Stát v ringu proti Hardymu a slyšet od trenéra: "Uklidni se... Beethoven!", asi bych si začal klepat na čelo. Špičkově zvládnuté klišé, což ale není nijak na škodu. Však je to klišé z určitého důvodu - protože funguje. Využít se toho snaží každý druhý, takhle skvěle se to povede jednou za pár let. Bravo.
Lehce spoileroidní. Ono si to ty tři hvězdy snad ani nezaslouží, je to totiž strašně utahané a nijak zvlášť úderné ani vypovídající, čili lehce nudné, ale jako uvědomělejší protiváha ke všem povrchním "sexům ve městě" se to musí ocenit. Pár pěkných myšlenek se tam najde, ale je jich jako šafránu a když si uvědomím, že se celá dvouhodinová taškařice o hledání hlubšího smyslu a míru duše na konci zvrhne v klasickou romanťárnu o nalezení chlapa, je mi z toho lehce smutno, protože to mohlo mířit o dost výš (čti hlouběji). Taky je to silně nenápaditě natočené a přestože Julia neurazí, Jenkins opět ukázal, kdo je král, stačí mu tři minuty a předvede toho víc než všichni ostatní ve zbylých dvou hodinách.
Herec první třídy a velké dítě v jednom Dušek se ze všech sil snaží ostatním zprostředkovat něco, o čem se ve skutečnosti nedá pořádně mluvit. V tom ohledu to líp asi dopadnout nemohlo. Námět ke klepání na hlavu je to solidní, bez debat. Jenže... :)
Proti grown-ups obrovský skok, ale pořád to moc nechápu. Sandler si furt užívá na tropických ostrovech a kvalita humoru pomalu klesá. Kam se poděly aspoň nějaké nápady, invence, radost z filmařiny? Přitom stačí tak málo... Chemie mezi Adamem a Jennifer je přitom dokonalá, zbytek filmu je ale más o menos uplně vo hovně a chvílema je až utrpení to sledovat, jako tu malou dcerku, které jsem přál velice brzké utopení, nebo opravdu trapnej humor - né dětinsky vtipnej, ale regulérně trapnej. Over the top se musí umět a v posledních Sandlerovkách nefunguje. Škoda.
První polovina byla utrpení... Balea nemusím, ale tady předvedl něco, za co by Oskara dostat mohl a nikdo by nemohl říct ani ň :) jinak převážně nuda, šeď a bída.
Po několikaterém shlédnutí jsem se do hravosti, hudebnosti a smyslu pro detail, které z tohohle filmu čiší, tak trochu zamiloval a zvyšuju na plný počet.
Tak jsem s hodnocením trochu čekal a teď přišel čas... a moc lichotek nebude :). Za celých 10 dílů se jediný náznak vývoje čehokoli objevil v případě Dannové manželky, o úplné rezignaci na řešení story-arcu s otcem Garetta někde po 2 dílu ani nemluvě... no a to je v dnešní době nesmírně propracovaných seriálů s hladkou návazností a kvalitní mytologií šíleně málo... a z toho přehnaného amerikanismu a "havajskému patriotismu", který silně zavání rasismem, by se chtělo jednomu blít. Jediný výkyv nastává v neortodoxních metodách Five - O, ale je to násilí pro násilí a člověk tomu prostě moc nevěří. 2,5* těžké nuda... a to se dalo s tak perfektně padnoucími herci natočit něco vyjímečného.
Opravdu fajn překvápko, Wahlberga už jsem takhle ve formě neviděl hodně dlouho a komediální rovina mu sedne parádně (i když má vlastně natrénováno ze Stalo se). Farrell si zase jednou po odpadu Land of the Lost švihl zábavnou postavu, která se vyvíjí trochu jiným směrem, než by člověk na začátku čekal, což je velký plus. Škoda lehkého, ale přesto znatelného zvolnění tempa a kadence vtipů v druhé polovině, ale jinak fakt pohodová komedie s "lehkým" nádechem parodie.
Rádoby akční zhovadilost, která až moc tlačí na pilu a působí nehorázně trapně: "Dochází mi zásoby a voda. Jestli nenajdu křovináře do dvou hodin, budu to muset zabalit." (jasně. a pětičlennej natáčecí štáb asi nic nepapá a kamery si nabíjet nemusej :) nicméně respekt za procházení džunglí v bílejch botaskách... to se jen tak nevidí! ) Porovnávat tohohle maníka s Irwinem je urážka legendy. Láska ke zvířatům i charisma mi nějak uniká.
Dejte si na internetu bacha, všichni vás tam chtějí znásilnit. Protože když vaše dcerka někoho pozná v reálu v báru nebo na diskotéce, je to vždycky pohodář a nemůže se jí nic stát... chápu, co se dokument snaží říct, a asi je tahle zbytečně vyhrocená novácká forma ku prospěchu věci, ale já to nemám rád.
Člověk od takového filmu nečeká žádný velký gesta, co se týče příběhu, ale právě nevyváženej scénář je to, co film nejvíc sráží. Gradace je totiž špatná (bohužel občas i u jednotlivých akčních scén) a motivace postav stupidní. I novej Rambo na tom byl mnohem líp. Naštěstí obsazení a akce fungují většinou skvěle, pokud nemáte problém s over the top akcí - je to daleko přehlednější a zábavnější než A-Team. PS: 'Nováček' Statham jasně kraluje na všech frontách. 3,5 *
Výborná nezávislá komedie o vztazích, nejblíže asi připomínající předloňský Young People Fucking. Je to sranda jako hrom, hlavně Aaron Paul (Jesse z Breaking Bad) hláškuje jako o život a celý se to nese ve Smithovsky vulgární dialogové rovině. Doporučuju.
Tuhle postavu si Jackie prostě napsal na míru a je to znát... dost dobrý :) očekávání akrobatických kousků u každé Chanovky ničí zážitek, už se na to lidi vybodněte. Je mu pětapade! Jackie zraje jako sviňa a já ho mám snad ještě radši, když vypráví střelený historky od srdce, než když dělá ty svoje vylomeniny.
Svižně natočený, výborně zahraný, skvěle použitá hudba. Akční scény (především ta hlavní) perfektně šlapou a zpracováním, dynamikou i hudebním podmazem dost připomínají Kick-Ass. Navíc mezi Whitakerem a Lawem proudí hmatatelná chemie. Je to sice jednohubka, ale hodně chutná.
Těžké utrpení při každém dialogu, solidní podívaná v akčních sekvencích. Co dokázal Slade vydolovat (dokonce s náznaky lehké gradace) z tak nechutně debilní premisy (dvanáct lidí chystá útok na pět upírů a pět vlků + hromada sraček, tedy dialogů) je opravdu velký umění. Film je logicky děravej a dost pitomej, ale jakmile dojde na akci, celkem se to daří skrýt. Asi tak pětkrát lepší než dvojka.
[Originál miluju] Další z řady moderních akčních snímků, což znamená (bléé) šíleně nepřehlednej a opravdu zle sestříhanej rádobycool film. Herci super, ale je to celý moc suchý a prázdný a kvalitní atmosféra tu chybí, nemluvě o přiblížení se atmosféře originálu. Žádná sračka to na druhou stranu ale není. Nadsázka (díky bohu za ni) a fóry celkem fungují, hlavně výbornej Copley, ten chápek válí :)
Po projekci jsem měl rozporuplné pocity, ale hodnotím výš - především proto, že následující den ve mně zůstaly převážně kladné dojmy. Celá "lidská" linka je podle mého příliš komplikovaná a nezajímavá (čti téměř zbytečná), i když se i tady najdou skvělé momenty (rotující byt). Kukyho příběh je o několik řádů lepší, i když taky nejde o žádnou scénaristickou pecku a pár silnějších momentů by bylo ku prospěchu. A teď nutný kompliment - les se svými "bohy" byl na feeling velice podobný Miyazakiho fantazii; větší poklona mě nenapadá. Z takového základu se dalo vytřískat MNOHEM víc, mohlo jít o geniální věc, kdyby se film více zaměřil na životě v lese. Tohle věčné pohonívání s Anuškou se za využitý potenciál označit nedá ani za silné horečky.
Warrior (2011)
Šmoulové (2011)
Nemastný neslaný. Pro dospělé až moc blbé a pro děti zase né dost.
Jíst, meditovat, milovat (2010)
Strom života (2011)
Pěkné. Kdo ale někdy ochutnal odpověď, pro toho bude sžívání se s pouhým slintáním nad otázkami druhého člověka trochu složitější.
Merci! (2003)
Kdo nerozumí... jednou porozumí :)
Nářez (1986)
Film mého mládí... srdcovka forever and ever.
Jsem číslo čtyři (2011)
Jen o stupeň méně blbé než Twilighty, zato o několik úrovní efektnější na všech frontách.
Mám rád Huckabees (2004)
Že nemůže geniálního Schwartzmana přehrát tolika nenáviděný Wahlberg? Tak mrkněte na tohle, totálně tu válí :) S takovým obsazením si risknout natočit podobnou volovinu... to se jen tak nevidí. I když je pravda, že před 7 lety byla situace i zůčastněné hvězdy trochu jinde. Každopádně jde o silně zábavnou hříčku, patříte - li mezi určitý typ publika (člověka). Co někomu připadne jako intelektuální žvanění hold někdo považuje za výborné dialogy - a to je v pořádku :) Mně to hrozně sedlo - Schwartzman potvrdil, co jsem o něm věděl, Wahlberg znovu dokázal, že zahrát umí a zbytek zapadl přesně tam, kam zapadnout měl.
Když kámen promluví (video film) (2010)
Zkus mě rozesmát (2011)
Fighter (2010)
Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
Havaj 5-0 (TV seriál) (2010)
Benga v záloze (2010)
No Ordinary Family (TV seriál) (2010)
Taková heroesovská pohůdka :) snad časem přitvrdí. Doufejme, že přestože se jedná o seriál o rodině, nestane se z toho jen další rodinný seriál.
Dog Pound (2010)
Adam Butcher je geniální, byl v Ralphovi a snad bude i v budoucnu.
Austin Stevens - Pán hadů (TV seriál) (2004)
Iron Man 2 (2010)
Downey ftw!
Talentmania (TV pořad) (2010)
odpad!Epic Fail !
Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009)
Ultimátní p***v**a.
Seznam se bezpečně (2009)
Expendables: Postradatelní (2010)
Say Goodnight (2008)
Malý Velký Bojovník (2010)
Repo Men (2010)
Machři (2010)
Trapná kravina bez nápadu, která si nezaslouží pozornost.
Twilight sága: Zatmění (2010)
A-Team (2010)
Mystery Team (2009)