Reklama

Reklama

Ryan Dunn

Ryan Dunn

nar. 11.06.1977
Medina, Ohio, USA

zem. 20.06.2011 (34 let)
West Goshen Township, Pennsylvania, USA

Biografie

Ryan Dunn se narodil 11. června roku 1977 v Medině v Ohiu. Stala se z něj poměrně známá televizní osobnost a to hlavně díky pořadům z produkce MTV jako JACKASS a VIVA LA BAM. Je členem CKY Crew (Camp Kill Yourself Crew), což je skupina lidí soustředící se kolem Bama Margery, který ho i obsadil do hlavní role ve svém filmu HAGGARD.

Ryan se jako teenager přestěhoval s rodiči z Ohia do West Chesteru v Pensylvánii, jedním z důvodů byly jeho časté problémy s drogami. Ryan je velmi, velmi špatný řidič. Jednou se mu povedlo osmkrát převrátit přes střechu automobil, ve kterém jel společně s Chrisem Raabem a Bamem a Jessem Margerovými přímo v rušném provozu. Všichni naštěstí vyvázli bez vážnějších zranění, jen Ryan si zlomil zápěstí.

Dunn poprvé vystoupil na veřejnost díky učinkování v sérii videí skupiny CKY Crew. Největší slávu mu ale bezesporu přinesl až JACKASS: THE MOVIE. V jedné scéně jedou společně s Bamem Margerou v golfovém vozítku, ve kterém měli vjet do plastové sochy a rozbít ji, naneštěstí se to nepovedlo a oba se ošklivě vybourali. Bam po tom samozřejmě nezapomněl zpochybnit Ryanovo hrozné řízení. Ryan a Bam se také v roce 2006 zůčastnili tajného závodu Gumball 3000 v Bamově Lamborghini Gallardo. Záznam ze závodu také vyšel na DVD. V roce 2005 uvedl Ryan svůj pořad HOMEWRECKERS, který vysílá jak jinak než MTV, ve kterém se pomáhá pomstít divákům pořadu tím, že originálním způsobem zdemoluje pokoj oběti.

Ryan Dunn zemřel 20. června 2011 při automobilové havárii poblíž West Goshenu v Pennsylvánii (USA).

Lukáš "Ruuzha" Růžička

Herec

Host

Reklama

Reklama