3 AM Code

3 AM Code

Kino Filmozrout

16 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 7
    • 19.12.2011  11:54
    Homeland (TV seriál) (2011)

hodnoceni po 8 dilech: Zatim nadprumerny serial. Inteligentni, dobre zahrane - jako u vsech "vaznych" serialu bude do budoucna hodne zalezet prave na smysluplnosti deje, takze nezbyva nez tvurcum fandit aby to nezabily.

• 16.9.2011  14:03
    Legend of the Seeker (TV seriál) (2008)

Terry Goodkind je sice grafoman a dalsi z rady SF autoru kteri nevedi kdy prestat psat dalsi a dalsi pokracovani (ani nevim jestli uz Sword of Truth konecne ukoncil), nicmene nektere dili jeho sagy se cetli docela dobre. Tenhle serial se ovsem o dejovou linku otira jen velice povrchne a nakonec na ni temer rezignuje. Ve vysledku tak dili prevazne vycpavaji klasicke zapletky serialovych dilu ala Xena & Hercules. Takze je to zoufale neoriginalni + herci se taky moc nepretrhnou .. Jesli chcete videt jak se uspesne adaptuje fantasy zamirte k --> GoT, od Legend of Seeker se toho nedockate.

• 27.7.2011  13:10
    Hanna (2011)

Totalne ohrana zapletka, predvidatelna kostra pribehu a stejne sem se bavil. Zatimco zacatek a konec filmu jsou neco co naprosto cekate, zbytek predstave B-ckoveho akcnaku ujizdi jako pomatena artova road-movie. Cele cestovani s rodinkou mi prislo jako studie podobna tomu, kdyz je v Donnie Darkovi ukazovan zivot americke stredni tridy a malomesta 80' let. Tady je to tedy pro zmenu jakasi rodinka ex-post-hippiku a jejich deti na poznavaci ceste po stredomori - ulet co? To se proste musi videt. Stejne tak ten najemny zabijak / pasak skinnu pohvizdujici si pri praci jako Alex deLarge z Mechanickeho Pomerance. Joe Wright si tohle evidentne uzival a me to vubec nevadi.

• 9.5.2011  00:21
    Gekijô ban Kara no kyôkai: Dai isshô - Fukan fûkei (2007)

Technicka stranka tehle miniserie je zkutecne perfektni, bohuzel ten zbytek ne az tak. Serial nacrtne zajimave postavy, ale behem prvnich 4 dilu neni schopen je k nicemu poradnemu vyuzit krome naznaku a nemastnych neslanych scenaru. Dil 5 (nebo spise dvojdil 5-6 jelikoz ma dvojnasobou delku) "Paradox Spiral" se konecne odpichne a je napinavy, zabavny a ma hlavu a patu. Zaverecny dil ujde, paradoxne je jednou z hlavnich postav nekdo kdo se ve zbytku serialu nevyskytoval. Je mozne ze se dockame pokracovani a autori nam predhodi alespon takove kousky jako byl Paradox Spiral. Pokud ale musim hodnotit miniserii jako celek, je to proste nevyuzity potencial a prumer podavany v luxusnim obalu. Obalu se ale - jak znamo - nenajite.

• 6.5.2011  19:21
    Američan (2010)

Tohle melancholicke drama (rozhodne ne krimi ani akcnak) neni film pro kazdou prilezitost a bude tedy zalezet jestli se vam zrovna trefi do nalady. Nemuzu ale najit vubec nic co bych mu vytknul. Herci presni, atmosfera presna - kdyz vam to sedne tak jeden z tech filmu co se technicky vzato vlecou, ale vam to vubec nevadi - nebo mozna vadi, to je holt individualni.

• 4.5.2011  11:17
    Hra o trůny (TV seriál) (2011)

Po trech dilek zatim velka spokojenost. Clovek by si samozrejme pral aby tam byli vsechny jeho oblibene sceny, ale to je proste nemozne. Serial uz dostal druhou sezonu, s hodnocenim pockam po prvni..

• 29.4.2011  18:30
    Gekijōban Fate/stay night: Unlimited Blade Works (2010)

Bez znalosti puvodni FSN (a pokud mozno i videoherniho projektu) na to ani nemyslete. I tak je to pouhy zkomprimovany rehash serialu ktery vam odkryje jen jednu novou informaci. Grafika a souboje sou slusne, ale to je vse - k celemu prekotnemu deji i postavam sem mel nulovou emocionalni odezvu - to je u anime ekvivalent vypadku obrazu v kine. Stavim tenhle kousek po bok Escaflowne:The Movie - je to proste zbytecnost. Proc jen proc tyhle veci toci?

• 21.4.2011  12:05
    Zaslaná pošta (TV film) (2010)

Pratchettovi adaptace jsou cim dal tim lepsi - Going Postal je lepsi nez Hogfather. Zejmena bych vyzdvihnul herce - britove proste umi! K max hodnoceni mi brani snad jen ke konci trochu dlouha stopaz. 4*+

• 6.4.2011  11:06
    Sucker Punch (2011)

trochu SPOILERy: Sucker Punch by se dal prelozit jako "Blafak" respektive uder, ktery dostanete potom, co je vase pozornost odvedena stranou. Film ma jednu pomerne primocarou a nijak prevratnou pointu (i kdyz konec je podle me dobrej), ktera je zamerne zamaskovana vizualnim silenstvim, ktere je tak okate predvadeno v trailerech. Potud OK. Problem je podle me v tom, ze to vizualni silensti pokracuje jeste notnou dobu pote, co uz je jasne ze je to blafak a ranu do zubu dostanete uplne z jine strany - coz je v podstate zbytecne. Snyder ten blafak a nasledny uder nedokazal spravne sladit a nacasovat, takze to divaka na lopatky proste nepolozi. I tak musim dat body za snahu, protoze je to experiment zajimavy a je dobre ze se do nej Snyder odvazil pustit - snad mu ta nekonvencnost vydrzi a v budoucnu se mu to lip povede. ps: jeste komentar k tem fantasy orgiim - Snyder vytvari uzasne obrazy, ale prave v kontrastu s temito obrazy silne pokulhava velice slaba choreografie drtive vetsiny akcnich scen - jednoduse mate B akci v A-ckovich kulisach, coz je hrozna skoda (i presto ze nejde pointu filmu). pps: SP ma velmi dobry soundtrack, ale ve filmu to prekvapive casto (ne)ladi s obrazem - misto prirozene souhry obrazu a zvuku se vam nekdo snazi vymlatit bubinky, coz rozhodne neocenuju.

• 30.3.2011  14:45
    Jmenuji se Sam (2001)

Peknej romantickej film, dobry herci. Zaroven vlastne hudebni film (ne muzikal) jako paradni pocta Beatles se spoustou velice slusnech cover verzi jejich songu od Eddieho Veddera, Aimee Man, Sarah McLachlan..

• 21.3.2011  14:47
    Pokoj 1408 (2007)

Slabsi 4, pekna atmosfericka jednohubka starsiho strihu s dobrym nasvicenim a herci a trochu prazdnejsim (hlavne ke konci) scenarem. Slusela by tomu proste trochu kratsi stopaz, ale shlednuti nelituju.

• 11.3.2011  14:22
    Světová invaze (2011)

Tak nam konecne natocili Den Nezavislosti 2. S mrakem klise vypujcenych ze vsech koutu od Vetrelcu prez Hvezdnou Pechotu az po Black Hawk Down. Snad jednu kazdou scenu sem uz nekde videl, ale co. Na tenhle typ filmu potrebujete idealne Kino, nebo aspon poradne velkou obrazovku, sledovat to v mensim by bylo za trest. Vyhrady: 1) nema to tak vyrazne vtipky a osobnosti jako Den Nezavislosti, 2) nema to zdaleka tak dobrou, prehlednou a kulervouci akci jako Black Hawk, 3) tu uplakanou scenu pred poslednim dejstvim si mohli odpustit, a kdyz zacal Eckhart citovat jmeno-hodnost-servisni cislo vsech ex-marinaku co s nim slouzili uvazoval sem o kratkem sloficku. Skoda. Stacilo ubrat pokusy o city a pridat a hlavne zprehlednit akci a mohla to bejt slusna velkoplatnova podivana. Takhle prumer - *** za projekci v kine, v mensim formatu bych to neriskoval.

• 11.2.2011  13:07
    Chōjikū yōsai Macross (TV seriál) (1982)

Pocatek Macross Sagy. Dej ve zkratce: v blizke budoucnosti rachne na zem ohromna kosmicka lod Macross (zcela bez posadky) a svetova "OSN" ji zacne opravovat v obave ze tuhle ohromnou zbran muzou v budoucnu nasledovat sestricky - tentokrate s nevrazivou posadkou. Bude to vsechno trochu jinak, ale nebojte se - emzacka flotila se objevy, a posadka Macrossu si uzije bitev po cele slunecni soustave. ps: z nejakeho duvodu mi urcite motivy hrozne pripominali Battlestar Galacticu. Tak tenhle serial je pecka. Opravdu "cerne uhly" japonskeho anime. Animace je strasne zastarala - a jeste je na ni hodne znat isnpirace americkym stylem animace (stary neuhlazeny styl disneyho a hanna-barbera) do ktere se uz ale neochvejne propracovavaji japonsky specificke prvky. I chovani/charaktery postav spis pripominaji zamlkle velitele americkych bitevniku (zde doutniky kourici kapitan Global) ci typicke americke frajery/piloty (hlavni hrdina). Zaroven je to zrejme jedno z vubec prvnich "Mecha" Sci-Fi, nebot stihacky na palube Macrossu (vypadaji strasne podezrele jako prerostle F-15ky) maji na rozdil od sveho predobrazu schopnost se pro pozemni boj morfovat do.. Mechu! Ne nepodobnym tem ktere pak 100x uvidite v NGE, Escaflowne, Code Geas... Pokud znate hodne anime bude pro vas tohle uzasna jizda ke korenum serialove japonske tvorby, i kdyz je to obcas trochu natahovane. Ale jak rikam je tu vsechno - ohromna kosmicka lod na hrani, mechy, romantika, zle galakticke civilizace, upjati pozemsti byrokrati, kteri prave hrdiny akorat zdrzujou od prace za kniplem. Pochopitelne - hlavni hrdina puvodne vubec vojensky pilot byt nechtel - byl presvedcenej pacifista!! Kde(a kolikrat) sem to jenom slysel. :)

• 11.2.2011  12:39
    Suzumiya Haruhi no yūutsu (TV seriál) (2006)

Po prvnim dile sem mel pocit ze se asi nekdo zblaznil - dost mozna ja, nebo mi nekdo podsrtcil do piti LSD. Kdyz sem se na ten samy dil podival znovu zpetne - pote co sem shledl celou radu - doslo mi jak je genialni. Vyborny serial plny nadsazky, vtipu a totalni anarchie. Svezi vitr a alternativa k vetsinou velmi vazne se beroucim anime. Najde se par slabsich dilu, ale i tak sem za tenhle serial opravdu vdecnej - naposled me takhle nadchla Utena.

• 11.2.2011  10:48
    Na vlásku (2010)

Opravdu se musim smat nekterym zdejsim pseudointelektualnim narkum ze drama shakespearovskych rozmeru se opet nekona. Ne nekona. Co se kona je nejzabavnejsi rodinny animak od Shreka I a Kung-fu pandy - vtipny, nenuceny, romanticky a sympaticky ujety, s vybornou chemii protagonistu i side-kicku. Jedina moje vytka je, ze CR kina nabizeji sakra malo projekci v originalnim zneni - holt je to animak a s dospelym publikem se tak apriori nepocita - i kdyz si to uzije zrovna tak (pokud zrovna neprisli na to existencialni drama). PS: originalni trailery (dostupne i zde ve videich) sou naprosto bomba.

• 3.2.2011  10:41
    Kronika mutantů (2008)

Film inspirovany puvodne stolnim RPG stejneho jmena, pozdeji implementovaneho do figurkove podoby pod znamejsim nazvem Warzone. Podle kamose si to ze sveta Warzone bere jmena postav a celkovou stylizaci, jinak je to vlastni vymysl scenaristu. Nutno rict ze dost plochy a nudny vymysl, dej by se dal shrnout do: prislo staroveke zlo->celosvetova apokalypsa->tucet spinavcu vybran na sebevrazednou misi-> ..tohle uz si domyslite nebudu spoilerovat. Samozrejme jako namet na akcni B-cko je to uplne v pohode, pokud dostaneme charizmaticke hrdiny, charizmatickeho padoucha a slusnou akci - bohuzel nic z toho se nekona, obcas snad ta akce. Padouch pro jistotu neni zadny, jen jednolita stena mutantu - na druhou stranu Hvezdne Pechote to treba nevadilo a vystacila si jen s hordami brouku.. Mutant Chronicles si nevystaci, ** za stylizaci sveta a jakous-takous akci, pokud vas sf-apokalypsy nebavy jeste si jednu hvezdu odectete.

• 11.1.2011  10:17
    Hranice nemožného (TV seriál) (2008)

Pomalejsi rozjezd ale nasledne hodne navykovy sci-fi/mystery serial, od X-files tu opravdu nic podobneho nebylo. Na rozdil od bezcilneho Lostu je tady zretelna dejova linie. Jonh Noble perfektni - pripad genia ktereho lidsky vylepsila castecna lobotomie, az ho uvidite bez ni (nebudu spoilerovat) uz vam tak roztomily pripadat nebude.. ps: cesky dabing je jako obvykle nic moc - zejmena John Noble je v originale totalne jina kava.. sledovat v originale.

• 6.12.2010  10:31
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

V jednotlivostech - nektere sceny, herecke vykony - nejlepsi potter, ale jako celek to proste nefunguje. Cele to pusobi jak nasekane kousky deje, ktere na sebe obcas snad ani nenavazuji. Vysledek dost rozpacity i kdyz sem se nenudil (no trochu ke konci).

• 2.12.2010  22:17
    Mamma Mia! (2008)

Bez hodnoceni jelikoz bych nutne hodnotil svuj vstah k hudbe nikoli film. Tohle je pribehove jednoduchy muzikal, ktery stoji a pada s pisnickami od skupiny ABBA. Libi se vam? = bude se vam libit film. Nesnasite ji? = nekoukejte se na to. Co se technickeho zpracovani muzikalu tyce je to v pohode, tak **** ale o to tu opravdu nejde.

• 19.11.2010  12:33
    „Pane, vy jste vdova!“ (1970)

Jedna z nejlepsich - ne jen ceskych - crazy komedii co byla kdy natocena. "Jakej plan B?? To sou neci nohy!!"

• 9.11.2010  21:34
    Kōkaku kidōtai: Stand Alone Complex - Solid State Society (2006)

Videt pred timhle filmem serialy GiTS: SAC + 2nd gig skoro povinnost, za odmenu dostanete fantasticky promyslenej cyberpunk - tentokrat se namet vazne povedl. Jedine co bych privital je trochu vic zivota a barev do tohohle filmu - na druhou stranu ta podivna zachmurena atmosfera je tu zcela zamnerne, takze.. za 5! A kolik "arogantnich a o vlastni pravde skalopevne presvedcenych parchantu" znate vy? :)

• 20.10.2010  13:39
    Sherlock (TV seriál) (2010)

Asi bych mel dat 4, protoze druhe dva dili nejsou tak vyvedene (ale stale dobre). Nicmene 01 - "Studie v ruzove" je jako moderni parafraze i poklona "Studii v sarlatove" proste 100% skvost. Obsazeni perfektni - Sherlock, Watson, Lestrade, Mycroft.. i pani domaci Mrs. Hudson sedi presne na sve role a zaroven jsou svoji modernizovanou verzi, ne jen pohou recyklaci Doylovych postav. Smekam pred tvurci a doufam v stejne dobre pokracovani.

• 15.10.2010  13:52
    Nikita (TV seriál) (2010)

po 4 dilech - Zatim dost predvidatelne a "sedive" **, hodnoceni pozdeji pokud to vydrzim koukat..

• 15.10.2010  13:45
    So-Ra-No-Wo-To (TV seriál) (2010)

12 dilna jednohubka. Z vetsi casti slice of life, na konci mirova agitka - nijak prepjata. Vojenska posadka skladajici se ze "stredoskolacek" je uznavam dost lacinej tahak, ale na obhajobu treba rict ze Sora No Oto NENI zadny fanservice. Z nakeho duvodu se na to hrozne pohodove koukalo a diky kratke delce to nezacne nudit. Takovy odpocinkovy anime kdyz si chcete odpocinout od tech angazovanejsich.

• 15.10.2010  13:27
    Dívka odjinud (TV seriál) (2010)

Po 5 dilech - namet se veze na momentalni zalibe v nadprirozenu, coz by nevadilo. Co vadi je tezka scenaristicka impotence, zapletky dilu uz ste videli x-krat vsude jinde. Zatim proste takove nanicovate a bez jiskry..

• 11.10.2010  15:05
    Síla odvahy (2008)

Prekvapive o dost drsnejsi nez byste cekali. Film si moc nehraje na city a blizsi seznamovani se s charaktery postav, coz mu svim spusobem skodi. Zase ma ale slusny tah na branku a je dost naturalisticky - nic pro deti. Ta spionazni mise je z historickeho hlediska dost fabulace, no ale to se vsakne..

• 7.10.2010  16:43
    Yeopgijeogin geunyeo (2001)

vyborna romanticka komedie, jedina drobna vyhrada je k trosku natahovanemu konci

• 7.10.2010  16:38
    Resident Evil: Afterlife (2010)

par vypiplanejch bullet-time scen jinak totalne nezazivna a nesmyslna patlanina

• 14.9.2010  15:57
    Kung Fu Panda (2008)

nejzabavnejsi rodinej animak od Shreka 1

• 9.8.2010  11:57
    Rizzoli & Isles (TV seriál) (2010)

První díl mi přišel trochu přepálenej, to je ale už skoro klasika protože tvůrci se pilotem musí pořádně předvés stanici. Po čtyřech dílech dobrá krimi se zajímavými postavami i humorem. Zatím pohodově koukatelné ****, hodnocení až bude dílů víc.

<< předchozí 1 2 3 4 6 7