Přestože jsem antihudební typ, z tohoto projektu jsem byl nadšen. Naznačení vzájemných rivalit a dobrých i špatných stránek jednotlivých interpretů.(4.2.2003)

Ohromně rozsáhlý hudební dokument o historii českého rocku, který má hodnotu i pro ty, kteří zamrzli na bratrech Nedvědech či Michalu Davidovi (i když - pro ty asi ne). Je to totiž i portrét doby, obraz života za totáče, nejenom suchý popis rockových kapel a žánrů.(20.4.2003)

Jeden z nejlepších a nejucelenějších televizních dokumentárních projektů na česko(slovenských) obrazovkách. Jeho rozsáhlost a kompaktnost z něj dělá svého druhu televizní encyklopedii. Škoda že k ní není přístup v jiném než televizním formátu, řekněme na DVD. Ale jinak obrovská poklona tvůrcům v čele s producentem Čestmírem Kopeckým a režiséry Zdeňkem Suchým a Václavem Křístkem... Bravo!(26.2.2007)

Klipy, hudební informace, zpovědi a výpovědi, to vše v této televizní nádheře, nejen pro znalé televizní diváky (z oblasti populární hudby), z doby kdy světu vládl ještě big-beat. Hudební skupiny známé, málo známe nebo dokonce dnes už úplně neznámé a zapomenuté. Mejla Hlavsa a Plastici nebo Dežo Ursini, nejlepší jednoznačně tvorba z 60 let, doba Normalizační a proměna celé této oblasti mě už nikdy tolik nebrala. Takových to pořadů by to chtělo jednoznačně víc, a proto naléhám na tvůrce pořadu s prosbou že kdyby to jen alespoň trochu šlo a bylo to v jejich možnostech, tak by nebylo vůbec na škodu, udělat ještě podobný pořad alespoň v tomto duchu ale o světovém beatu a bigbeatu. Jako celek ovšem vynikající a na našich obrazovkách téměř ojedinělý hudební projekt, srovnatelný snad jen s "Manželskými etudami", "Teleautomatem", "Hledáním ztraceného času" nebo s "Mistry Českého animovaného filmu". Za 5* jednoznačně.(7.3.2007)

Jako jednoznačný klad bych viděla dlouhou stopáž, čili od kapel uslyšíme něco jiného než v tradičních dokumentech, kde stihnou leda tak "Jo jo, to bejvaly časy" a zbytek skončí ve střižně. Pro mě, nepamětníka, jedinečné nakouknutí do světa, který už neexistuje.(1.6.2010)

Pěkná práce s archivem a pamětníky, to se cení:-))(8.5.2010)

Jeden z nejlépe udělaných dokumentů o české "undergroundové" hudební tvorbě minulé éry.(28.5.2010)

casy punku a undergroundu ma proste donutili hltat tento serial, ako nic ine. moc informacii, moc dobrych informacii. pecka(16.3.2007)

Dokumentární seriál, který množstvím informací a způsobem jejich podání nemá v naší televizní tvorbě věnované hudbě obdoby.(7.10.2007)

Tenhle dokument určitě není absolutně dokonalý. Ale plný počet hvězd ode mne musí dostat už jenom proto, že JE.(8.5.2010)

Velká škoda , že tento pořad už není na TV. Opravdu jeden z mála hudebně zaměřených pořadů nedbající na komerci a mainstream.(1.1.2009)

Můj tip: Gattch.(28.5.2010)

Obsáhlý průvodce rockovou hudbou druhé poloviny dvacátého století u nás. Pár chybiček by se našlo, ale přesto je to výborné.(18.1.2003)

old school big bít mi buší srdcem,děkuji matce a otci,že mé srdce patří bigboši!naprsto super pořad za který jsem moc vděčnej.(5.1.2011)

Tak tohle jde hodně mimo mě, ale chápu, že mnoha lidem se to fakt líbí.(9.7.2010)

Naprosto dokonalý dokument o historii Československého bigbítu. Jeho výborné zpracování však není tak úplně důležité. Díky r.v. 1998 se totiž máme ještě setkat s mnoha lidmi, kteří tu již s námi dnes nejsou a v tom je skutečná hodnota seriálu.(23.8.2010)

Není co vytknout. Perfektní, velice obsáhlý dokumentární cyklus...(28.5.2010)

Jedinecny a obsiahly dokument, pre muzikanta poklad...(29.8.2010)

Není dokonalý, ale i tak je jedinečný.(8.6.2010)

Jeden z nejlepších dokumentů k danému tématu. Výborné, věcné, poučné, nenápadné a přitom tak obrovské.(5.1.2010)

<< předchozí 1 2 3