Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si paradoxně vybavuji situaci, že jakmile jsme s bráchou na Broken Arrow na HBO viděli ukázku, a byli nadšení, že se podobná akční smršť vůbec do televize chystá, nemohli jsme dospat do premiéry a odpočítávali jsme každý den hodiny, jen aby už byla neděle v osm večer! Když kdysi Home Box Office konečně startovala i v ČR, hned se jí úspěšně povedlo formovat můj filmový vkus a mou cestu sem, na ČSFD... ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Akce je obstojná i na dnešní poměry, John Travolta si svou zápornou roli vyloženě užívá, a samozřejmě i Hans Zimmer přispívá svou troškou do mlýna. Kvalit ostatních devadesátkových akčních sourozenců ale film přesto nedosahuje. Chybí mu totiž výrazný hrdina, propracovanější zápletka, pořádné tempo a další drobnosti, které by výsledný dojem zlepšovaly. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Preboha to bola blbosť. Keď som videl Broken Arrow, nevedel som, kto je John Woo a nevidel som žiaden z jeho filmov. Bude asi aj jeho naslabším, podľa toho, čo som doteraz od neho videl. Travolta sa vezie na vlne svojho veľkého návratu vďaka Pulp fiction a Slater je zase neskutočne nesympatický. Ich úlohy mali byť opačné, aspoň by som mohol držať palce kladnému hrdinovi. VIDENÉ ZNOVA 6/2019: Tak nič, na svojom komentári nemusím nič meniť, snáď len to, že som už od majstra toho videl viac a tým pádom ani nemám chuť zvyšovať na tri hviezdy, ktoré by si BA z nejakého toho objektívneho hľadiska tento čistý výplach snáď i zaslúžil. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

John Woo v Hollywoodu natočil jen jeden lepší film - a to Tváří v tvář. Jeho druhý společný projekt s Johnem Travoltou je také vynikající, ale ne dokonalý. Woo by se měl zamyslet a natočit více filmů s Travoltou. To mu jde. Zlomený šíp je klasický nadprůměrný akční thriller. Nedosahuje ani průměrnosti, ale ani dokonalosti. Proto nadprůměrné hodnocení. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká něco víc než akci, akci a pořád jenom akci, pak bude asi zklamán. John Woo nám připravil akční lahůdku s krásně se vztekajícím parchantem Travoltou, sympatickým hrdinou Slaterem a s několika dopravními prostředky jako bonus (stíhačka, helikoptéry, terénní hummery a vlak). Hodně velkým pozitivem je Zimmerova "akční" hudba (podobnou známe třeba ze Skály), která dodává švih celému tomuhle akčnímu divadýlku, které nabízí slušnou porci zábavy a pyrotechnických vychutnávek. Ale nic jiného raději nečekejte. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Terry Carmichaelovú mala pôvodne hrať Jennifer Aniston. O túto rolu sa tiež uchádzala Halle Berry, ale producenti ju odbili slovami "nie sú tam žiadni čierni správci parku". (matt6)
  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)
  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)

Reklama

Reklama