Live 8 (koncert)
Live 8
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2005, 480 min
Geoff PosnerHrají:
Bob Geldof, Bryan Adams, Dan Aykroyd, Björk, Jon Bon Jovi, Bono, Jim Brown, Mariah Carey, Snoop Dogg, Johnny Hallyday, Salma Hayek, Annie Lennox, Madonna, Paul McCartney, Freddie Mercury, Natalie Portman, Will Smith, Sting, Robbie Williams, Neil Tennant, Chris Lowe, Jay-Z, Brian Molko, Stacy Ferguson, Alicia Keys, Roger Waters, Lauryn Hill, Elton John, Beyoncé Knowles, Kylie Minogue, Shakira, Stevie Wonder, Sean 'P. Diddy' Combs, Brad Pitt, Kelly Rowland, Taboo, Apl.de.Ap, Will I Am, Richard Wright, Matthew Bellamy, Dominic Howard, Chris Wolstenholme, Disiz La Peste, Keith Urban, Billie Joe Armstrong, Chester Bennington, Brandon Flowers, Daniel 'Cloud' Campos, Kool Shen, Herbert Grönemeyer, Duff McKagan, Chris Cornell, Romeo Antonio, Renee Olstead, Peter Gabriel, Michael StipeObsah
Legendární série koncertů na podporu výzvy Boba Geldofa a jeho přátel v předvečer summitu G 8 v Edinburghu na začátku července. Účinkují: Annie Lennox, Bob Geldof, Coldplay, The Cure, Dido, Sir Elton John, Joss Stone, Keane, Madonna, Mariah Carey, Sir Paul McCartney, Pink Floyd, R. E. M., Robbie Williams, Snoop Dogg, Sting, U2 a další. (oficiální text distributora)
kleopatra
Uplynulo 20 let od koncertu Live Aid. Zatímco jeho smyslem bylo vybrat peníze na pomoc hladovějícím, letos Bob Geldof naopak vyzýval "nechceme peníze, chceme vaše jméno" a spolu s obrovským množstvím muzikantů na mnoha světových podiích tak hodlal podpořit summit G 8 v Edinburghu. Jak dopadl, to už dnes víme, projev dobré vůle je jistě chvályhodný, ale jak kdosi řekl : "kdo to zkontroluje?". Snad tahle dojemná snaha všech účinkujících - a pravdou je, že jsem se často neubránila slzám (zvlášť vůči Annie Lennox nejsem imunní) - nepřijde vniveč, snad už nebude třeba užívat pro názornou demonstraci třívteřinových intervalů k lusknutí prsty, ohlušujícího lusknutí, které stále ještě znamená interval dělící jednu africkou lidskou smrt od druhé. PS: pro ty, co to nepochopili - hudba tentokrát nebyla cílem, ale prostředkem!!!(26.8.2005)
Superpero
Meganářez a navíc to je vše pro dobrou věc, to se jen tak nevidí. Ňáký hvězdičky nemůžou tuhle akci ani omylem vystihnout.(28.8.2005)
Boss321
Dobré, ale na Live Aid to nemá ani náhodou.(22.10.2007)
Flipper
Geldof je niečo ako kráľ, keď ide o showbiznis. Stačí mu písknuť a aj taka banda ako Pink Floyd odkryje veko svojho hrobu a príde. Inak podarená akcia až na pár účinkujúcich.(15.11.2008)
Darren
Téhle akci můžu být vděčný už jen za to, že jsem měl po dlouhé době možnost vidět na živo zpívající Bjork. Jinak se u sešlo hodně mých oblíbenců. Vedle ní například Placebo, Coldplay, Pink Floyd, Richard Ashcroft, Black eyed peas, tak také plno interpretů, kteří mi až tolik neříkají. Za myšlenku celé akce dávám za 5*, ale v celkovém součtu pouze za 4*.(28.8.2005)
hippyman
hodnocení spíš za myšlenku a její provedení než za "hudební / dokumentární"... 90%(12.5.2008)
heyda
Bob Geldof - Ir, který se ničeho nebojí. Zorganizoval největší světový koncert, jehož výdělek doufejme šel na pomoc hladovějícím a jinak strádajícím lidem v Africe a jiných rozvojových zemí. I přes jeho délku se jedná o překrásný koncert se spoustou hvězd, který mě opravdu bavil a myslím, že každý si našel svého oblíbeného interpreta. Zajímavé ale docela bylo slyšet na živo některé zpěváky či zpěvačky. Třeba taková Dido byla skoro celou dobu falešná jak sviňa :-) ale jinak nic proti. Chci tím říct, že pokud je z vás někdo trochu muzikant a slyšel to, tak musel být malinko překvapený jako já, protože bylo tam pár jedinců, kteří teda na živo nic moc hlas nemají nebo jsou dokonce falešní. Ale snaha byla znát u všech, takže co k tomu více dodávat. Pokud výdělek opravdu doputoval tam kam měl, tak byl účel splněn a já jsem o to víc rád. 5 hvězdiček tentokrát věnuji všem dětem a lidem, kteří neví, co je to internet, počítač, mobil, topení a jejich největším životním cílem je sehnat vodu, jídlo a přežít.(16.9.2009)
moviesfan
Nevím jestli měli umělci za záměr skutečně pomoci nebo se opět zviditelnit, ale podívaná to je hezká. Hodnocení: 90%(1.9.2008)
Vishnar
Hodnotím takhle vysoko pouze kvůli jedné skupině, která všechny ostatní strčila do kapsy: Pink Floyd po letech spolu a jejich část byla naprosto úžasná.(16.9.2008)
Yardak
Music is my life...(26.12.2007)
Falcor
Krásné gesto z hudebního Parnasu. Podobná akce se nevidí mnohokrát za život. Inu, ale co to poudám. Dyk já sem nejčkon ještě mladý jura. A když pámbů dá, možná že podobnou taškařici zhlédnu, u jóviše, každé osení. Jen esi já se takového spektáklu na starý kolena ještě dočkám. Inu no. Ba ba.(20.10.2005)
ad-k
Money, its a crime. Share it fairly but dont take a slice of my pie. Money, so they say. Is the root of all evil today. But if you ask for a raise its no surprise that theyre giving none away. 60%(19.8.2006)
Maemi
Celé hodiny, co byl záznam v televizi, jsem proseděla na gauči s očima upřenýma na obrazovku. Ten smutek, když to skončilo... :) I když dívala jsem se na to jen díky Linkin Park, jež zde vystupovali, a i když do televize dali jen asi čtyři písně, byla jsem nadšená. Jinak koncert skvělý, mí tehdejší oblíbení interpreti a především dobrý účel.(23.9.2007)
sta
Geniální byli především Green Day (které miluju a jejichž American idiot je prostě úžasné album) a to, co předvedli Black Eyed Peace, nebo jak se to píše, protože tohle byla totální energetická bomba, které mohla lecjaká "rocková" kapela jen závidět. Tohle prostě musím mít na DVD!(21.8.2005)
Damiel
70 % - Celkově za lepší***, zahajující kapele londýnské session (jestlipak víte jaké) ale dávám ****** :) Jinak Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band tady měla svou premiéru v živém podání.(4.11.2005)
Chermy
Škoda, že se to netočilo jen v Evropě.....Americká vložka mě skoro vždycky štvala...... Taková Annie Lenox, Coldplay, Dido, Muse....proti hrůzostrašným The Black Eyed Peas, Jay Z, Snoop dogovi....no to se opravdu nedá ani srovnat.....(19.6.2008)
Kryton
Hodně nevyrovnaná směs interpretů. Zajímavý nápada , který má navazovat na kdysi slavnou Live Aid. Jen to někdy působí příliš uměle.(1.1.2009)
willow666
No jistě, luskání každé tři vteřiny bylo poněkud patetické, ale snaha všech zúčastněných umělců a fenomenální koncerty jistě v každém něco zanechaly. A hlavně - DÍKY ZA FLOYDY!(27.12.2006)
kingik
Spíše slabé. Nemám rád zpěváky, zpěvačky a kapely co se takto zviditelní. Většina z nich, co na koncertě byli už nejsou populární, ale vesele oprášili nástroje a hlavně hlasivky a naposledy vystoupili před šílícím davem. Asi si dovedete představit jak koncert vypadal když tam vedle sebe vystoupili "spasitel chudých" Bob Geldof, Robbie Williams co neví jestli je víc na holky nebo na kluky, Elton John, co už ví na co je, zapomenutý Sting, zapomenutá Mariah Carey a exhumovaná Madonna a desítky dalších celebrit. Mně se nelíbilo ani jedno vystoupení, ale tak když je to bavilo. 50%(5.1.2012)
gogos
desne dlouhy a po vetsinu casu desne nudny koncert.... vetsinu kapel sem bude neznal nebo nesnasel, nejsem popovej typ.... jediny co bylo dokonaly byly Pink Floydi....(6.8.2006)