Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (324)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lézt či nelézt mezi lidi? Kdo dal odpad, ať se stydí." Chudák Samara. Kdyby zůstala jen u vylejzání ze studny z elektronkové televize našich babiček, zdejší hororžrouti by držkovali, že je to moc fádní a bez invence . Ale když se chudinka vlasatá čůza snaží jít s dobou a kreativně leze ze všeho, co je placatý a modře zabliká, omlátíte jí o hlavu "mobil s pětipalcovým displejem" (©-bad-mad-wolf-), asi aby to týrání měla komplet :-). Místo abyste ocenili její snahu aspoň třemi hvězdami, jako např. já se svojí vlasatou hororožroutkou, která na mě před rokem taky vylezla, ovšem nikoli ze studny, ale z kašny (konkrétně z Velblouda u nás v Plzni). Takže chudince knězem týrané a zdejšími uživateli dehonestované Samaře k Vánocům pošlu šampon proti lupům a do malé krabičky, převázané černou mašlí, přiložím starý ovladač od VHS přehrávače (nikoli po mé babičce, ale po mně), tento milý komentář od JASON_X a mou vlastní rdousicí štólu, ukořistěnou "slepému, padlému a zabijáckému knězi Vinckovi". ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po veľkých odsúvačkách sa konečne dostalo "Rings" do kín. Že im to ale trvalo. Myslím si, že pokračovanie filmu Ring, sme chceli vidieť dlho. Alebo minimálne, ja som chcel. Najmä po tom, čo The Ring Two nebol zrovna najlepším pokračovaním a najviac si odtiaľ asi každý pamätá vetu - "I´m Not Your F*cking Mommy!" Ale pristupoval som k tomu opatrne, lebo som sa nechcel sklamať. A mám pocit, že z trojice filmov ma tento bral asi zo všetkých najmenej. Nedozvieme sa nič ohľadom našich starých známych postáv, úvod a záver sú absolútne fiasko a mám pocit, že niektoré scénky by sa uplatnili viac v iných filmoch než tu. A aby toho nebolo málo, tak tu máme staré dobré falošné a pravé skákačky. Na druhú stranu to malo pár dobrých momentov a občas sa dostaneme ku zaujímavému nápadu, ako napríklad dve videá v sebe, ale potom prichádzajú nudné vyšetrovania, ktoré v tomto filme pôsobia maximálne nezaujímavo. V prvom filme to malo nejaké čaro, pretože sme neustále hádali, čo budú jednotlivé momentky znamenať a nevedeli sme to sledovať. Plus sme tam mali aj akčné momentky, ako napríklad útok koňa na lodi, alebo zistenie, že syn Rachel videl pásku tiež. To dokáže posunúť trošku hranice. "Rings" je ale neskutočne nudný v týchto miestach. A keď sa aj niečo stane, nie je to veľmi efektná ako napríklad scénka s hrobom. Ale potom sú tu momentky, kde človek skutočne len prevracia oči. Ako napríklad záverečné momentky sú ako vystrihnuté z minuloročného Don´t Breathe. Alebo tu máme smrť, ktorá by sa viac hodila do filmu Final Destination. A človek si potom nemôže tie momentky užívať, lebo je neustále rušený faktom, že toto sme tu už mali a najmä spracované lepšie. Okrem toho miestami film vôbec nedáva zmysel a najmä si myslím, že film mal skončiť päť minút predtým, než reálne skončil. Lenže potrebovali sme ešte nejaké scénky z traileru niekam šupnúť, tak prečo by sa neurobil násilný koniec, ktorý je maximálne odfláknutý? Aby som to zhrnul, nemyslím si, že je "Rings" otrasný film, ale rozhodne to nie je to dobré pokračovanie, ktoré by sme si k tomu priali. Ak ste veľmi zvedaví, tak si to choďte pozrieť, ale viac by som doporučoval, aby ste si to pozreli až keď to bude dostupné na DVD. Ušetrite si peniaze. Hodnotenie: C- ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Nové Kruhy jsou spíše komedií než hororem. Nikdy jsem nezažil, aby se u hororu začalo smát celé kino. Holt těch trapných scén tam bylo dostatek a bohužel se člověk, alespoň já, vůbec nebojí. Samary si tu taky moc neužijeme a závěr je naprosto příšerný. Bohužel se ale určitě dočkáme pokračování, které by vzniknout nemělo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další zbytečnej sequel. Samařin vliv měl v původním filmu jasně daná pravidla a omezení, jelikož byl striktně vázán na videokazetu a dávalo to v rámci žánru víceméně dokonalý smysl. Dvojka už tuhle vizi pokazila a trojka si s ní vyloženě vytřela prdel. A bohužel i jako béčkový horor je to prostě slabé. Kruh vždycky stavěl spíše na atmosféře, než na otravných jump scares a to třetímu Kruhu úplně chybí. Vlastně nebýt těch několika záběrů z původního filmu a převzaté hudby, nebylo by se pořádně čeho bát. A to je špatně. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Johnny Galecki v hororu, to je jako by ste dali Luďku Sobotovi roli v novém Terminátorovi, ale tohle je jen vrcholek hoven na hromadě nepochopitelně zbabrané žumpy. Kruhy byly tím nádherným ukázkovým příkladem, kdy už z traileru poznáte, že ten film bude prostě sračka. Občas je prostě film tak špatný, že ani geninální střihač nedokáže udělat minutu a půl dlouhý trailer který by navnadil diváka, protože prostě nemá ani z čeho brát. Samotný příběh není vůbec špatný, jakkoliv je jeho konec předvídatelný a myšlenka je možná opravdu zajímavá, nicméně je zabalená v naprosto sterilním hávu, bez náznaku atmosféry, nějaké lekačky, nebo napětí...prostě prázdné nic. Dostat do ruky takovou značku a neumět jí prodat, tomu se prostě řiká ryzí režisérské břídilství. Samotná Samara nebyla nijak děsivá ani v kruhu z roku 2002, tam to spíš všechno dělala atmosféra a ani tady se jí fakt neleknete, občas sem se spíš přistihnul jak prskám smíchy, hlavně když lezla z mobilu. Za celý film se objeví asi na deset vteřin a když 100 minut civíte na nic, potom přežijete regulérně vykradenou pasaž z filmu Don't Breathe (to jsem normálně nevěřil vlastním očím, asi i víc než samotný D'Onofrio) tak se znovu objeví na deset vteřin ve finálním zůčtování....uuuuffff. Finalní pasaž má sice onu zmiňovanou dobrou, leč předvídatelnou pointu, zase je to celé ale mdlé, bezbarvé, unylé....Když točí horor někdo, kdo o něm nemá ani páru, je to opravdu těžké. Nic jsem od toho nečekal, věděl jsem, že to bude průser no a nakonec to není úplná žumpa, jen bezbarvé hovno v líbivém pozlátku značky, která kdysi znamenala kult hororu, ale teď se jí všichni smějí. Bolavé konce.35%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Film nebyl předem promítán kritikům. (ČSFD)
  • Podľa dizajnéra špeciálnych make-up efektov, trvalo asi šesť a pol hodiny, kým sa spravil Samarin (Bonnie Morgan) make-up a jej kostým. To zahŕňalo aj vodný systém pod šatami, ktorý umožnil efekt neustále kvapkajúcej vody. (figliar)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama