Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

bourec 

všechny recenze uživatele

Myslím, že natočeno na vysoký úrovni. I obsazení bylo dobrý. Bohužel mě do série neseděla Pavla Gajdošíková. V Chybách dobrá, tady mě trochu nepasovala. Ale neva. Úplnej problém to není. Bohužel mě trochu mrzí to provedení. Spousty odboček, málo vypjatejch scén. Chápu, že autoři chtěli zachovat civilnost a autencitu příběhu. Jenže můj názor je tokovej, že chci, aby film poskytl takovej průběh a rozuzlení příběhu, který ve skutečnosti není možný. Proto jen tři. Prostor pro slušně odpíchlej děj tady byl. 50%. ()

Scelleton 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda, že na české poměry to opravdu nějaké kvality má a je dobře, že se někdo o něco takového pokouší. Hrozně to ale kazí stupidní scénář i špatná režie. Katastrofická je paní Gajdošíková, které role vůbec nesedne a opravdu to bolí se na ni dívat. Přišlo mi, že zadání její role bylo: Silná a nezávislá žena, která porazí všechny vlivné může okolo( politici, učitelé, šejci, šéfové atd.) a poradí si se všemi nástrahami. Vůbec ji to ale nešlo a všechny její výstupy byly spíše úsměvně. Líbila se mi taktická akce, Štáfek i Revai si nastudovali armádní postupy a bylo to vidět. Původně jsem to viděl na dvě hvězdičky za občasné dobré nápady a celkem odvážný konec, který by v USA neprošel; zde se ovšem držel skutečného příběhu, což cením. Nakonec ale dávám pouze jednu a to kvůli absurdní polštářové bitvě na konci. Myslím, že usmíření matky s dcerou lze udělat i jinak a nemusí se mlátit polštáři ve zpomaleném záběru, když to ještě k tomu odporuje feministickému zadání role právě Gajdošíkové. ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Na český poměry je to s přidřenejma ušima na 4*. Civilní dialogy a scény, akce je ok a není přepálená, čož by se k vážně pojatý záležitosti nehodilo. Rodinné trampoty agentů v těchto typech seriálu mě většinou otravují, naštěstí to nebylo až tak na sílu a dalo se to přežít. Snad jen poznámka, že speciálové by drobnou analytičku od stolu do ostrý akce v terénu fakt nevzali, ale chápu že když máte herce hlavních rolí, musíte je mít v hlavních scénách. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Naprosto irelevantní vedlejší dějové linie a rozplizlost. Toť za mě dvě hlavní negativa, která srážejí hodnotu tohoto počinu s atraktivním tématem založeným na skutečných událostech. Ne, mě fakt absolutně nezajímá, jak patnáctiletá sestra hlavní postavy pátrá po svém otci. Mě nezajímá, jak ti dva zpravodajci spolu hrajou šachy, nezajímá mě sexuální život jednoho z nich ani to, jak si maluje kamínky. Přesně tyhle zbytečné scény vkládané mezi ty dramatické a napínavé ruinují ono drama a napínavost. To drama a napínavost, které mě třeba v případě Teheránu přimělo dát 5*. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voyo pokus posunout laťku v české seriálové tvorbě se povedl v ambiciózní produkci a ve výběru tématu unesených děvčat v Pakistánu a jejich záchrany, pozitivem je herecky stoprocentní Révai a v malé roli politika Plesl, ale pak to sráží to, že se to snaží rozjíždět dějově do více linek, přičemž ty vztahový věci jako souložník Koleník (snaha o erotiku jaksi vyšla naprázdno s pocitem, že na ty série ze západu nemáme) nebo sestra, která je dcerou apod, jsou často úplně zbytečné a debilní. Jako největší fail vidím v tom, že k tématu autentické drama dle skutečnosti se mixují scény alá béčkový akční film a místama nevěrohodná groteska. Mám rád Gajdošíkovou, ale tuhle roli jsem jí vůbec nevěřil. Nakonec dávám tři hvězdy za turecké lokace, solidní výpravu, protože jediný co jsem bral vážně byly scény s děvčaty nebo politiky a jejich myšlenkový pochody o výkupném. ()

Galerie (222)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se točil mimo jiné v Turecku na hranici s Íránem. (Finále Plzeň)
  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama