Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (2 457)

plakát

Obřad (2011) 

(60%) Dá se říci, že OBŘAD je klasický film o vymítání ďábla. Jsou podobné záležitosti, které se mi líbí víc, ale také i míň. U tohohle počinu mě nebavil začátek – asi tak ta 1/3 byla dost pozvolná, atmosféra se rozjížděla a hlavní herec Colin O’Donoghue mi přišel nevýrazný, ale neměl jsem s ním větší problém. Jakmile nastoupí Anthony Hopkins, začne mě to bavit více. Sice je zde už viditelně starší, ale to své charisma má. Líbily se mi vymítací scény a především chválím, že to nebylo přehnané. Po hororové stránce to funguje méně, ale svojí temnější atmosféru to má. Finále je takové netradiční, ale už mě moc nebavilo. Věděl jsem dopředu, jak to dopadne a tak. Hudba je vcelku kvalitní. No, na 1 vidění to bylo celkem dobré, jen bych asi ubral délku filmu a upravil scénář. Takto je to pohodový, lehký nadprůměr na 1 shlédnutí.

plakát

Dokonalá vražda (1998) 

(55%) DOKONALÁ VRAŽDA mi až tak dokonalá nepřišla a už vůbec z toho není dokonalý film. Touto větou bych mohl skončit, ale to já nemám ve zvyku. Ještě tak do poloviny to bylo vcelku napínavé, zajímavé a svým způsobem i tak trochu originální. Pak nastává jeden velmi dobrý zvrat a tím už vše dobré ve filmu neuvidím. Rozhodně nemůžu říct, že mě druhá polovina snímku nudila, ale zkrátka mě to už nebavilo. Místy mi to přišlo i překombinované. Včetně odhadnutelného závěru a to se to snaží brát jako nepředvídatelné dílko. Nechci to celkově kritizovat, své klady to má, ale nadprůměrně kolem 76% jak je to zde na CSFD hodnoceno bych to tak neviděl. Douglas je samozřejmě dobrý, i ke konci z něj čiší to jeho charisma, v této roli, tradičně hraje chlapa s psychopatickými rysy. Gwyneth Paltrow je zde ještě mladá a krásná – svou roli zvládla přirozeně. Zato Viggo Mortensen mi zde vůbec nesedl, i mi zde vadil. Překvapilo mě, jak se Douglasově nabídky hned chytil, i když jasně, pak se ukázalo, jak to měl dobře promyšlené, ale i tak. Hudba – celkem v poho. Víc bych to nerozpitvával, špatný film to vyloženě nebyl, ale mohlo to být lepší, ne takto divně spatlané.

plakát

Tlusťoch (2020) 

(10%) Bezva, asi mě začne Mel Gibson brzy nenávidět. Nedávno jsem dal odpad filmu BOSS LEVEL (kde měl teda Mel vedlejší roli, ale přesto … ). Tohle není ani akční, ani komediální. Gibson zde není úplně tupej jako z výše jmenovaného BOSS LEVEL, ale nebavil mě, ani jsem se nedokázal pousmát jeho hlášky. První cca 2/3 snímku se neskutečně vlečou, nic podstatného se zde neděje. Ten mladý zbohatlý chlapec, co velel celému domu, mě těžce sral! Nezachránil to ani Walton Goggins, pro kterého je tato role zabijáka jako stvořená, ale zde tu jeho roli psal snad asi ten chlapec z tohoto filmu nebo nevím, sakra … V závěru se to trochu krvavě rozjede, ale stále nic moc. Zvažoval jsem odpad, ale zas nechci být krutý, tak dávám nejslabší možnou 1* (nevím ale vlastně za co). Snad se příště Mel předvede lépe a to ať už v hlavní nebo vedlejší roli.

plakát

Mistrovská úroveň (2020) odpad!

(0%) Chápu, že odpad je asi trochu krutý, objektivně bych mohl dát vyšší hodnocení …. Nemám ve zvyku takto odjebávat filmy, ale asi jsem měl i horší náladu a tak jako tak mě na tomto braku vůbec nic nebavilo. Postavy mi byly nesympatické včetně vedlejší role Mela Gibsona, kterého mám fakt rád, ale zde s tím jeho plnovousem to bylo ještě horší. Frank Grillo je sympaťák, ale ani zde mě nebavil. Nějaká ta akce atd – to je v rámci béčka asi přijatelné, ale mě vůbec nebavila. Spíš šlo o ten příběh, do kterého jsem se za boha nemohl ponořit a hlavně ta jedna a samá opakující se scéna zaseklé časové smyčky (samozřejmě pokaždé trochu v rámci okolností jiná) mě ultra iritovala. Když hodně střelím mimo, tak oba díly hororové komedie VŠECHNO NEJHORŠÍ, kde byl podobný koncept, mě bavily. Ale tohle bylo ultra nudné, nezáživné až trapné a ani rozuzlení ve finále mě nebavilo. Takže tentokrát dávám nejhorší možné hodnocení.

plakát

Hranice života (2005) 

(29%) Hranice živote je u mě na CSFD hodnocena hranicí 1 a 2*. Bohužel, volím tu nižší. Celé mi to nesedlo a nejsem si ani jistý, že jsem jej celé pochopil. V cca 40 minutě jsem si udělal pauzu a dal si asi půlhodinový šlofíček. Poté jsem pokračoval a nic se bohužel nezměnilo. Má to svojí skleslou atmosféru, která mě nebavila a i trochu deptala. Ale furt jsem svojí realitu vnímal racionálně než ti dva herci Ewan McGregor a Ryan Gosling. Jediný klad vidím v tom McGregorovi, který zahrál solidní výkon. Gosling mě zde nebavil a ani nikdo a nic dalšího. Pointu jsem pochopil asi tak napůl, ale celkově mi to přišlo jako ztráta času, nudil jsem se, šlo to celé mimo mě. Tečka.

plakát

Okamžik zlomu (2007) 

(60%) Takové rozporuplné. Na jednu stranu můžu vychválit do nebes skvělé herecké výkony hlavních postav - Anthony Hopkins a Ryan Gosling, ale ten děj mě moc nebavil. Bylo to chvílemi dost natahované a snažilo se to tvářit dost nepředvídatelně, což se v některých scénách skoro stalo, ale i tak. Podruhé už bych se na to nepodíval. Víc to ale kritizovat nechci. Hopkins se zde postavou skoro jevil jak Hanniball Lector. Ten jeho chytrý mozek, promyšlený plán, psychopatické rysy apod. Gosling zde vypadal po herecké stránce ještě trochu nevyzrále, ale ta jeho zapálenost v práci mě bavila. Rosamund Pike mě zde totálně vadila, jevila se mi dost nepříjemně, ani ta její krása to tentokrát nezachránila. Nejvíc se mi líbily scény u soudu, to je má parketa. Finále nebylo pro mě překvapující, ale neurazilo mě to. Je to škoda, kdyby byl lepší scénář, víc scén s Hopkinsnem, možná bych trochu přitlačil na pilu, nějaká vražda navíc nebo já nevím, asi by se mi to líbilo víc. Trochu ten film působí divně, ale své kvality měl.

plakát

V zajetí (2020) 

(62%) Docela obstojná jednohubka, která neoslní, ničím víc nepřekvapí, ale ani neurazí a po 2/3 filmu neunudí. Úvod mi přišel zdlouhavý, moc mě nebavil, ale poté jsem se už s ústředními postavami dcerou a matkou začal víc zžívat. Hororově pojaté to není, ale jako chvílemi napínavý film to působí slušně. Sarah Paulson a Kiera Allen to zahráli dobře. Jen to bylo takové moc předvídatelné a ve finále trochu nedotažené a urychlené, ale co už. Sem tam byla depresivní atmosféra, a to především s úhlu pohledu té dcery. Prostřední cca část snímku byla dost napínavá, to jak se dcera s obtížemi dostávala z domu …. Hudba, tak nějak normální, místy moc akční. Víc se z toho asi vyždímat nemohlo, koukatelný nadprůměr.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

(92%) Seriálový zázrak od netflixu je tady! Tentokrát vysoké hodnocení nelhalo, paráda! Nemám ve zvyku moc komentovat seriály, většinou spíš jen filmy. Ale u tohoto udělám výjimku. Zkrátka, zde bych asi divákům doporučil jednu věc. Pokud se vám nebude líbit první díl, nebo ho tak nějak zhodnotíte průměrně půl na půl, tak se do dalších epizod nepouštějte. Mě první epizoda naprosto pohltila. Sledovat prostředí sirotčince v 50. letech a to jak se malá, tichá holka učí hrát ve sklepě šachy a začíná být závislá na jistých prášcích, to se jen tak nevidí. Od dalších epizod tu sledujeme už velkou Beth, kterou bravurně sehrála Anya Taylor-Joy, kterou známe třeba z filmu Rozpolcený. Její herecký výkon je opravdu famózní, stejně jako její dobře napsaná postava. Bavily mě snad veškeré scény. Já osobně šachy nehraji, ale ty šachové turnaje byly prostě napínavé, že jsem sotva dýchal. I mimo tyto herní scény je tu spoustu prostoru ze života té Beth. Její závislost z prášků vyústí i na alkohol, který bude často kombinovat s těmi pilulky. Zaujal mě i vztah mezi Beth a její nevlastní mámou, která jí byla spíš vztahem jako starší sestra, se kterou měla společný jen ten alkohol. Najde se tu i několik silných momentů. Víc k tomu psát nebudu. Jen nevím, jestli bych uvítal další sérii. Zas, takhle mi to přišlo celé docela uzavřené, než aby se to začalo případně kazit. Určitě tento krátký seriál tvořený 7 epizody doporučuji. Ale jak říkám, rozhodující je první díl, aby divákovi sedl.

plakát

Vesmírní kovbojové (2000) 

(80%) Vydařené drama od filmového velikána Clinta Eastwooda, který si tento počin (a je jich dost) sám zrežíroval a zahrál v něm hlavní roli. Vlastně ani nevím, co bych zde sáhodlouhého psal. Krom skvělého Clinta mu značně dominuje další herecké eso, Tommy Lee Jones. Nechybí ani dobré herecké výkony od herců Donalda Sutherlanda, Jamese Garnera a i sympatické Marcie G. Harden. Hudba je celkem dobrá. Takže jako drama to působí dobře a je to i solidním způsobem nadlehčené, takže se i párkrát člověk pousměje. Oddychovka jak vyšitá prostě … Jakmile kovbojové vyrazili do vesmíru, už trochu to mé nadšení kleslo. Samozřejmě, bavil jsem se i tak, vizuálně to bylo pěkně natočené atd… Jen úplný závěr mi přišel moc urychlený a mrzí mě, že jsem neviděl let T. L. Jonese na měsíc. Ale co už, závěr to špatný nebyl. Po dalším shlédnutí si film užiji možná ještě více.

plakát

Greenland: Poslední úkryt (2020) 

(90%) Nečekal jsem, že mi tento GREENLAND tak sedne. Sice mě trochu mrzí, že jsem to nemohl vidět v kině, ale už si pomalu zvykám na sledování z domova. Od režiséra Rica Romana Waugha jsem čekal o dost méně. Nicméně, tímto si u mě trochu napravil reputaci oproti loňskému Pádu anděla, který se prostě víceméně nepovedl. Tento rádoby katastrofický počin není extra typický z hlediska současných, obdobných záležitostí, které jsou přesyceny digitálními efekty a hromadou přeakčnělé akce. Greenland si jde svou cestou. Svým způsobem je to takové víc dospělé a seriózní. Kdo v tomto bude hledat víc akce, katastrofických scén, hlubšího vysvětlení proč k této přírodní katastrofě došlo, tak bude možná zklamán. Dále záleží na tom, jak divákovi přiroste k srdci hlavní, rodinné trio postav. Já se s oběma aspekty vypořádal parádně. Vítám, že zde není přehnaná akce, ale když už na ní dojde, jsem spokojen. Režisér krásně a přehledně nasnímal kamerou vše podstatné v akčních pasážích. Nejvíc se mi asi líbila ta scéna téměř ke konci, kdy autem ujíždějí před velkými úlomky komety. Zkrátka, je to taková menší verze „2012“. I ten konec tomu tak nějak odpovídá. Nejlepší byla pro mě asi ta tkzv rozjížděcí 40 minutovka, tam bylo napětí opravdu velké. Ta atmosféra, lidské chování, strkanice před bránou, kde vpouštěli pouze vyvolené s náramkem atd. Takže ty scény s hledáním inzulínem atd – to mě bavilo a byl jsem dost napnut. Hudba je celkem v pohodě. Butler to zvládl obstojně, stejně jako jeho filmová žena a syn. Víc k tomu asi dodávat nebudu. Chtěl jsem dát lepší 4*, ale bavilo mě to natolik, že jsem nemohl najít žádnou zásadní chybu. Těším se na další shlédnutí.