Reklama

Reklama

Tawny Kitaen

Tawny Kitaen

nar. 05.08.1961
San Diego, California, USA

zem. 07.05.2021 (59 let)
Newport Beach, California, USA

Biografie

Tawny Kiaten se narodila jako Julie E. Kitaen do rodiny žijící v kalifornském San Diegu, kde otec Terry byl praktikujícím židem, pracujícím ve velké společnosti na výrobu neonových nápisů a matka Linda byla bývalou královnou krásy v domácnosti. Ve 12 letech si z vlastní iniciativy změnila jméno na Tawny Kiaten.

Již v mládí se věnovala modelingu a gymnastice, později herectví. První příležitost měla menší rolí v televizní filmu MALIBU (1983). Mnohem větší možnost zazářit na stříbrném platně a předvést svůj půvab měla v erotický laděném dobrodružném francouzském filmu GWENDOLINE (1984, anglický název PERILS OF GWENDOLINE IN THE LAND OF THE YIK YAK), kde si zahrála titulní roli mladé ženy z vyšší společnosti pátrající po svém otci na Dálném východě. Ve stejném roce se objevila po boku Toma Hankse v roli jeho filmové snoubenky Debbie Thompsonové v romantické komedii PÁNSKÁ JÍZDA. V roce 1986 byla obsazena do hlavní ženské role v hororu HRA S DUCHY.

Díky své kráse a vztahu se zpěvákem rockové kapely Whitesnake Davidem Coverdalem se objevila ve videoklipech této kapely Here I Go Again, Still of the Night a Is This Love v roce 1987. V letech 1989 až 1991 tvořili David Coverdale a Tawny Kitaen manželský pár, jejich manželství nakonec skončilo rozvodem.

V postavě Deianeiry, manželky legendárního Hercula (Kevin Sorbo) získala slávu v kultovním seriálu HERCULES a to především v televizních filmech HERKULES A OHNIVÝ KRUH (1994), HERCULES V PODSVĚTÍ (1994) a HERKULES A MINOTAUROVO BLUDIŠTĚ (1994) s ním spojených. Rovněž se v epizodní roli objevila v dalším populárním seriálu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY.

Po těchto úspěších našla dalšího muže svého srdce, profesionálního hráče baseballu Chucka Finleye. Spolu měli dvě dcery Wynter (*1993) a Raine (*1998). Manželství začalo roku 1997 a skončilo v roce 2002, po oznámení domácího násilí.

Dalším problémem Tawny Kitaen byly drogy. V roce 2006 ji pod vlivem kokainu zajistit policie za přítomnosti dcer. Z drogové závislosti se i pokusila léčit podstoupením odvykací léčby. V září roku 2009 měla problémy s policii za jízdu v opilosti v Newport Beach. Přes tyto problémy se přenesla a objevila se v poslední době v mysteriozním filmu AFTER MIGHTNIGHT (2014), komedii COME SIMI (2015).

Jiří "Ampi" Amler

Herečka

Host

Reklama

Reklama