Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Brian Singer ma opät nesklamal a natocil peknu vtipnu rozpravku s davkou romantiky, ale aj jemne brutalnych scen avsak za to napinavych a na druhu polovicu filmu s vojnou gigantickych obrov, lietajucich ludi a vsetkeho mozneho, co im stalo v ceste, len tak lahko nezabudnem. Nicholasa Houlta som len donedavna povazoval za uplne neznameho herca, avsak len nedavno som ho videl v ulohe zombieka v romant. hororovej komedii WARM BODIES (2012), zahral si aj v X:MENOCH: PRVNI TRIDA (2011) postavu Hanka McCoya / Beast, avsak malokto by si spomenul na komediu s Hugh Grantom AKO NA VEC (2003), kde si zahral 13-rocneho Marcusa. Neskor sa objavil v mensich ulohach aj vo filmoch PAN ROSNICKA (2005) po boku Nicholasa Cagea, v SINGLE MAN (2009) s Colinom Firthom alebo v SUBOJI TITANOV (2010), kde si zahral postavu Eusebiosa. Princeznu Isabellu si zahrala Eleanor Tomlinson, ktoru som videl zatial len v mensej ulohe v Burtonovej ALENKE V KRAJINE ZAZRAKOV (2010), kde si zahrala postavu Fionu, alebo v ILUZIONISTOVI (2006) po boku Edwarda Nortona, v ulohe mladej Sophie. Stanley Tucci dostal ako inak opät zapornu ulohu odporneho Rodericka a zahral ju dobre. Takze o zabavu je postarane. __________ Nicholas Hoult - (Jack) +++ Eleanor Tomlinson - (Isabelle) +++ Ewan McGregor - (Elmont) +++ Stanley Tucci - (Roderick) +++ Eddie Marsan - (Crawe) +++ Ewen Bremner - (Wicke) +++ Ian McShane - (Kráľ Brahmwell) +++ Bill Nighy - (Generál Fallon) +++ Hudba: John Ottman +++ Produkcia: Brian Singer, John Ottman, Toby Emmerich +++ (Videl v nemeckom 3D kine 24.03.13) +++ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uprimne receno, po takovejch prisernostech jako Oz a dalsi muze bejt clovek rad i za tohle. Neni to zadnej zazrak, ale je to proste zabavna dvouhodinovka, ktera je stylove a misty atmosfericky natocena a svizne odsejpa. Singer ma sice na vic, ale to je fuk. Pribeh pusobi jako trochu modernejsi klasika, triky az na par vyjimek bezvadny. Hlavni problem sem mel s hercema, Ewan je super sympatak, ale ostatni uz za moc nestoji, obzvlast hlavni dvojka je dost mimo. Vybrat jinyho predstavitele hlavniho hrdiny, atmosferu udrzet po celou dobu temnou jak v uvodu a pridat jeste par souboju, bude to pecka, takle jen slabsi 4*. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SYNU, TY FAZOLE MAJÍ MOC ZMĚNIT SVĚT.“...... /// Dokonalá přehlídka CGI! Obři mě bavěj a je škoda, že mezi nima a tím vostatním (příběhem, postavama) je díra jak kráva. Ale mám dojem, že to děckám (ani těm starším) vadit nebude. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kde by mohl Pohlreich hledat (nejen) kulinářskou inspiraci. 2.) Přemejšlím, jestli zasadit čočku, nebo …mrkev. 3.) Thx za titule ,,czmimi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nicholas Hoult byl ještě před chvilkou zombík, který se zamiluje do Teresy Palmer a najednou je z něj chlapík, který šplá po přerostlé fazolce. Další pohádka, která dostala tu možnost, aby byla takto dobře zfilmována, hlavně po digitální stránce. Takové filmy mám potom rád, když film poskytuje ten pravý zážitek, i tak by neuškodilo, kdyby tu bylo více akce, hlavně na začátku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Udav se mojí kostrou! Přesně tak, bylo to v češtině - auč! Fajn rejžové se dávají na pohádky pro malé caparty, jo? Nejdřív Raimi, a teď Singer... Dítě se ve mně naneštěstí naplno probudilo jen v případě Oze, a tam jsem také nebyl v sále v šoku z dabované verze. Bryan akci umí a vyprávět obyčejně taky, tak proč z toho mám tak unylý dojem? ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 195 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Původně měl film přijít do kin už v roce 2012. Nakonec byl premiéra posunuta až na rok 2013. (PauloZ)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama