Milan Hlavsa a Plastic People of the Universe
Dokumentární
Česko, 2001, 74 min
Celovečerní dokument o vyjímečné, netradiční skupině. Poslední zpovědi lídra kapely Milana "Mejly"Hlavsy, který vlivem zhoubného nádoru 5.1.2001 umírá. Vydejte se na exkurzi k těmto undergoundovým legendám. (Hadža)
gouryella
Pro me obycejny dokument o skupine jejiz hudba je mi naprosto cizi, ale ktera je pro me symbolem boje za svobodu.(31.7.2002)
Radko
Nemastný - neslaný dokument o skupine, ktorú mám veľmi rád a atmosféru koncerov mi skôr, než brblavé mudrovanie jej členov, pripomenú v hlave znejúce úvodné valivé tóny a slová "Chvíli přihlížel jak se bourá vůl, sám zkusil palicí rozbít voko, potom ho polili při splachování dvora, nasral se a šel"(2.2.2006)
alanP
Velice nepovedený (ve všech ohledech) dokument. Raději si v Levných knihách kupte kompletní diskografii a poslouchejte a poslouchejte...(25.11.2008)
smrtubohem
odpad!Havlovo oblíbená a lidmi nepochopitelným způsobem přeceňovaná klaka, ve skutečnosti tlupa zhulenejch a zfetovanejch budižkničemů. Dokument jsem neviděl, ale ani nepotřebuju, vím co vím,a to mi ke "štěstí" úplně stačí. Pan Bondy(dvorní textař), jehož vrcholem je báseň Hovno, mě o svých "kvalitách" a umělecké "úrovni" undergroundu přesvědčil už dávno.(21.2.2009)
teisan
Připadá mi poněkud trapné (spíše smutné), když i na takových kvalitních stránkách jaké jsou tyto (alespoň já tento web za něco takového považuji) se vysktytnou rádoby "komentátoři", kteří - aniž by zmiňovaný dokument vůbec kdy viděli - jsou schopni to ohodnotit jako "odpad" (nick SMRTUBOHEM) jenom proto, že mají averzi k určité skupině lidí. Připomíná mi to podpisy ANTICHARTY, kdy také stovky občanů podepisovali něco, co vůbec neviděli natož aby to četli. Jenom pro upřesnění....pan Bondy "Hovno" vůbec nenapsal, nýbrž je to text pana Milana Knížáka (bývalého ředitele Národní galerie) určené původně pro kapelu Aktual, dále bych dotyčnému doporučil seznámit se na začátek alespoň minimálně s dílem pana Fišera (Bondy) a to jak s dílem prozaickým, tak filozofickým (o jeho kvalitních překladech např. Tao Te ťingu, Ferlinghettiho aj. vůbec nemluvím), např. "Utěchou z ontologie", "Otázky bytí a existence"...Ještě pro upřesnění - v undergroundu jsem se nepohyboval a dokument nehodnotím, protože jsem ho neviděl.(20.1.2012)