Reklama

Reklama

Miami Vice

(seriál)
  • USA Miami Vice (více)
USA, (1984–1989), 91 h 56 min (Minutáž: 46–97 min)

Hrají:

Don Johnson, Philip Michael Thomas, Saundra Santiago, Olivia Brown, Michael Talbott, Edward James Olmos, John Diehl, Bobby Moresco, Dennis Farina (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Bývalá hvězda amerického fotbalu a veterán z Vietnamu „Sonny“ Crockett žije na jachtě kterou mu hlídá aligátor Elvis a po ulicích Miami se prohání ve Ferrari. Jako policista v utajení bojuje proti zločinu. Záhy získává za partnera detektiva „Rico“ Tubbse z New Yorku který původně přijel jen prošetřit vraždu svého bratra. Společně pak řeší především drogové delikty. Seriál byl ve své době velmi populární a ve velké míře ovlivňoval i módu. Přišel s řadou na tu dobu neobvyklých novinek a epizody byly natáčeny v realističtějším záměrně drsném stylu. Vše báječně doplňovalo exotické prostředí, krásné dívky, luxusní kluby a drahé vozy. Cameo si střihla spousta populárních herců i zpěváků. (DarkDemon)

(více)

Recenze (37)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve své době jedna z nejzajímavějších podívaných, které se daly v televizi najít. K nám to dorazilo bohužel až po revoluci, kdy už přece jen byla nabídka seriálů trochu větší, takže tento se nestihl tak výrazně prosadit. Za zmínku rozhodně stojí hudební složka, zkomponovaná známým skladatelem českého původu Janem Hammerem. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Doteraz som tento serial nepoznal. Pustil som si len epizodu v ktorej hra hlavneho zaporaka Bruce Willis. No a dnes uz je to strasne zastaraly serial. Nielen hudbou alebo oblecenim ale hlavne filmarskymi postupmi. Brucova postava je tak strasne prehnane zla az pôsobi jak karikatura. Vôbec sa mi nepacil Philip Michael Thomas ako jeden z hlavnych detektivov. Don Johnson pôsobil pre zmenu nevyrazne. V tomto diely su dve prestrelky, pritom za nic nestali. Keby som bol maly, tak by sa mi to mozno pacilo ako kopa dalsich starych serialov, ale dnes je to uz fakt nepozeratelne pokial vas k serialu neviaze nostalgia. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohl jsem se dočkat v osmdesátých letech večerních pondělků, kdy tento seriál vysílala rakouská televize. Úvodní parádní znělka Jana Hammera a neonové barvičky tehdy barevného Miami! A vždycky zajímavý případ ústřední dvojice s nějakou hostující star. O humornou vložku se staral Sonnyho (Don Johnson) krokodýl. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na počátku devadesátých let jsem byl konfekčně a stylisticky ovlivněn postavou Sonnyho Crocketta. Prostě se mi strašně líbil styl oblékání Dona Johnsona v tomto seriálu. Co já se nasháněl bílého kvádra, které jsem nikdy nesehnal. A když konečně v obchodě bylo, po dosti letech, tak už zase nebyl v módě ten seriál a já byl o dost starší. Je ale fakt, že bílé kalhoty, světlé tričko, slamáky boty a světlé sako...no, kromě toho saka by to až takové retro být nemuselo. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Zlaté "osmdesátky" - tento seriál k nám bohužel dorazil až po revoluci a v podstatě prošuměl mezi záplavou "skvostů" TV Nova. Na svou dobu nadčasové dílo - skvělí hlavní představitelé, parádní hudba (Jan Hammer - za titulní skladbu získal řadu ocenění, jeho album "Escape from TV" s výběrem skladeb z tohoto seriálu pokládám za jeden z vrcholů popové instrumentální hudby, Phill Collins,...), atraktivní prostředí, napínavé příběhy, cool hlášky, prostě paráda... Oba představitelé byli ve své době módními ikonami. Pro Dona Johnsona a Philipa Michaela Thomase se v podstatě jednalo o životní role. Seriálem se mihla řada známých tváří. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (67)

  • Exekutíva v NBC pôvodne nechcela obsadiť Don aJohnsona kvôli faktu, že účinkoval v štyroch neúspešných pilotných epizódach. (Real Tom Hardy)
  • Jeden z režisérov seriálu sa v tom čase nechal počuť, že šou je natáčaná pre MTV publikum (vo význame, že ich primárny záujem je vizuál, emócie a energia, nie dej, postavy a slová). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Více Miami? Miami Vice

Více Miami? Miami Vice

13.05.2006

Společnost Universal Pictures si jednoho dne uvědomila, že Miami Vice byl v osmdesátých letech zatraceně úspěšný detektivní seriál navíc oceněný mnoha cenami a že když něco fungovalo už u filmu… (více)

Reklama

Reklama