Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (107)

plakát

Polární expres (2004) 

Zjistil jsem, že tenhle můj oblíbený film nemám ohodnocený. Film plný vánoční atmosféry, vánočních poselství a fantastického vizuálního zpracování. Mrzí mě rýpavé komentáře na "nereálné" pasáže, jako chůze po vlaku, apod. Vždyť to jsou přeci kouzla! Zkuste uvěřit (ani to nemusí být zrovna na Santu, pokud se řadíte mezi jeho odpůrce) a třeba tu rolničku znovu uslyšíte. U tohohle filmu se zkrátka nechte unášet jízdou Polárního expresu. Tak nastupovat a jízdenky prosím! :)

plakát

Greta (2020) 

Víte o tom, že se tu hodnotí dokument a ne (ne)souhlas s názory osoby, o které dokument je? Vyvažuji čecháčkovskou malost a uvědomění si reality, které končí za okrajem stolu, u kterého se cpou párky z Kostelce. Grega sice má určitou disfunkci, ale my jsme fakt národ retardů..

plakát

MOST! - Epizoda 8 (2019) (epizoda) 

Ta kombinace humoru, sociálního dramatu i hlubšího poselství a myšlenek... 🎭 Bude mi to chybět. Stylový a elegantní závěr, o tom, jaké je to mít sny a na poslední cestě se vylejt, jak váza... A dokonalou třešničkou bylo poslední rozloučení songem od Journey - Don't stop believin'. 🎶 Co vám budu povídat, dojalo mě to a seriál asi skončil tam, kde měl a tak, jak měl. 🎬 Dycky Most! ✊ A dost! ❤

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Tak tahle marvelovka je spíš pro mladší publikum, ale asi to není úplně na škodu. Film měl jednoduchý děj i zápletku, Michael Keaton jako záporák byl fajn, člověk jeho pohnutky svým způsobem chápal, až mu i fandil. Tom Holland byl dobrej ve vážné i komické rovině. Líbilo se mi, že film hodně pracoval s prostředím střední školy, který se fakt povedlo. Parkerovo parťák Ned byl vtipnej, akorát teda indický herec v roli Flashe Thompsona mi úplně neseděl, podobně jako hodně mladá teta May (vím, Parkerovi tu je 15), ale to je spíš tím, že mám zažitý 90kový kreslený seriál, klasický komiksy a trilogii s Tobeym, dá se na to zvyknout. Efekty na universum Marvelu standardní, takový ty epický akční scény byly dvě a nechybělo cameo Stana Lee, který bylo tentokrát překvapivě brzy. Zážitek z filmu nám hodně umocnilo 4DX, který bylo fakt super a film samotný za mě 4 z 5.

plakát

The Get Down (2016) (seriál) 

Jestli přemýšlíte, na jaký nový seriál se podívat, můj tip je The Get Down z produkce Netflix. Naprosto uvěřitelná atmosféra a story z Bronxu 70. let, vhled do tehdejšího života nejen místních teenagerů, skvělý multižánrový soundtrack a postavy, se kterými je radost prožívat plnění jejich snů. Pozadu nezůstává ani vizuální zpracování. Povinnost zdaleka nejen pro milovníky hip hopové kultury, jejíž hudební počátky jsou tu také zachyceny.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Bonboniéra (1993) (epizoda) 

Poirot v nezvyklé poloze mladého (ještě celkem hubeného) policisty a romantického milovníka k tomu? Nezvykle vyprávěný příběh o vyšetřování v minulosti a dobrá zápletka, která zároveň trefně ukazovala reálnou situaci kolem vztahů mezi vlámskou a valonskou částí Belgie a politickou situaci v Belgii té doby, což mě jako politologa - historika potěšilo. K tomu dobové záběry mého milovaného Bruselu, kde jsem sám žil a odkazy na nejslavnější belgické pralinky, i když otrávené. Zkrátka mladý Poirot, Brusel, pralinky.... Okouzlující! To jinak, než za 5 skončit nemůže. :-)

plakát

Prokletí ostrova Oak (2014) (pořad) 

Hodnocení po první řadě: Tato dokumentární reality show se mi zatím velmi líbí a musím se přiznat, že jsem záměrně nehledal nic na internetu a pouze sleduji díl za dílem, abych se nepřipravil o napětí a překvapení. Čtyři z pěti dávám, protože se mi nelíbí neustálé protahování a uměle vytváření napětí, jak to mají na History Channel ve zvyku. Opravdu nepotřebuji neustále opakovat a poslouchat pasáže o někom z týmu nebo o tom, kdo mohl co na ostrově ukrýt. Minimálně 10 minut z každé epizody je zabitých opakováním toho, co už jsem několikrát viděl a slyšel. Pořadu to tak ubírá na serióznosti i důstojnosti a pouze to hraje na prodej, komerci a výše zmíněné uměle budované napětí. Ve všech ostatních ohledech mne však pořad baví, divák se dozvídá spoustu zajímavých souvislostí a hypotéz a má možnost nahlédnout pod pokličku postupů, které využívají moderní hledači pokladů. Samotné záhady, prokletí, mýty a tajemství ve dne romantického a v noci strašidelného tajemného ostrova Oak mne nutí sledovat pořad stále sledovat a užívat si každý díl i pře výše uvedené neduhy. Otázkou však zůstává, na kolik je děj pořadu reálný a na kolik je vše hrané, manipulované a vyplňované podvrhy? PS: Pokud si tohle čte někdo z History Channel, prosím, zamyslete se, zda je skutečně nutné během 15 dílů ve dvou řadách Xkrát měnit dabing jednotlivých epizod, mnohdy i se špatnými překlady a výslovnostmi. Neuvěřitelně tím srážíte úroveň pořadu i svého kanálu. Pokud nejste zajistit stejnou kvalitu u všech dílů svého pořadu, ušetřete si práci i peníze a ponechte jej v originále s českými titulky.

plakát

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986) 

Dodnes jsem byl touto filmovou řadou naprosto nepoznamenán. Po dlouhé době jsem viděl fakt kvalitní osmdesátkové béčko, které mi po dlouhé době stojí za komentář. Musím se přiznat, že jsem především ze začátku filmu byl naprosto nadšený - má zkrátka všechno, co jsem čekal a první scénky s tlouštíkem Scottem mě upřímně rozesmály. V druhé části film trochu ztrácí dech, trénování s Brucem Lee, který se tomu opravdovému podle mne podobá asi jako dítě adoptivním rodičům (i když Tai Chung Kim byl dablér Bruce Lee v několika filmech). Právě za tuto část jsem dvě hvězdy ubral. Jenže Jean-Claude van Damme byl opravdu skvělý záporák, i když snad za celý film řekl tři slova a závěrečné souboje byly natolik výborné a tak moc mě nadchly, že jsem se rozhodl dát přeci jen čtyři hvězdy. Přeci jen i ta spousta chyb tomu dává ten béčkový punc a má to své kouzlo. Jen váhám, jestli se dívat na další díly, abych si nepokazil dojem z toho prvního.

plakát

Hluboko pod kůží (2006) 

Za jednoduchým až malinko přihlouplým příběhem a pod komediální slupkou se skrývá pravé "multi-kulti" jádro filmu, které naprosto nevinně naráží na problematiku etnickou i náboženskou. Škoda, že film nedovedl z tohoto tématu vytřískat trochu víc. Občas podivný střih, výborné herecké obsazení vč. pro mne dosud neznámých tváří, příjemná stopáž, která by mohla být klidně i o trochu delší, několik opravdu moc pěkných nápadů ve scénáři a především dotknutí se ožehavého tématu příjemnou formou, mne přimělo k tomu, abych z jinak průměrného tříhvězdového filmu udělal lehký nadprůměr. Čtyři hvězdy s odřenýma ušima (70%).