Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Americké pohádky často označuju za blbé až zhovadilé, ale pro jednou můžu šetřit invektivy. Hodlám vrtět hlavou nad nemožnými kostýmy, odsoudit naprosto zbytečné a stupidní logické přešlapy (i pohádka by mohla v detailech dbát na reálnost), povzdechnout si nad jelimanem v hlavní roli, plivnout na český dabing obrů (to ty hlasy nebylo možné nějak působivě rozdunět?) a nasrat na vatikánskou agitku, co asi třikrát vlezle vystrčila svatozář. Díky všem těmto námitkám nemůžu udělit čtvrtou hvězdičku, přestože jinak jde o pohodovou, lehce pochmurnou pohádku s dobrým hereckým obsazením, obstojnou trikovou stránkou a pro potřeby žánru plně vyhovujícím scénářem... teda až na tu závěrečnou minutku ze současnosti, tu si mohli narvat do prdele naklíčenou fazolí napřed. 66% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zábava pre rodinku s odrastenými deckami. Len škoda, že pri tej zábave to začína, ale aj končí. Tento predražený popcornový prepadák naozaj nemal vyššie ambície, napriek tomu, že pečiatka s názvom Singer nasvedčovala prinajmenšom návrat rozpočtu. Aj majster tesár sa však utne a okrem bombového vizuálu, prepracovaných efektov tento film neprináša nič nové, svetoborné. Táto fantasy rozprávka prišla totiž na svet v roku, kedy okrem hobitieho pokračovania nemala priamu konkurenciu a tak to mohli tvorcovia dokonale využiť. Nestalo sa a sklamaný som najmä z toho, ako celý film pôsobí - bez duše. Celkom chytľavý námet brzdia dialógy, sympatických hercov zas postavy, ku ktorým si nevytvoríte vzťah, takže ku koncu sa môže stať, že viac budete držať palce záporákom. Singer zaťahuje záchrannú brzdu najmä pohotovou réžiou a napriek takmer dvojhodinám pomerne svižným tempom, ale na viac sa už nezmôže. 65%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není úplně dobré, když odpoledne jdete do kina na stejně digitální pohádku Zloba - Královna černé magie a večer si pak pustíte o rok starší ale digitálně ne slabší film Jack a obři. Je ale vidět, že Jack je trošku odfláklý. Ne digitálně, to snad ani nejde, spíš samotným příběhem. Nejvýraznější je totiž Ewan McGregor, který je zároveň vedlejší postavou a to už něčím smrdí. Sic se mi koukalo skoro dvě hodiny hezky, ale na rozdíl od Zloby bych se k této pohádce nejspíš už nevrátil. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Singerův Jack je jeden z nejrozporuplnějších filmů, co jsem poslední dobou viděl. Rozhodně není dobrý, ale má spoustu příjemných jednotlivostí. V první řadě velice charismatickou ústřední dvojici mladých hrdinů, což vždycky potěší. Nicholas Hoult je sympaťák od kosti a Eleanor Tomlison je právě ta sympatická kost, dohromady jim to sluší a jiskří, radost podívat. Moc se mi taky líbili samotní obři, kteří byli ve správném poměru hroziví, brutální a vtipní. Slušně zábavná byla i dvojice lidských krys v podání Stanleyho Tucciho a jeho nohsleda. Tím však bohužel končí (relativně krátký) výčet toho, co se mi na Jackovi a obrech líbilo. Ewan McGregor hraje nejnudnějšího (a nejmetrosexuálnějšího) Prvního rytíře všech dob, zápletka vystavěná z klasické pohádky o kouzelné fazoli je chudá a nepříjemně předvídatelná a za ten konec s moderním Londýnem by se měl Singer pověsit za koule do průvanu. 50% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

V kontextu celovečerní tvorby Bryana Singera jde sice o jeho nejslabší snímek, nicméně stále jde o výbornou pohádku, ve které všechny žánrové aspekty fungují přesně tak, jak mají. Singerovy filmy miluji, tak mu jeden úkrok milerád odpustím. Nicholas Hoult opět příjemně překvapil a Ewan McGregor byl jednoznačně nejzábavnější. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Vedení studia Warner Bros. uvažovalo o remaku snímku Excalibur (1981) a na post režiséra chtělo dosadit Bryana Singera – po finančním neúspěchu tohoto filmu (ztráty se odhadují přibližně na 150 milionů amerických dolarů) od nápadu upustilo. (fiLLthe3DD)
  • Původně se film jmenoval "Jack the Giant Killer" (tedy nikoli "Slayer"). Tento název byl i na prvních oficiálních plakátech, avšak později se tvůrci rozhodli snímek přejmenovat. (Dlee)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama