Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

kinej 

všechny recenze uživatele

Knoflíkovou válku beru jako nejlepší dětský film z kategorie těch realistických. Kromě toho, že je scénář nabitý vtipnými hláškami, na filmu oceňuji, že je to prostě kus pořádné filmařiny. Tím myslím, že v rámci žánru, má film až nezvykle dobrou kameru. Míra invence kameramana je na film pro děti snad až zbytečně vysoká, protože mnohem lépe by se tyto nápady vyjímaly v nějakém válečném filmu. To ale rozhodně není zápor. Také hudba je skvělá a věčný kámen úrazu spousty snímků - dětští herci se zde stává jednou z hlavních předností filmu. Knoflíková válka musí snad každého libovolně starého dospělého nutit zavzpomínat na dětství. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělá kniha - skvělý film. Pravda, mluva knižních Lovreňáků a Velraňáků je natolik šťavnatá, že do filmu se jaksi zcela nešikne, ovšem nahého boje se filmaři nevzdali. Jak se říká, papír snese více, než mluvené slovo, i když mám obavy, že v naší vulgární době by klidně někdo ty sprosťárny natočil ( a tím film pěkně pohřbil). Zbytečné zde opakovat nejznámější hlášky, ale: Mám v kalhotách, díru jak trám - taky není špatná. A scéna s granátem? Kde se tam vzal ostrý? V příběhu zkrátka řádí nejen kluci, ale i jejich tatínci. Maminky ne, ty pak přihlížejí, jak rozzuření tatínci mydlí jejich kluky. Jo, to bývaly časy. Dnes už se nejspíš děti perou jen přes počítače...ale tenhle film baví pořád. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že mě tento film bude bavit, ale opak byl pravdou. Knoflíková válka o dvou skupinkách kluků, kteří proti sobě válčí všemi možnými způsoby je mezi válkami opravdovou vyjímkou. Neteče tu krev, to ani náhodou. V těto válce tím nejcennějším pokladem jsou vaše šle a knoflíky jak napovídá název. Film jsem viděl s vynikajícím českým dubbingem a asi jako každý nemůžu zapomenout na tu pověstnou větu - Kdyby sem to býval věděl, tak by sem sem býval nechodil. Velice milý snímek pro všechny věkové kategorie. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu bomba...nepamatuju se, kdy naposled mě takhle pobavil film, ve kterým se to hemží samíma dětma :-) francouzská klasika s dějem, kterému jsem popravdě moc nadějí nedával, ale pak musel uznat, že to ty caparti i s výborným režisérem zvládli neskutečně dobře. Většina scén (impotent, kalvádos......) je bezkonkurenční a pokud byste nevěděli odkud pochází slavná věta "KDYBY SEM TO BYL VĚDĚL, TAK BYSEM SEM NECHODIL", tak ted už vám bude všechno jasný :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

v dětství jsem na tento film nenarazil a dnes jsem na něj asi už starý. Přesto se mi líbil a klukovské potyčky a nevraživost, kter8 měla hluboký základ v nenávisti sousedních vesnic, už minimálně od dob jejich otců, byly zpracovány důkladně, stejně jako dobře vybudované charaktery dětských postav. Zaujal mě i jejich pohled na politiku nezkaženou všemocnými intrikami. Zaslouží si to i 4 hvězdičky a nebál bych se to pustit klukovi v předpubertálním věku, i když v dnešní době? .... zkusit to však můžete ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Postava Petita Gibuse (Martin Lartigue) se tak proslavila v Japonsku, že po něm pojmenovali značku čokolády. (sator)
  • Aby režisér našel správné mladé amatérské herce, vyfotografoval téměř tisíc dětí ve věku kolem dvanácti let. Ty vybrané později procházely sítem castingu. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama