Reklama

Reklama

VOD (1)

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (290)

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě ani nezvládal nočník, ale do skautu už Jason Statham chodil. Spolužáci doma hltali pohádky, on na zahradě na čas rozkládal zbraně, četl si o výbušninách, piloval IT schopnosti. Pak se o něj samozřejmě praly prestižní školy, vybíral si a nakonec vystudoval Harvard, Yale i MIT. Prostě tenhle chlapík zvládá všechno. Nyní si užívá v teple, ovšem dívka v nesnázích a vrahoun a bývalý kolega, který má pro našeho starého známého hned tři fušky, ho přivedou zpět do akce. Celé je to taková univerzální látka, která místy zaujme, ale vesměs jede v průměrných kolejích. A hlavně hodně často vůbec nedává smysl. Na scéně máme kromě holohlavého drsoně, svého času sólového nájemného zabijáka s chraplavým hlasem, i Jessicu Albu, kterou by byl hřích nesvléct do plavek/spodního prádla, takže Jessica ukazuje, že pořád strčí do kapsy dvacetileté modelky. Bitky nejsou zlé, ale prostě jen variují to, co jsme viděli jinde (třeba v Kurýrovi). Střihač nebo kameraman měli občas dostat jednu výchovnou, mnohé potencionálně silné scény jednoduše odflákli. Statham naštěstí netloustne, jeho mlčenlivé charisma pořád táhne, když cedí něco ostrého, nepůsobí u toho směšně, když dává ránu, umí to dokonale prodat. A na to, že dialogy mnohdy bolí, jsme si už tak nějak zvykli. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za veškerou akci by dostal pan režisér ve filmové škole jedničku s hvězdičkou. Moje oko taktéž oslnily opravdu nádherné destinace. S výjimkou thajského vězení bych si dovedl představit nádhernou dovolenou všude. Největším lákadlem byl poté samotný Statham, který má stále šmrnc. Bohužel, tento snímek obsahuje i něco, co se snaží samo sebe nazývat dějem. Tohle něco je opravdu žalostné, katastrofální a krajně nezajímavé. Snímek by se dal tedy rozdělit na dva zcela kvalitativně rozdílné segmenty. Zatímco jsem při akci takřka chrochtal blahem, tak při sledování toho totálně debilního románku s Jessicou Albou, na kterou se moc hezky dívá, ale zato se ji poslouchat nedá ani minutu, či rozhovorech a vyjednávání s převelice sračkoidním záporákem, jsem nefalšovaně trpěl a přepadaly mě sebevražedné sklony. Vrcholem trapnosti bylo vykreslení a vzplanutí toho jejich divného milostného románku. Tahle pasáž byla filmovým dnem v té nejkřišťálovější podobě. Film tohoto typu rozhodně nemusí disponovat nějakým sofistikovaným dějem, ale tato zápletka byla tak strašně uměle vytvořena a nepřirozeně rozvíjena, že jsem z ní opravdu žalostně sténal. Pokud si nedovedete představit film, který může být chvíli velmi příjemnou akční zábavou a poté se bez varování přehoupnout do hromady hoven a proměnit se v nesnesitelnou telenovelu, tak neváhejte zhlédnout tento filmový "skvost". Film taktéž neobsahuje jedinou kvalitní hlášku, ale přiznám se, že až takhle přehnané nároky jsem na něj neměl. Je mi líto papíru, na kterém se objevil scénář. Kdyby byl daný papír použit na vytření zadku, tak by posloužil lidstvu mnohonásobně víc. Slabší dva kusy. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Prospělo by tomu, kdyby to mělo delší stopáž. Tři zabití, každé na 10 minut? Málo, divák si to nedokáže užít. Když si vzpomenu, že Michael Scofield se z vězení dostával celou první řadu seriálu, tak tohle bylo zbytečně moc osekané. Ale co je vlastně největším kamenem úrazu a pohřbívá tak celkem vyvedené akční scény a herecké kvality všech zúčastněných, že je to zase o tom stejném brdu - zachránit ženskou, do které se zabouchl - nuda! ... GA Cinema ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že z prvního dílu si pamatuju úplnou tužku, snad jen, že tam hrál Ben Foster. Do toho druhého jsem vstoupil střízlivě, nic moc jsem neočekával, snad kromě standardní stathamovky, jehož subžánr jsem si hlavně v minulosti poměrně oblíbil. Faktem je, že druhej Mechanik je celoplošná old school záležitost v novém hávu se všemi možnými klišé, která však šlape od začátku skoro až do konce konstantním přísunem akce, která je hezky po Stathamovsku svižná, líbivá a dá vám snadno zapomenout, že kdy nějaký první díl vůbec byl...7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednička mě k smrti nudila, dvojce aspoň uznám nápaditou choreografii akčních scén s několika cool momenty. Obvykle když Statham někam zpomaleně skáče, ale i ten úvodní atentát v bazéně nad městem byl cool, samozřejmě se to neobejde bez nějaké té ohavně digi exploze... Všechno mezi tím je vata bez byť jen špetky napětí a Tommy Lee Jones nastoupí příliš pozdě. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)
  • Skladba, ktorú si prehráva Arthur Bishop (Jason Statham) na LP platni, je "Suffocation Blues" od skupiny Black Pistol Fire. (Laslo)
  • Arthur Bishop (Jason Statham) nosí hodinky Omega Speedmaster Professional a IWC Aquatimer Automatic 2000. (Liqid)

Reklama

Reklama