Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 12

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 12

Recenze (793)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice pořád preferuju Spider-Mana v klasičtější formě, ale musím uznat, že tohle nápadité a hravé ztvárnění má něco do sebe. A to říkám jako neznalec marvelovských komiksů, který není schopný vše patřičně docenit... Přesto jsem se bavila a přijde mi to jako neotřelý a zábavný snímek, který může zaujmout i lidi nepolíbené marvelovským světem a jeho postavami. Ostatně není třeba ani příliš znát Spider-Manův příběh samotný. Tento film funguje sám o sobě. ~(3,8)~ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro děcka a geeky zřejmě nemalá pecka, pro ostatní film, který se dá se skřípěním zubů zkousknout. Především první polovina je relativně v pohodě, druhá polovina už je taková ta šílenost, co se dá přečkat jen s notnou dávkou trpělivosti. Nezatracoval bych to úplně, ale pokud Spidermana, tak raději toho "klasického" od Raimiho. 55% ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač se k filmu vracím s několika denním odstupem, tak jsou emoce, které ve mně Sony vyvolalo naprosto autentické. Až na epileptický začátek Spider-Verse potvrzuje domněnku, kterou jsem si vytvořil při prvním traileru. Neortodoxní a dokonalá animace totiž bez problému strčí do kapsy 3 Venomy (ty filmové), a nastavuje extrémně vysoko laťku i skvělým DC animákům. Scénáristické duo, které má společně na svědomí například druhou Jump Street (navíc Phil Lord napsal i dokonalé "Trakaře" a Lego Movie) vytvořilo neuvěřitelně komplexní svět plný sympatických postav, emocí i skvělého příběhu.Nejvíce prostoru pak logicky dostává Miles Morales (jehož strejda se objevil i v Homecomingu - Donald Glover) a klasický Spidey (Peter Parker). Chemie jednoduše funguje, a navíc se nevytrácí ani ve chvíli, kdy dorazí Spider-Gwen a v 2/3 filmu i zbytek pavoučího ansámblu. Tam potěší hlavně Peter Porker (skvělý český překlad Petera Párka). Noir a Peni už nemají dostatečný prostor na to, aby vynikli. Cameo Stana Lee je potom jedním z nejsmutnějších momentů filmové historie a doslova vás donutí k pláči. Co více říct... Amy "Packal" to výjimečně dokázala a já jsem přímo nadšen! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle animak me vubec nelakal, ale nebylo vecer na co koukat, tak jsem mu dal sanci a byl jsem fakt hodne prijemne prekvapenej. Film je ze zacatku spis komedie se spoustou dobrejch foru, aby se postupne presunul do dost mozna jednoho z nejakcnejsich MCU filmu. Pribeh neni sice buhvijak komplikovanej, ale rozhodne dostacuje a dava prostor tvurcum pro ty vizualni hratky. Vetsina postav jsou naprosty sympataci, zaporaci jsou taky v pohode, ale hlavne tu jde o tu vizualni stranku. Ta je jednim slovem uzasna, misty skutecne jako ozivlej komiks, film diky tomu pusobi silene svizne, ale je pravda, ze obcas to je uz trochu moc na ukor prehlednosti. Ale i tak skvela svizna a vtipna zabava a na film s chuti jeste nekdy kouknu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, byť třeba s kamerou se dalo dělat podle mě víc. A dobrý nápad, i když i tady to není na doraz - je tu fakt hodně postav, které nemůžou mít prostor samy pro sebe a zároveň kradou čas z ústředního konfliktu. Pár momentů bylo hodně vyčnívajících - ale tím spíš jsem viděl u tohohle fajn filmu nevyužitý potenciál. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Peni Parker pochází z alternativní dimenze Earth-14512 a využívá takzváný SP//dr Suit, který podědila po svém zesnulém otci, co zemřel při pilotování tohoto obleku. Peni tehdy bylo devět a později se dozvěděla, že jen ona může tento oblek řídit a nechala se kousnout radioaktivním pavoukem kvůli ovládání SP//dr Suit. Tento oblek byl vyroben v Oscorpu. (3T)
  • Miles Morales se poprvé objevil v komiksech od vydavatelství Marvel v srpnu roku 2011 v „Ultimate Comics: Spider-Man“. Vystupuje v alternativním vesmíru, kterým Marvel rozšířil původního Spider-Mana. Česky vyšel komiks v sérii „UKK“ číslo 78 (Ultimátní komiksový komplet) pod názvem „Ultimate Comics Spider-Man: Kdo je Miles Morales?“ 26. dubna 2017. (10milda)
  • Tvůrci sáhli k simulaci špatného soutisku barev, což vytvořilo velmi neobvyklé rozostření obrazu – jedná se o neklasický způsob rozostřování. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama