majrorie Stewart je bezpečně nejlepší částí filmu a mimo ní a Tila Schewigera coby hlavního záporáka bohužel nikdo z herců nic zajímavého nepředvede, ačkoliv jsou všichni sympatičtí a je vidět, že si své role užívajjí. Akce také z větší části není tak zábavná, jak jsme u Ritchieho filmů zvyklí, a v prvních dvou třetinách dokáže místy trochu až nudit, protože nedotknutelné jednodimenzionální postavy není až tak poutavé sledovat. Závěrečná třetina je naštěstí mnohem lepší a více méně všechno v ní funguje doost dobře. Škoda jen, že trvalo bohatě přes hodinu, než se film do bodu zábavy dostane. Mimo slabé postavy a zklamavší akci je ale film fajn, Existují dva Ritchieho filmy, kde se Henry Cavill vydává na tajnou misi aby změnil kurz války, a tenhle je z nich ten slabší. 65%, podrobnější recenze zde. ()

Galerie (27)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama