Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový mainstream horor Unholy, který produkoval Sam Raimi bohužel za moc nestojí, je to taková konzumní mainstream relativně hezky natočená hmm nuda.Film šel v USA do kin, tak potěší fakt, že se nejedná o vyloženě lacinnou záležitost a z herců pár jedinců může potěšit Jeffrey Dean Morgan, jehož postava však příliš nezaujme.Hudba mě příliš nezaujala, lekačka se povedla snad jen jedna, atmosféra příliš nestrhne ( většinu času se to bohužel neodehrává ani ve tmě), takže bát se zde opravdu nejspíš nikdo nebude. Vzhled samotného ducha Panny Marie především v závěru je lehce creepy, tak alespoň to když už nic. Škoda, že se to více neutrhlo z řetězů (bodycount je nízký) strašení je málo a není příliš efektivní a chvílemi se to docela táhne. Hodinu po skončení už nevím, o čem to bylo, tak snižuji. 4/10. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Za mňa obrovské sklamanie. Na Unholy som sa riadne tešil, bohužiaľ po hororovej stránke je to úplne o ničom. Môžu zato hlavne efekty, kde nejaké ľakačky sícu sú ale sú na smiech a až do finále v nich nevidno skoro nič. Je to skôr kecanie a keby to nechcelo byť horor ale nejaký thriller o viere a zaslepení mohlo to byť oveľa lepšie. Za priemerný koniec a Jeffreyho dávam 2*. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně slaboučký na horor. Oni většinou ty s církevní tématikou za moc nestojí-pokud se tam teda nevymítá ďábel. Těch pár lekaček co tam bylo, to rozhodně nezachrání. Je to škoda, stačilo si s tím trochu pohrát. Možná v osmdesátých letech minulého století by se někdo mohl bát, ale dneska, jako sorry. ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svými plakáty a možná i názvem než čímkoliv jiným. Od hororů mnoho neočekávám. Za sebe mám dva tipy 1. lekačka 2. Stará klasika == strach do morku kostí ... (např. The Omen 1976, který mě děsí dodnes). Toto je spíše první případ i když mnoho lekacích momentů nevyskočí, přesto těch pár mě donutilo přestat žvýkat. Přitom námětem by mohl být i dobrou starou klasikou. Jen jej trošku více vytěžit. Nápad dobrý i obsazení není vyloženě špatné. Bohužel většina hororu se odehrává za světla a ve dne což atmosféře dost ubírá. Závěr taky není z nejsilnějších přesto příběh je budován dobře závěr je příliš snadný. Chtělo by to trošku víc tmy, trošku více problémů a mohlo by to být skvělé. Hezké je ztvárnění Marie :) Takto neurazí, ale ani nenadchne. Spát půjdete určitě klidní. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci.“ (Mt 7, 15). Týmto citátom končí film, ktorý de facto sumarizuje podstatu celého príbehu. Je pravdou, že film „Zvrácená“ so svojou koncepciou je jasnou žánrovou tuctovkou, ale snaží sa byť dôrazným. Napriek snahám, dané prostredie dodá k atmosféry filmu len minimálny plus a ani z hereckej stránky tu nie je vidieť nejaký dôraznejší výkon. Hercovi Jeffrey Dean Morgan (viete, otec Winchesterovcov) síce daná rola sedí, ale nie je dostatočne výrazný. (Circket Brown je výraznejšia až v záveru.) P.S.: Debut Evana Spiliotopoulosa ako režiséra. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)
  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)

Reklama

Reklama