Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (112)

plakát

#annaismissing (2023) 

Obrovské překvapení! Jsem opravdu rád, že to na mě samo vyskočilo a nechápu, ze jsem o tom nezaslechl dřív. Před filmem jsem si přečetl to ptedepe a čekal jsem další trapnou ostudu. Už po pár minutách mě to ale chytlo neokoukaným a šikovným obsazením spolu s nehloupým scénářem a technickým zpracováním. Paradoxně mi tu nevadil ani ten přiblblej slovník dnešní mládeže a jejich nejistota ohledně vlastního pohlaví. Nečekaně pasující hudba a dějový zvraty mě vážně bavily a po rozuzlení nemůžu jinak než 5*. Díky za zážitek a těším se na další podobně zdařilé ČESKÉ dílo.

plakát

25 let neviny (2020) 

Krutej příběh v tak syrovým podání, až je z toho divákovi blbě. Hnusný, děsný, perfektní!

plakát

Metanol (2018) (TV film) 

Děsivé téma zpracované báječným koncepčním řešením. Skvělý nápad rozdělit celou kauzu na dva celovečerní díly, kdy v prvním sledujeme, co se dělo od samého počátku, abychom po poločasové pauze nenásilně pokračovali rozplétáním a zoufalou snahou vyšetřovatelů zastavit to, co ten idiot dokázal vymyslet. Až jsem se s hrůzou přistihl při nechutně pokrytecké myšlence 'proč u nás nemáme více takových kauz, ze kterých by se dalo čerpat znovu'. No fuj! Přejemné obsazení v čele s Vaculíkem a dvojicí Fridrich & Finger. Lehce mě mrzelo, že jsem se nedokázal orientovat v kravaťácích z druhého dílu. Ale to chápu spíš jako můj problém - dám si to prostě klidně ještě jednou.

plakát

Sunshine (2007) 

Ne, takováhle forma sci-fi není pro mě. I přes toto herecké obsazení a režii Dannyho Boylea. Ten záchrannej nápad na můj vkus strašně kulhá. Údajně měla mít bomba původně velikost Měsíce. To ale nakonec vědeckej poradce tvůrcům rozmluvil s odkazem na problémy s použitím tak velký bomby. Já si spíš myslím, že největší problém by byl něco tak velkýho vůbec sestrojit a pak taky rozpohybovat a manévrovat. Tak to zmenšili na zlomek. A to mi zase připadá jako snaha nastartovat po rovině jedoucí auto stříknutím kapky benzínu do nádrže - možná škytne možná ne. Faktem je, že po tom škytnutí stejně zase začne zpomalovat až nakonec zastaví. Sakra mi tam chybělo nějaký zabývání se principem toho řešení. Ale k tomu by asi musel vzniknout nějakej samostatnej prequel, kterej už by byl tím sci-fi, který by chytlo i mě. Málo vědecký fikce, zbytečně moc dojímavýho umírání. To vše korunovaný nevysvětleným opáleným ufounem, kterej se najednou zjevil  a s blbýma kecama se z nějakýho důvodu rozhodl povraždit i ten zbytek co přežil..

plakát

Utajený pasažér (2021) 

No, sci-fi.. Spíš psychologickej rádoby doják v kulisách meziplanetární cestovní stanice. Upřímně bych měl objektivně dát maximálně dvě hvězdy, ale nemůžu za sebe nepřidat třetí právě za ten vesmír. Sorry. Jo a je mi úplně jedno, že je černej, nebo že má doma malou ségru - neměl tam prostě co dělat! Tak proč???

plakát

Případ Roubal - Epizoda 2 (2021) (epizoda) 

Jak jsem psal už u první epizody - jsem rád za svou návštěvu hesla Ivan Roubal na Wiki, můžeme pokračovat dále.  Během první poloviny druhé epizody jsem pochopil, že se děj seriálu bude odvíjet chronologicky podle průběhu soudního procesu s minimem retrospektiv přibližujících případy, které se v něm řeší. Ale s blížícím se koncem epizody mám čím dál větší obavy, že se hlavní postavou stává morální poslání mladé sympatické kocipientky, která snad nemá ani reálný základ. Nebudu lhát, že jsme se u příběhu s takovým potenciálem těšil na něco rekonstruktivnějšího. Ale.. třeba to klapne, ještě tu máme závěrečný díl.

plakát

Případ Roubal - Epizoda 1 (2021) (epizoda) 

Po prvním díle jsem se musel podívat na Wikpedii pro své vlastní připomenutí, kdo vlastně Roubal byl, abych měl motivaci ke sledování dalšího dílu..

plakát

Kontakt (1997) 

Lehce uvěřitelné sci-fi s galaktickým cestováním. I přes svou dvou a půl hodinovou stopáž film příjemně plyne. A to i bez dnes již pro tento žánr nezbytných dramatických akčních scén. Klidný romantický příběh na pohodový rodinný sci-fi večer. Jen toho Boha a USA je tam na můj vkus až trochu americky moc..

plakát

Ulice (2005) (seriál) 

V rámci svého konceptu asi OK, ale pochybuju, že bych si to chtěl někdy vidět podruhé..

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Přeplácaná slátanina. Být to 20min skeč, tak možná ano. Ale takhle? Asi jsem měl raději zůstat doma a čumět na Ramba..