foto

Tereza Nvotová

  • nar. 22.1.1988 (28 let)
    Trnava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dcera herečky Anny Šiškové a režiséra Juraje Nvoty. Pro Malé oslavy a pro film vůbec ji objevil režisér Zdeněk Tyc. Prosazení do té doby neznámé Terezy do hlavní role Agáty si doslova vybojoval a historie mu nakonec dala za pravdu. Výkon Terezy Nvotové natolik upoutal, že byla následně obsazeni i do filmu Kuličky, příští rok ji diváci uvidí ve filmu Tango s komáry slovenského režiséra Miloslava Luthera, kde opět ztvární titulní postavu.

Tereza vystudovala gymnázium a letos nastupuje do prvního ročníku na katedru dokumentární tvorby pražské FAMU. Natočila dokument Ježíš je normální!, a i když má za sebou několik filmových rolí, sama o sobě říká, že lépe a svobodněji se cítí za kamerou. Od svých šestnácti let žije v Praze, má starší sestru Dorotu Nvotovou, která je také herečka.

Zdroj: presskit k filmu Malé oslavy

Herecká filmografie

2016 Mars
2014 10 pravidel jak sbalit holku
2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Martin a Venuše
2010 Alma (TV film)
Bludičky (TV film)
2009 Tango s komármi
2008 Kuličky
Malé oslavy
1998 Priateľstvá padajúceho lístia (TV film)

Dokumentární

2010 13. komnata Anny Šiškové (TV film)
2009 Artificial Insight (studentský film)
2008 Film o filmu: Malé oslavy (TV film)

TV pořady

2013 Exkluziv! (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)

Režijní filmografie

2010 Hráči

Dokumentární

2015 TRANSit
2014 Jeden rok s Fulbrightem (TV seriál)
2013 Mečiar
2009 Artificial Insight (studentský film)
2008 Ježíš je normální!

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2009 Báječná léta bez opony (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2016 Mars
2010 Hráči

Dokumentární

2015 TRANSit
2008 Ježíš je normální!

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace