Reklama

Reklama

25. Český lev

(pořad)

Obsahy(1)

Adela Vinczeová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. Jubilejní předávání výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 10. března 2018 od 20:00 hodin v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos ocenění mají tvůrci 15 nominovaných filmů z celkem 51 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2017. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 kategoriích. I letos budou udíleny ceny za televizní tvorbu, a to ve dvou kategoriích. Vítězové budou v tomto roce oceněni novou soškou, křišťálovou trofejí v podobě lva, navrženou u příležitosti jubilejního 25. ročníku Rony Pleslem. Předávání cen jistě zpestří hudební vystoupení a zajímavé osobnosti české a slovenské kinematografie v roli předávajících. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Adélka pro mě asi zůstane pořád Banášová, hlavní je, že ona sama zůstala sama sebou, roste do krásy, dokáže být pohotová, vtipná, vždycky je vstřícná a pohotová, dokáže zlehčit nepříjemné situace. Doprovodná hudba od Vladivojny nebyl moc šťastný nápad, loňské duo Ondřej&Ondřej se hodilo podstatně lépe. Tak jen doufám, že tam příští rok nenasadí jiné extravagantní umělce a dostadí někoho méně alternativního. Hodnotím přenos a tan měl slušnou úroveň. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožňuju s komentářem uživatele Enšpígl (až na poslední část, protože nemám nakoukané polské a maďarské filmy). Adela je skvělá, šarmantní a má výborný smysl pro humor. Oproti tomu ta neustálá političnost na slavnostním večeru... Jo, takhle to dopadá když se umělcům pustí možnost živého přenosu. Taky mi vadilo, jak projevy díků zkracovala píšťalka Vladivojny La Chiy. Bylo to opravdu nutné? Vždyť většina lidí stejně jen přišla a řekla "děkuju". A strašně trapný mi přišlo předání ceny od Saši Gedeona a Bereniky Kohoutové - to jako natahovali čas nebo co? Ale vše běželo jako po drátkách, nikde žádný dlouhý zásek a minimum hudebních výplní. Takové tempo by měly mít oscary. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, abych nebyl zklamaný a naštvaný poté, co mě potěšily Ceny kritiků. Kromě toho, že bych přál nějakou jednu, dvě ceny navíc Špíně a aspoň jednu cenu pro Kvarteto, jsem spokojený a myslím, že i večer probíhal tak nějak v klidu, bez trapností a nějaký ten tradiční česko-slovenský vtípek nebo naopak rýpnutí do aktuální situace u nás i na Slovensku. Nejvíc se mi líbil proslov Kronerové a překvapil mě Sláma bosý :-) Oldřich Kaiser po letech půstu začíná sbírat ceny a je to dobře, protože už dlouho tvrdím, že Kaiser a/nebo Lábus zachraňují spoustu českých filmů poslední doby, Po strništi bos je toho zářným důkazem. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

No šlo to. Nebylo to zlé a pod vedením Adély Vinczeové to bylo i celkem vtipné. S Výbornou a jejími lékaři na vyhlašování se to nedá srovnat. Samozřejmě některé výstupy byly slabší, stejně tak hudební doprovod Vladivojny La Chii a její pardon, debilní píšťalky. Hudba co hráli při vyhlašování, ale nebyla jinak špatná a celkem se mi i zamlouvala. Samozřejmě ty politické narážky Olgy Sommerové apod. mě doslova srali. Politika k filmu nepatří. Hned na začátku mě nasrali oceněním vedlejší herečky pro Petru Špalkovou. Hrála skvěle, ale na lva ten její výkon a ani výkon Tatiany Vilhelmové nebyl. Měla vyhrát Sabina Remundová za Zahradnictví. To byl výkon:-). Oldou Kaiserem za Po strništi bod mi zpravili náladu. Výtvarné ceny za Miladu a Lajku mě taky zrovna nenadchli a nejvíc mě nasrala hudba. Ostrouchov složí doslova geniální témata a oni to dají nějakým umělcům neumělcům za to, že zakomponují do hudby zvuk listů a větru. Jsem rád za alespoň jednu cenu pro Špínu a stejně tak za Po strništi bos. Bába z ledu, jak herci, tak scénář a režie mi udělali ohromnou radost. Bohdan Sláma si to zasloužil. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ach, ta politika. Ta do tohoto pořadu nepatřila. Ale země je zase rozdělená a emotivní po Zemanově inaguračním projevu. Úmělci jsou taky lidi, co chtějí říct svůj názor, tak se vyjádřili a já s nimi souhlasím. Ale těch politických narážek bylo vážně příliš mnoho, až to ten večer jenom pošpinilo a odvedlo pozornost od filmu. Stejně to ničemu nepomohlo. Co se mi dále nelíbilo byl časový tlak na ocenění. Podle mého názoru mají právo mít dlouhou děkovnou řeč jak chtějí, pokuď se vejdou do takových pěti minut. Hrozně mě štvala ta kapela, co oceněné pořád utínala nějákou píšťálkou. Poměrně nedůstojné. Celkově vůbec nechápu proč se, když je to velký slavnostní večer tak spěchalo. Tento ročník byl celkově o dost slabší než ten předchozí ve kterém se mi líbilo klavírní duo, které zde nahradila ta trapná kapela. Ale byly zde i věci, které mi udělaly radost. Vinczeová celý večer stejně jako loni velmi dobře zvládla. Opět byla vtipná, pohotová a vyvarovala se politice. Dalším potěšením bylo ocenění Kaislera, který si ho zasloužil a aspoň zase přinesl oživení v podobě své děkovné řeči. Dále mám radost z úspěchu Báby z ledu, která své sošky získala také zcela zaslouženě. Suma, sumárum, trochu slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (139)

Reklama

Reklama