Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Přes kosti mrtvých (2017) 

Krajina, kde se příběh odehrává byla nádherná, úplný balzam na duši. To se musí nechat. Jenom ty lidi jsou tam dost divní. Tak nějak až deformovaní a samorostlí. Ale takoví se dají najít všude na světě. Očekávala jsem mnohem větší moralitku a mnohem větší psychologickou propracovanost postav, abych se nad tím mohla pořádně zamyslet a ne si jen říct, že je to divný film. Ta kriminální zápletka mohla být taky propracovanější.

plakát

Ach, ta láska nebeská... (2020) (TV film) odpad!

Uf, proč nás někdo tak trestá. Na tohle dílo jsem se těšila, ale po shlédnutí jsem málem musela pokleslou čelist navracet zpět heverem. Miluju muzikály, ale tohle dílo bylo opravdu hrozné. Paní Pilarová a Vojtěch Dyk to bohužel nezachránili. Příště si Pilarku snad radši pustím na YouTubu. To bude daleko důstojnější.

plakát

Kouzelný park (2019) 

Při sledování jsem si vzpomněla na legendární Nekonečný příběh. Svět fantazie nemá žádných hranic a je nekonečně bohatý. Jen se musíme dívat na to světlo, které nás obklopuje, protože to stojí za to. To je ta naděje. Ovšem děckám do deseti let to bude úplně fuk. Hlavně, že je to barevné, nápaditě a pořád se něco děje. Nejlépe něco bláznivého. Kouzelný park byl moc hezky vymyšlen. Moc dobrý nápad.

plakát

Rocketman (2019) 

Musím přiznat, že tenhle film mě zasáhnul mnohem citelněji než Bohemian Rhapsody, i když jsou oba snímky tolik jiné. Není to úplně biografické dílo. Vypráví o určitém výseku života Eltona Johna. I tak stojí za to. Před shlédnutím tohoto příběhu doporučuju si něco o Eltonu Johnovi něco zjistit, jinak můžete být nemile překvapeni. Je to i taková psychologická sonda do Eltonava života a jeho duše. Materiál je opravdu výživný. Taron Egerton si všechno nazpíval sám? Tak to opravdu smekám klobouk.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Trošku nezvyklé vídět jiné agenty, než byli Will Smith a Tommy Lee Jones. Vždyť ti dva byli u zrodu této kultovní klasiky. Humoru je to fakt málo a občas byl až příliš dětinský. Nevím, na kterou cílovku tenhle film míří. Navíc vaří z vody. Tohle je jen další jednohubka na deštivý den, kdy máte dlouhou chvíli.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Trochu jsem se toho to filmu obávala a vyhýbala jsem se mu jako čert kříži. Teď už vím, že to byla velká, ale opravdu velká chyba. Asi jsem k němu musela dozrát. Sledovala jsem film s otevřenou pusou a byla jsem přikovaná k sedačce. Ještě teď se z něho nemůžu pořádně vzpamatovat.

plakát

Jehla (1982) (TV film) 

Velmi atraktivní téma. Řešila se vzteklina a mezilidské vztahy. Uvítala bych mnohem větší psychologickou hloubku, přece jenom to jsou závažná témata. Pak bych vrněla blahem. Takhle si pouze odfrknu a jedu dál. Jana Brejchová je velmi výrazná herečka. Ještě, že ji máme a můžeme si její herectví užít.

plakát

Stockholmský syndrom (2020) (TV film) 

Brala jsem to jako velmi zajímavou psychologickou studii. Té dívčiny mi bylo strašně líto. Moc pěkně herecky obsazeno. To se povedlo. Ale aby se David Švehlík nezaškatulkoval. Škoda, že to bylo rozděleno do dvou dílů. Jako jeden celovečerní film by tenhle příběh měl jinou šťávu.

plakát

Marie Terezie - A Woman at War (2019) (série) 

Na druhou sérii o této panovnici jsem se hodně těšila. Říkala jsem, abych z toho nebyla třeba zklamaná. Nebyla jsem. Pokračování se mi líbilo stejně jako to předchozí. Takových seriálů moc není. S herečkou v hlavní roli jsem žádný problém neměla. Marie Terezie po těch všech porodech, zdravotních komplikacích,neustálém stresu a peripetiích s vládnutím a manželem nemohla být celý život šlang,

plakát

Ta chvíle, ten okamžik (1981) 

Velmi silný snímek s hutnou atmosférou. Ta se dala pomalu krájet. Když si vzpomenu na to, jak gestapo vyvádělo z nemocnice Františka Němce, tak mě mrazilo v zádech a nebylo mi moc dobře po těle. Tenhle příběh má co říct i v dnešní době. Vřele ho doporučuji všem, kteří ho chtějí vidět.