Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Do Říma s láskou (2012) 

Tenhle Woody na mě vůbec nezafungoval. Hvězdička za snahu.

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Odvážně točený snímek o zatraceně krutém a vychytralém bastardovi, který byl ztvárněn přehnaně nenormálně, avšak poutavě a natolik sadisticky, až to na mě působilo ve skutečnosti mile. A teď nevím, co si o sobě mám myslet. Menší deficit akčnosti, který gangsterské filmy obvykle popohání, mi nahradil neuvěřitelný hereckoscénaristický tennis v podání úžasné trojice Depp, Edgerton, Cumberbatch, kteří byli... prostě jeden lepší než druhý, kluci se mezi sebou snad předháněli, kdo bude lepší, až jejich herecké výkony eskalovali na úplnou špici dnešního Hollywoodu. Vlastně celý casting byl absolutně perfektní. Scenérie, posloupnost, vynechání nepotřebných scén a režisérův jemný cit malinko polechtalo né úplně 100% přesvědčivé vyprávění, ale přesto musím konstatovat, že Scott Cooper na to má prostě voči. A koule dělat si to po svém. "Take your shot but make it´s your fuckin´ best, ´cause I get up I´ll eat you." JB by JD.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Jako dítě jsem kreslené TMNT zbožňoval a přestože jsem se původně této nové verze bál, musím říct (napsat...), že jsem nakonec spokojen a potěšen. Zábavné, osvěžující, technicky uspokojivé a byť jednoduché, tak jednoduše milé a odpočinkové.

plakát

The Gambler (2014) 

That´s the way I feel sometimes...

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Selina: "You don´t owe these people any more. You´ve given them everything." Bruce: "Not everything. Not yet." Krásně to sedí. Více než obstojné zakončení unikátní a mnou oblíbené trilogie.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

To byla jízda. Bavil jsem se vtipnými scénami, špičkovým hereckým nasazením, vykutáleným příběhem, propracovanou výpravou, ale i vhodně zvolenou hudbou či občasnými zajímavými záběry. Přišlo mi to trošku podobné s Fear and Loathing in LV. Taková bohatší, sexem obohacená novější verze z NY. Občas jsem si už i říkal, že takovéhle životní nasazení nejde prostě přežít :-) Nevadila mi ani takřka tříhodinová stopáž... Naopak, snímek měl rychlý spád, napětí, hodně jsem se zasmál. Ovšem tradiční Scorseseho chyby ve střihu a chybějící kousíček "něčeho" znamenají malinko nižší hodnocení.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Co do příběhu a zápletek umí Woody Allen jistě lépe, nicméně scénář, casting a především herecká show Cate Blanchett, to bylo teda něco. Jestliže Ellen DeGeneres při letošním otevíracím čísle na Oscarech řekla, že ONA je pro ní Maryl Streep, by HER I mean Cate Blanchett.

plakát

Konzultant (2013) 

Hned po shlédnutí mi hlavou probleskl kardinál Richelieu, který pravil: "Zrada je jen otázkou peněz." anebo také "Za vším hledej ženu." Mafiána vždycky zlikviduje jeho stará, ať už chtěně nebo nechtěně. Problém Ridleyho snímku spočívá v tom, že mi to na Cameron nějak nepasovalo. Je to kočka, o tom žádná, scéna se žlutým Ferrari má potenciál být legendárně motivační, ale tam to patrně končí. Fassbrabanbender pouze přicmrndává á la Christian Bale z dob před The Fighterem, aby nám spousta neznámých postav z neznámých důvodů musela posouvat děj. Bardem je buďto sakra skvělej anebo skvěle kecá krávoviny a Brad Pitt do toho řeže, kudy to jde. Připočteme-li úžasnou kameru a brilantní zvuk, právě táťka Brad a jeho Westray jsou tím nejlepším, co nám film může nabídnout. Ve skutečnosti mi "složitost" příběhu velmi imponovala, tajemná či nevysvětlená místa snímku mě donutila zapojit fantazii a ta přemíra prapodivné a nejasné krutosti mi tam skoro pasovala, až na tu Cameron, jak řikám...

plakát

Kameňák 4 (2013) 

Poprvé a naposledy jsem navštívil něco takového v kině. Párkrát jsem se zasmál a seděl jsem ve velmi příjemné společnosti. To je tak vše, co chci dodat.

plakát

Síla country (2010) 

Pro mě velké zklamání. Americké country mi nikterak nevadí, ba naopak, rád si ho poslechnu a musím říct, že prezentovaná hudba v tomto snímku mě velmi bavila. Pak ještě Garrett Hedlund, který to de facto celé táhnul a musím smeknout klobouk, šlo mu to více než skvěle. Je to talentovaný chlapík. Ale tady chvála z mé strany takřka končí. Hloupý scénář, který hraničil s naivitou (tak tak ho udržovaly alespoň v chabé kondici občasné drsné kecy od slušně hrající Gwyneth), chaotická posloupnost výpravy ve spojení s některými opravdu nicneříkajícími anebo přímo nesmyslnými scénami (ptáček v krabičce, skorošukačka s producentem v autobuse, ožíračka v baru a hlavní hrdinka u tyče, ultradebilní kecy té mladý kočky, která hrála mladou kočku z Dallasu, ...) a třeba i nedotaženost některých scén, které měly slušný náběh a potenciál působit emotivně (odstoupení z koncertu, charita poprvé, charita podruhé, diskuze o potratu, špatně natočený konec, ...) a nepůsobily tak. Tohle byly pro mé oko bohužel klíčové přešlapy. Těch negativních vjemů spatřuji hrozně moc... až mě to mrzí. Proč? Protože tento typ filmů, dá se říct, vyhledávám a výsledek Country Strong mě dost zabolel, proto pouze dvě hvězdičky.