foto

Billie Joe Armstrong

  • nar. 17.2.1972 (44 let)
    Oakland, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Billie Joe Armstrong se narodil 17. února 1972 v Kalifornii v rodině jazzového muzikanta Andyho Armstronga, který pracoval jako řidič kamiónu. Jeho matka byla servírka v lokální restauraci. Billie začal zpívat, když mu bylo pouhých pět let. Jeho první skladba se jmenovala Look for love. Přál si obcházet nemocnice a zpívat nemocným, aby se cítili lépe. Svou první elektrickou kytaru dostal od svého otce v devíti letech, pojmenoval jí Blue. Ještě dnes používá některé její repliky. O rok později jeho otec zemřel na rakovinu. Jeho matka se o dva roky déle znovu provdala.

V patnácti letech založil se svým kamarádem Mikem Dimtem a bubeníkem Johnem punkovou kapelu Sweet Children. V roce 1990 John odešel. Nahradil ho Tre Cool. Den před svými 18. narozeninami a polovinou studia na střední škole, opustil Billie školu, aby mohl všechen svůj čas věnovat hudbě. Skupina se později přejmenovala na Green Day. Začali cestovat po zemi a zpívat. Postupem času se jim podařilo prorazit ve světě hudby. Na svém kontě mají několik velice úspěšných alb a mnoho ocenění. Mimo jiné získali Grammy za nejlepší rockové album roku 2009.

Billie je ženatý, s manželkou Adrienne Nesser má dva syny. V současné době žijí v Berkeley nedaleko Los Angeles. Kromě kytary ovládá hru na piano, bubny, harmoniku, mandolínu a saxofon.

miksacka

Herecká filmografie

2016 American Idiot
Geezer
2014 Tichá harmonie
2007 Simpsonovi ve filmu
2006 Live Freaky Die Freaky
2002 Pronásledovaný (TV seriál)

Dokumentární

2015 Heart Like a Hand Grenade
2013 Broadway Idiot
Green Day - Reading Festival 2013 (koncert)
2012 ¡Cuatro!
2011 Green Day: Awesome as Fuck (koncert)
2009 One Nine Nine Four
2007 Punk's Not Dead
924 Gilman Street
2005 Green Day: Kulka v bibli (koncert)
Green Day: Live in Tokyo (koncert)
Live 8 (koncert)
2003 Mayor of the Sunset Strip
Riding in Vans with Boys
2001 25 Years of Punk (TV film)
2000 100 Greatest Artists of Hard Rock (TV seriál)
1999 Green Day - Live Without Warning (koncert)
1997 VH1 Storytellers (TV seriál)
1995 Green Day: Live in Toronto (koncert)
Woodstock '94
1994 Green Day: Jaded in Chicago (koncert)
1992 Green Day: The Easter Show (koncert)
1991 Green Day: Live Little Rock, Arkansas (koncert)
1989 Green Day: Paint Factory (koncert)

TV pořady

2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
2006 The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2005 The BRIT Awards 2005 (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Green Day - Kill The DJ (hudební videoklip)
Green Day - Let Yourself Go (hudební videoklip)
Green Day - Nuclear Family (hudební videoklip)
Green Day - Oh Love (hudební videoklip)
Green Day - Stay The Night (hudební videoklip)
Green Day - Stray Heart (hudební videoklip)
Green Day - The Forgotten (hudební videoklip)
Green Day - Troublemaker (hudební videoklip)
Green Day - X-Kid (hudební videoklip)
2011 Green Day - Cigarettes and Valentines (hudební videoklip)
2010 Green Day - Last of the American Girls (hudební videoklip)
2009 Green Day - East Jesus Nowhere (hudební videoklip)
Green Day - Know Your Enemy (hudební videoklip)
Green Day - 21 Guns (hudební videoklip)
Green Day - 21st Century Breakdown (hudební videoklip)
2008 Foxboro Hot Tubs - Mother Mary (hudební videoklip)
Foxboro Hot Tubs - Stop Drop and Roll (hudební videoklip)
2006 U2 feat. Green Day - The Saints Are Coming (hudební videoklip)
2005 Green Day: Holiday (hudební videoklip)
Green Day: Jesus of Suburbia (hudební videoklip)
Green Day: Wake Me Up When September Ends (hudební videoklip)
2004 Green Day: American Idiot (hudební videoklip)
Green Day: Boulevard of Broken Dreams (hudební videoklip)
2001 Green Day: International Supervideos! (hudební videoklip)
Green Day - Maria (hudební videoklip)
Green Day - Poprocks and Coke (hudební videoklip)
Green Day - Waiting (hudební videoklip)
2000 Green Day - Macy's Day Parade (hudební videoklip)
Green Day - Minority (hudební videoklip)
Green Day - Warning (hudební videoklip)
1999 Green Day - Last Ride In (hudební videoklip)
1998 Green Day - Nice Guys Finish Last (hudební videoklip)
Green Day - Redundant (hudební videoklip)
1997 Green Day - Good Riddance (Time of Your Life) (hudební videoklip)
Green Day - Hitchin' A Ride (hudební videoklip)
1996 Green Day - Walking Contradiction (hudební videoklip)
1995 Green Day - Brain Stew/Jaded (hudební videoklip)
Green Day - Geek Stink Breath (hudební videoklip)
Green Day - Stuck With Me (hudební videoklip)
1994 Green Day - Basket Case (hudební videoklip)
Green Day - Longview (hudební videoklip)
Green Day - Welcome to Paradise (hudební videoklip)
Green Day - When I Come Around (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace