Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mám rád maso, proč to nepřiznat. Ale i vejce, máslo, sýry a jiné potraviny živočišného původu. Samozřejmě, že rostlinná strava převažuje a jsem hluboce přesvědčen, že tak to má být. Co mi ale strašně vadí, když mě někdo, nebo něco přesvědčuje o opaku a hodinu dvacet minut mi válí klíny do hlavy. Že člověk by měl jíst pouze stravu rostlinnou a že maso může za celou řadu nemocí. Pozveme si k tomu ještě pár sportovců, z nichž mnozí stejně dopující, nebo v minulosti dopovali (viď Arnie?) a takhle pohádka o tom, že veganství je nejlepší, je rázem na světě. Vůbec mi tenhle druh stravování nevadí, ať si dělá každý, co chce, jen mě vždy rozpálí do běla, když menšina přesvědčuje většinu, jak se lépe stravovat. Pochybuju, že by na to lidstvo už dávno nepřišlo samo a bylo tak hloupé a zabedněné. Stejně, jako tenhle dokument. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jsme to co jíme. To je pravda odvěká. CO k tomu dodat? Kus pravdy v tom jistě je, každopádně by to mohlo každého jedince dovést aspoň k pokusu, změnit stravu, na pár dnů, na pár týdnů, ať si každý sám sobě přizná, jestli opravdu potřebuje maso či se bez něj obejde, a najde v sobě hezčí život, nebo je šťastnější skrz konzumaci nebohých zvířátek :-) Hele, lidi, nejsem ani vegan, ani vegouš, ani tímto plkem nechci na nic ani na něco apelovat. Já osobně bych sežral i grilovanou ještěrku, namazanou sloním sádlem. Ale dík tomu, že se nebráním ničemu, dobře vím, že třeba takovej tejden bez masa, se mnou dělá divy. A pak vidím v regálu kus šunky, a nějak se mi chce skoro blít. No jo, jenže jsem tak sláb, a hloup..že za pár okamžiků, dnů... takovej gulášek, se sedmi, s pivečkem, že jo, dobrá paštička, kousek uheráčku... no jo. Ale čím to ? Stejně nám na tom chutná to koření, přílohy, atd, asi víte kam mířím. Nějak se mi to vymklo, a zapoměl jsem komentíkovat film.. Prostě je to super film, kterej nám říká..Jste to, co jíte.. ()

Reklama

Eki 

všechny recenze uživatele

Pokud po zhlédnutí dokumentu někdo okamžitě přestane jíst maso, tak asi není svéprávný. Stačí se podívat na YouTube na videa o carnivore diet a člověk bude zase poslouchat, že je pro tělo nejlepší jíst jen maso. Těch výzkumů je tolik, že si stejnak každý vybere ten, který se mu zrovna hodí. Každému prostě vyhovuje něco jiného. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným dokumentům zde na vás nechrlí jen fakta, ale také je tu dost dobře ukazují. Zmínka o dopadu na klima a spotřebě vody se tu taky vyskytuje, ale ne v tak velkém množství jako jinde, což je fajn změna pro lidi, co už o tom něco ví. Pro mě se rozhodně jedná o jeden z těch lepších a zajímavějších počinů na toto téma, hlavně pro ty, co se snaží sportovat. Doporučuji ke zhlédnutí všem zarputilým zastáncům všech předsudků, které byly ve filmu řečeny. Jenže, kdo je tvrdohlavý, stejně se nepodívá a nebo bude mít stále výtky. :) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

"Je to nesmysl." "Dokument je objednaný." "Je to jednostranné." -- říkají lidi, kteří rostlinnou stravu v životě nezkusili. Před 5 lety mi diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc. A verdikt? Budete brát léky na bolest do konce života. V ten moment jsem řekla, že ne, tohle nechci, musí být jiná možnost. Začala jsem tedy hledat jiný způsob a narazila na veganství. Jelikož jsem neměla co ztratit, protože jsem chodila o berlích, spala max. 3 hodiny denně, přítel mi musel pomáhat s oblékáním a trpěla jsem bolestí, kdy léky max. lehce utlumily na pár hodin bolest.. šla jsem do toho. A víte co? Léky neberu, bolesti nemám, chodím sama, oblékám se sama, spím celou noc a zánětlivé složky v těle způsobující mou nemoc mám na minimum. Zkuste nejdříve sami vyzkoušet, než budete nadávat, že dokument je brak. Příjemný dokument, sympatičtí osobnosti, veškerá fakta pohromadě a některé testy fakt úsměvné :o) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)
  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)

Reklama

Reklama