foto

Pavel Zajíček

  • nar. 15.4.1951 (65 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pavel Zajíček se narodil 15. dubna 1951 v Praze a studoval na Stavební fakultě ČVUT, avšak studium nedokončil. V roce 1973 založil s Milanem Mejlou Hlavsou ze skupiny The Plastic People of the Universe společný projekt DG 307.

V roce 1976 byl zatčen za výtržnictví a roku 1980 emigroval do Švédska, odkud zanedlouho odjel do USA. Po revoluci se vrátil zpět do Prahy, kde opět začal působit v obnovených DG 307 a nadále se věnoval literární tvorbě.

Pokud jde o kinematografii, vystupoval převážně v dokumentárních filmech o svých přátelích (Ivan Martin Jirous, Milan Hlavsa), ale v pár snímcích hrál i čistě coby herec (například role rozhlasového moderátora ve filmu Knoflíkáři či postava jménem Luria v Anděl Exit).

urzug

Herecká filmografie

2007 ...a bude hůř
2003 Čert ví proč
2001 Cabriolet
2000 Anděl Exit
1997 Knoflíkáři

Dokumentární

2015 Co znamenalo vésti koně (TV film)
2014 Fenomén Underground (TV seriál)
2012 Rok bez Magora
04826 Jirous (TV film)
2009 Proces s Plastic People (TV film)
2001 Mejla (TV film)
Milan Hlavsa a Plastic People of the Universe
1998 Bigbít (TV seriál)
1981 Inventura
1977 Atentát na kulturu (TV film)

Producentská filmografie

Dokumentární

2010 Zachraňte Edwardse

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace