Reklama

Reklama

Rob Nilsson

Rob Nilsson

nar. 29.10.1939 (84 let)
Rhinelander, Wisconsin, USA

Zajímavosti (18)

Next Week in Bologna (2016)

  • Film byl vymyšlen, obsazen a natočen během sedmi dnů v rámci semináře režiséra Roba Nilssona s dvaceti studenty z celého světa na letním programu International Filmmaking Academy v italském městě Bologna. (WernerDMZ)

Go Together (2007)

  • Na večírku odehrávajícím se na pozadí závěrečných titulků, v níž se objevuje většina postav z celé nonalogie 9 @ Night, visí na stěně plakát k Nilssonovu staršímu filmu Heat and Sunlight (1987). (WernerDMZ)

Need (2005)

  • Na začátku filmu se objevuje básník Phil Berkowitz (Teddy Weiler), který mluví o konci světa a tvrdí, že je mrtvý. Jeho postava se v jednom z předchozích filmů série 9 @ Night, Stroke (2000), skutečně po pádu z přístavního mola utopila. Režisér Rob Nilsson k tomu uvedl, že nevěří na duchy, ale interpretaci scény nechává na divácích. (WernerDMZ)

Security (2005)

  • Tento osmdesátiminutový film byl sestříhán z 25 hodin materiálu, který Rob Nilsson natočil již v roce 2002, tři roky před premiérou, při workshopu se studenty Kalifornské univerzity v Berkeley. (WernerDMZ)

Signal Seven (1986)

  • Rob Nilsson strávil několik týdnů zkouškami s jedním hercem pro roli divadelního režiséra. Když bylo vše připravené, onen herec v den natáčení roli odmítl. Nilsson tedy zavolal Boba Elrosse, skutečného divadelního režiséra. Ten roli, na kterou se původní herec připravoval týdny, zvládl za jednu hodinu. (WernerDMZ)

Signal Seven (1986)

  • Film byl natočen během tří dnů a jde o úplně první z mnoha filmů Roba Nilssona natočených jeho metodou Direct Action (přímá akce), kdy je značná část filmu improvizována herci. (WernerDMZ)

Northern Lights (1978)

  • Režisérům přišlo nevhodné, aby oba při natáčení režírovali herce. Této úlohy se tedy ujal Rob Nilsson, zatímco John Hanson se zabýval převážně vizuální stránkou filmu. Díky tomu nedošlo téměř k žádným sporům mezi dvěma režiséry. (WernerDMZ)

Prairie Fire (1976)

  • Značnou část filmu tvoří archivní záběry, které v letech 1915 až 1921 pořídil v Severní Dakotě Frithjof Holmboe, děda režiséra Roba Nilssona. (WernerDMZ)

The Lesson (1967)

  • Rob Nilsson film natočil kamerou Bell and Howell Sun Dial 220 (8 mm) během svého pobytu v Nigérii, kde pracoval jako učitel. Film se dočkal jediného uvedení v Lagosu. Jediná kopie filmu byla později, když se Nilsson vrátil do USA, ukradena z jeho bytu a již nikdy nenalezena. (WernerDMZ)

Herec

Režisér

Producent

Scenárista

Střihač

Filmy
1978

Northern Lights

Krátkometrážní
2012

The Will

1968

The Country Mouse

Kameraman

Dokumentární
2014

Eshu Chant for David

Reklama

Reklama