Thriller podle předlohy spisovatelky Ivy Hercíkové s mezinárodním obsazením v čele s Karlem Rodenem a Jürgenem Prochnowem. Stárnoucí manželský pár mohl prožívat laskavý podzim svého života nebýt škvíry ve zdi, která odhalila tajemství, které navždy změnilo jejich životy. Tajemství, které se stalo noční můrou. Tajemství minulosti... Může minulost zabíjet? Milenecká dvojice vstupuje jednoho vlahého a deštivého rána do opuštěného domu, který si ona vybrala jako místo schůzky. Mohlo to být docela obyčejné rande. Při prohlídce vstupují do místnosti, kde je pouze malé okénko a jen jedny dveře. Z ničeho nic se dveře ... (zobrazit celý text)
Kdyby tenhle film dokázal vzbudit tolik děsu a účasti, jako budí nechtěného smíchu a trapnosti, jednalo by se o dějinnou událost. Marno jásat nad tím, že Kohout není po vizuální stránce vyložený břídil, když postavy mluví i jednají 80 minut nekoncepčně a zcestně. Ukrutně nudný, uzívaný a utrápený snímek, ve kterém není ani za mák emocí a napětí. Dedikace Hitchcockovi působí jako cynické prásknutí rakví za jedním pekelně nezdařeným funusem.
i když tahle věta leckoho pobouří, nemyslím si o sobě, že jsem blbej... ale tenhle film jsem prostě nepochopil, resp. nepochopil jsem jeho raison d´etre.. nevím proč tohle takhle je
Tak tohle je vážn průser. Soňa Valentová není prostě herečka. Mluví neustále stejným tónem a pokaždé v jiné situaci. Sám Karel Roden snímek neutáhne, protože scénař je neuvěřitelně trapný a dementní. A napsat do titulků věnováno památce Alfreda Hitchcocka je docela odvaha a Alfred se musí otáčet v hrobě. Abych jen nekritizoval tak musím pochválit kameru a vizualizaci. To je tak asi vše.
Proč musí český pokus o napětí vždycky vyvolávat jen smích? Film sleduje několik nelogicky jednajících postav a neuvěřitelnou nudu se mu daří zpestřit jen pekělně vtipnými hláškami ("Kdybys byla pořádnou manželkou, ta postel by nebyla tak studená" nebo "Bože, co teď budu dělat?"). A když se ve finále ústřední pár z pasti záhadně vypaří a hlavní ženská hrdinka nevysvětlitelným způsobem prolne obě časové roviny, diváci si nemohou přát víc, než aby tento mezinárodní průser opatřený tragickým dabingem definitivně skončil.
chromy.blog.idnes.cz/c/113569/Oko-ve-zdi-nic-dobreho-nevesti.html
Český film, co více dodat. Pokus o hororový žánr po česku nějak extra nevyšel, navíc má tento film složitější příběh, který pochopíte až na konci. Je vše skutečnost nebo jen vzpomínka?