Reklama

Reklama

Poldové

(seriál)
  • Velká Británie The Bill
Velká Británie, 1984, 2404 x 22-46 min

Režie:

Brian Farnham, Nicholas Laughland, Graham Theakston, Alan Macmillan (více)

Scénář:

Geoff McQueen, Barry Simner, Kieran Prendiville, Nick Collins (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Mark Wingett, Andrew Paul, Andrew Mackintosh, Richard Janes, Eddie Marsan, Robert Cavanah, Jaime Murray, Ray Winstone, Scott Maslen, Christopher Ellison (více)
(další profese)

Detektivové a příslušníci z policejního oddělení Sun Hill den za dnem stojí na straně zákona a dohlížejí na jeho dodržování. Jenomže policejní práce, to není jenom chytání zločinců; musí se vyrovnávat s ne vždy přátelským přístupem veřejnosti a často také vlastních kolegů. (Morien)

Recenze (3)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kolegu suda paměť vskutku nešálí a mně je teprve nyní jasné, proč jsem zde tento kvalitní seriál marně hledal pod jeho českým distribučním názvem "Poldové". ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pokud mě paměť nešálí, tak tento seriál vysílala ČT v 90. letech pod názvem "Poldové". Běžel vždycky ve všední den odpoledne a vždycky když jsem se vrátil ze školy, strávil jsem s ním půlhodinku. Dost realisticky popisuje práci obyčejných policistů a jejich boj se zloději, úchyly, feťáky, dealery drog a vrahy, přičemž zobrazuje i jejich soukromý život a kolegiální vztahy. Hlavní postavy byly dost sympatické, přičemž nejvíce sympatií si ode mne získal kudrnatý černovlasý hromotluk Tony. ČT by mohla sáhnout do svého archivu a tento zajímavý seriál nám po létech připomenout. ()

Reklama

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Lokace, kde se natáčelo:
    - smyšlená čtvrť Canley je ve skutečnosti v těsném sousedství s opravdovou čtvrtí London Borough of Tower Hamlets, ale filmování probíhalo po celém Londýně, hlavně v jižním a obzvláště v londýnském obvodu London Borough of Merton, kde je lokalizována policejní stanice Sun Hill (u silnice Deer Park, SW19)
    - dále se natáčelo ve státních budovách Cambridge Estate v Kingstonu v jihozápadním Londýně, jen 10 minut chůze od místa hlavního natáčení
    - další státní budovy kde se filmovalo, byly Durand Close v Carshaltonu a Roundshaw naproti Mellows Park ve Wallingtonu v Londýně.
    - některé scény byly natočeny ve východním Londýně, hlavně v přístavní čtvrti jež představuje v seriálu smyšlenou čtvrť Canley. (Lynette)
  • Kuriózní je, že jednotlivé díly jsou různě dlouhé - v letech 1988 až 1998 trvaly 25 minut a od r. 1998 byly dlouhé již 50 minut. (Lynette)
  • Co do počtu epizod se téměř 30 let po jeho uvedení jednalo o nejdelší detektivní seriál v historii. (Ruuzha)

Reklama

Reklama