Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Tento převratný seriál, vyprávěný pomocí několika vzájemně propojených telefonátů, zachycuje mysteriózní příběh různých lidí, jejichž život se obrátí vzhůru nohama. To vše je předehrou k apokalyptické události. (Apple TV+)

Recenze (22)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimava forma tohoto kratkometrazneho kusku. Kvalita jednotlivych dielov obcas zakolise. Za mna su najkvalitnejsie jednoznacne druha, osma a zaverecna epizoda. Kraluje im vsak suverenne osma s vynikajucim coverom znamej pesnicky v zavere. Ako celok mierny nadpriemer. Pre divaka s predstavivostou by toto mystery sci-fi malo byt lahko stravitelne a obcas to ma i slubnu atmosferu, avsak nic prevratne. I tak odporucam. 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fede Alvarez po Evil Deadu a Don´t Breath tentokrát experimentuje a vytvořil si víceméně nový hororový subžánr a za mě se mu to povedlo. Mini série má 9 dílů většinou po 15 minutách, takže takové jednohubky a celé se to odehrává jen pomocí telefonů a hlasů a člověk by nevěřil jak nepříjemně dusnou atmosféru místy dokáže kouzlit. Ani jedna povídka není vyloženě špatná, všechny balancují mezi průměrem až nadprůmerem ( Nejlepší mi přišlo 2,3,5 a 8 je král!!), Líbí se mi, že všechny mají jedno společné a to časový paradox. Alvarez si bere na paškál blížící se postapokalyptický event, vesmírné dimenze, cestování v čase mezi minulostí, přítomností a budoucností, fyziku a vědu a jde na to rozhodně inteligentně a poutavě. V povídkách zazní spousta známých herců, mají zajímavý příběh, atmosféra je hezky mysteriózní a rozhodně je to místy pěkně creepy a mrazivé. Na konci se vše hezky vysvětlí a uzavře se příběhová kompozice apokalyptických rozměrů. Já si to užil, bavil jsem se, ale né každému tahle forma sedne, já jsem však otevřen novým možnostem a originality je si potřeba vážit. 8/10. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fede Alvarez po svých (relativně úspěšných) hororech přesedlal na audio voicecalls styl vyprávění a musím říct, že se to sakra vyplatilo. Nejen, že je to šíleně originální a inovativní (nedivil bych se, kdyby odteď začalo vznikat více věcí v tomhle stylu), ale taky to není atmosfericky vůbec špatné, vizuální styl detektoru hlasu a přeblikávání audio hovorů se mi taky líbil, 15minutovky jsou ideálně vyhovující a nápady jsou přesně můj oblíbený scifi žánr. Dočkáme se hororu, mimozemšťanů, časových smyček, nadpřirozena, astrofyzikálních paradoxů a telefonátů ze záhrobí a ačkoliv některé díly jsou úžasné (1,2 a 8!!!), ostatní jsou spíše “jen” průměrné a je trochu škoda, že se stejné nápady občas opakují ve více dílech. Každopádně je to pořád slušná čtyřka, která je must-see už jen kvůli zvolenému formátu a zmíněným čtyřem dílům. Poslední díl je pak výborné zakončení a vysvětlení propojenosti celé série. Mistrovské dílo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z najexperimentálnejších seriálov súčasnosti. Forma poteší napríklad využitím obrazov mobiovej pásky, pavučiny či fraktálov (teda nie úplne stopercentne), ale v centre pozornosti je dej. Ten je premyslený tak, aby sme nemuseli čakať na druhú sériu a osobne si myslím, že by už nemala zmysel. Alvarezovi nepovedalo nie viacero filmových hviezd a vôbec sa im nečudujem, keď čítali tieto scenáre a poznali celkový koncept. Sú tu lepšie aj horšie epizódy, Calls ale budete vnímať predovšetkým ako jeden celok. Občas si spomeniete na diela, ako Final Destination, Frekcvencia či Dark, ale séria si ide svojou vlastnou cestou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dopředu jsem si o téhle sérii vůbec nic nezjišťoval,takže mě formát překvapil,ale nakonec to vůbec ničemu nevadí.Naopak to,že se všechny příběhy odehrávají pouze formou telefonátů mnohdy přidává na jejich působivosti a fantazie pracuje na plné obrátky.Celé je to spíš celkem slušně zahraná audiokniha a osobně mě všechny ty mysteriózní příběhy,včetně jejich finálního propojení,bavily.Klidně víc takhle originálních pokusů...80% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama