Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (S13E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Labours of Hercules (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

I geniální detektiv se může jednou zmýlit, podruhé však ne. Poirot ve spolupráci s policií připraví na večírku společenské smetánky past na proslulého lupiče Marascauda. Jako návnada slouží obraz Zabití hydry, jeden z celého cyklu maleb, zobrazujících jednotlivé Herkulovy úkoly, na něž se Marascaud v posledních měsících zaměřil. Celá akce však končí fiaskem. Nejenže je dotyčný obraz ukraden, během loupeže je navíc surově zavražděna hostitelka. Geniální detektiv upadá do vleklé deprese, z níž mu může pomoci jen další případ. Příležitost nabídne náhodné setkání s nešťastným řidičem, který oplakává ztrátu své milé, komorné slavné ruské baleríny, již její paní odvezla kamsi do Švýcarska. Poirot mladíkovi nabídne, že dívku vyhledá a přivede zpátky, aniž by tušil, že díky tomu dostane možnost vykoupit svou vinu. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (73)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejslabší díl celého seriálu vůbec. Knižní předloha se zde změna takřka k nepoznání, neboť z původních dvanácti povídek byla v různé míře použita sotva polovina, a ta polovina byla navíc lokalizována na jediné místo a do jednoho času. Fakt, že zde byly upravovány poměrně krátké a jednoduché povídky ovšem navíc znamenalo nutnost děj pro film nejen propojit, ale i poněkud natáhnout a rozkošatit. Výsledkem je naprostý slepenec, který má daleko blíže k parodii než k plnohodnotné detektivce. Ne náhodou ostatně film nechtě mnohými detaily začíná připomínat například (jinak skvělé) filmy Wese Andersona... 65% ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomeňte na Anděla na horách, je tu Hercule Poirot s jedinečným výstupem na švýcarských štítech. Vše začne tak, že Poirot se svými šedými (teď už i šedivými) kamarádkami hraje až příliš profesorský fotbal, za což je potrestán. Místo utápění žalu v drahém alkoholu a s lacinými děvčaty se rozhodne vyjet si na vzduch, snad po vzoru kolegy z Baker Street, do Švajcu. (Když máš srdce zjihlé, když máš potíže, a jsi detektiv z britského pera vytažený, jeď do Švýcarska. Doporučují dva ze dvou spisovatelů.) Takže. Máme tu uvízlého génia v uzavřeném prostředí horského hotelu a konečný počet podezřelých. Bon. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle mám Poirota rád! Vtipného i vtipkujícího, lehce egomaniálního, ale přesto vážného (začátek s lékařem), snad jediné co zde chybí je přítomnost někoho ze starých známých, který by do tohohle případu zapadl s přehledem, už jen kvůli přítomnosti padoucha, který je o řád zajímavější, než většina ostatních. A to nemluvím o přítomnosti Femme fatale v podobě ruské šlechtičny. Oproti jiným ze série má tahle část nadprůměrnou ´hudbu a hlavně závěrečné dějství v zapadlém horském hotelu. A ano, jednotlivým úkolům by víc slušeli jednotlivé hodinové díly ze začátků vysílání, ale producentské rozhodnutí zcela chápu. A samotný, zcela nedetektivní konec je tak skvělý, že na jeho počest ani nebudu psát žádné pitomé a nevtipné vtipy, jak jsem měl původně v plánu. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už když jsem zjistila, že z těchto samostatných povídek chtějí natočit jeden příběh, jsem byla na vážkách, jestli je to moudré, teď už to vím jistě.. nebylo. Nejsou zde samozřejmě prezentovány všechny úkoly, kterých se detektiv zhostil (v knize aby dokázal svůj intelekt), z nichž každý nesl nějakou zajímavost, která vás zaujala.. Zde jsou jednotlivé případy zapleteny do jednoho klubka a tím pádem ztrácí švih, přestože vždy výborný David Suchet dělá, co může. Chápu, že Britové chtěli natočit všechny výtvory Agathy Christie, doplnit a srovnat skóre i se slečnou Marplovou, ale po té (pro mě) dlouhé natáčecí odmlce je to první film, který o Poirotovi vidím a nese jisté.. zklamání.. Čtvrtou hvězdu sázím hlavně kvůli němu a.. kvůli španělskému dabingu, který byl velmi.. osvěžující :-). ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to houstne čím dál víc, těším se jak malé děcko. Těším se jak když jsem konečně po 11 letech vstoupil do kina a téměř po hodině viděl něco neuvěřitelného, co jen stěží rozdýchávám dnes natož tehdy. Tehdy mi to Rowlingová doslova nandala. Tento díl mi dokazuje, že stejný potenciál mi to takhle nandat má i Agátka. A já už Poirotovi daroval spoustu času svého života... už jen jeden týden. Perte to do mě. ... Marascaude, obrazy, šperky, Orient Express, lanovka, interpol, řidič taxíku, paruka, hotel, Jarmilka (pes). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Z finančných dôvodov, ako aj kvôli tomu, že David Suchet (Poirot) mal už čoskoro odísť do dôchodku, sa rozhodli tvorcovia natočiť namiesto všetkých pôvodných 12 poviedok knihy Agathy Christie - "Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota" iba jeden film na ich motívy. (kalnel)

Reklama

Reklama